Site Rengi

HABER ÖZETİ
ABD Merkez Bankası FED faiz kararını sabit tuttuğunu açıkladı..
ABD Başkanı Trump’tan Netenyahu açıklaması: Lübnan Konusunda Anlaşamıyoruz!.
ABD’de görülen Halkbank Davası 9 yıl sonra düşürüldü..
CHP’de yeni ihraç operasyonu..
İsrail basını Trump’ı Netenyahu’ya ihanet etmekle suçladı!.
Muhsin Yazıcıoğlu dosyasını tekrar açan savcıdan olay açıklama: UCU NEREYE GİDERSE GİTSİN!.
Ekremciler kurultay için toplanan imzaları genel merkeze getirdi..
“Özgür Özel üçün birini alır”
Her rüşvet operasyonun altından Veli Ağbaba çıkıyor!.
Uyuşturucu operasyonunda baro başkanı dahil 12 avukata gözaltı..
ABD-İran anlaşmasını görmek isteyen Netenyahu itine Trump’tan rest!.
Rüşvetten tutuklanan CHP’li Başkan görevden uzaklaştırıldı..
Brent petrolün varil fiyatı 80 doların altına indi..
CHP’li Beylikdüzü Belediyesi’ne rüşvet ve yolsuzluk operasyonu!.
Muhsin Yazıcıoğlu cinayeti ile ilgili bir kamyonet dolusu belge Ankara’ya geldi!.
Trump’ın İran ile anlaşma yapması Yahudi Lobisi’ni adeta kudurttu!.
Bakan Çiftçi yılbaşına kadar başıboş sokak köpeklerinin tamamen toplanacağını açıkladı
CHP’de kürsü savaşları!. Özgür Özel yarın gurup toplantısı yapmayacak!.
İsrail barış anlaşmasını bozmak için kuduz köpek gibi sağa sola saldırıyor!.
İngiliz dostları yeni parti konusunda Özgür Özel’i uyardı!.
Beyaz Saray’dan barış açıklaması sonrası geleneksel Beyaz Duman yükseldi..
Kahpe İsrail’in olduğu dünya da barış olmaz!.
İran ile ABD arasındaki savaş 107 günün ardından son buluyor..
Piyasayı manipüle eden tavukçular serbest bırakıldı!.
ABD-İran arasındaki anlaşmanın bugün imzalanması bekleniyor..
Özgür Özel 45 gün de kurultay yapılması için ilk resmi adımı atıyor..
Wilders denen piç kurusu yine İslam’ı hedef aldı!.
Kılıçdaroğlu bu hafta hırsız iş başkanlarını ayıklayacağını açıkladı!.
Avusturalya yenilgisinden sonra guruptan nasıl çıkarız?.
Dünya Kupası’na 2-0 Avusturalya yenilgisi ile başladık..
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

CHP’de profil kavgası! İmamoğlu’nu aşağılayan Kaftancıoğlu’nu kızdıracak cevap Tanju Özcan’dan geldi!.

CHP’de profil kavgası! İmamoğlu’nu aşağılayan Kaftancıoğlu’nu kızdıracak cevap Tanju Özcan’dan geldi!.
30.06.2023
A+
A-

Seçim hezimeti sonrası CHP’de yaşanan koltuk kavgasına Canan Kaftancıoğlu da dahil oldu. ‘Değişim’ isteyen İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nu hedef alan Kaftancıoğlu’na cevap CHP’den ihraç edilmesi istenen Tanju Özcan’dan geldi.

14 ve 28 Mayıs seçimlerinde hezimeti yaşayan CHP’de kriz aşılamadı. Ekrem İmamoğlu’nun başlattığı ‘değişim’ çağrısı üzerine Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu paniğe kapıldı.

SEÇMEN TEPKİLİ

Koltuğunu korumak için tüm MYK’yı görevden alan ve ‘Gemiyi limana ben götüreceğim’ diyen Kılıçdaroğlu’na hem parti tabanından hem de seçmenden tepki yağdı.

Kılıçdaroğlu’na en yakın isimlerden İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu da yaşanan krize kayıtsız kalmadı.

Önceki gün CHP’ye verdiği destekle bilinen Sözcü gazetesine verdiği röportajda, Genel Başkan olmak isteyen Ekrem İmamoğlu’na sert çıktı.

ADAY OLAMAZDI

Parti içindeki değişim tartışmalarının Kılıçdaroğlu’nu itibarsızlaştırmaya yönelik olduğunu söyleyen Kaftancıoğlu, İmamoğlu’na yönelik “Kemal Kılıçdaroğlu Genel Başkan olmasaydı çok büyük ihtimalle Ekrem İmamoğlu profilinde birisi İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olamazdı” ifadelerini kullandı.

KILIÇDAROĞLU’NA DESTEK

Kemal Kılıçdaroğlu’n destek veren Canan Kaftancıoğlu, “Kemal Kılıçdaroğlu’na bugünlerde ‘gitmeli, bırakmalı’ diye bence yakışmayacak bir şekilde itibarsızlaştırılıyor, bunun korkunç karşısında olduğumu bir kez daha söylemek isterim.

Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhuriyet Halk Partisi’ne Genel Başkan olduğunda parti sosyal demokrat bir parti, bir şekilde o günün siyasi gerçekliğidir vs. sebep önemli değil, toplumun bir alanına sıkıştırılmıştı.

Kemal Kılıçdaroğlu’yla birlikte parti solun, sosyal demokrasinin bütün yelpazesine açılması için kararlı bir süreç yürüttü. Bu süreci yürütürken 12 yıl önce olduğu noktayla bugünkü noktaya baktığımda parti yeni siyasi aktörler kazanmaya başladı, toplumun daha geniş bir tabana yayıldı” açıklaması yaptı.

ONGUN’DAN CEVAP GECİKMEDİ

Bu açıklamaların ardından kavga kızıştı.

Ekrem İmamoğlu’na yakın isimlerden Murat Ongun, sosyal medya hesabından İmamoğlu’nun 4 fotoğrafını paylaşarak üzerine “Profil’den İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu” yazdı. Kaftancıoğlu’na üstü kapalı mesaj yolladı.

ÖZCAN DA DAHİL OLDU

CHP’den kesin ihracı için disipline sevk edilen Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan da kavgaya karıştı.

Sosyal medya hesabından Canan Kaftancıoğlu’na cevap veren Tanju Özcan, şu mesajı yolladı:

“Fiili İl Başkanı Kaftancıoğlu “Kılıçdaroğlu olmasaydı İmamoğlu da olmazdı” demiş. Eee, Baykal olmasaydı da Kılıçdaroğlu da olmazdı… Siyaset böyledir. Sen de İmamoğlu sayesinde var oldun… Ne yapalım şimdi, bir seçim daha mı kaybedelim?

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.