Site Rengi

HABER ÖZETİ
Ticaret Bakanlığı’ndan komedi gibi ceza açıklaması!.
Aracını yanlış yere park eden AK Partili vekili şikayet eden vatandaşa hapis cezası!.
Selahattin Demirtaş’ın tahliye talebine ret!.
Meteoroloji’den Kuvvetli Yağış ve Fırtına Uyarısı!.
Vatandaşların linç ettiği Uzman Çavuş cinsel tacizden tutuklandı!.
Ticaret Bakanı Bolat’tan fahiş fiyat açıklaması!.
Erdoğan’ın kıdemli yancısı Gezi Teröristlerine af çağrısı!.
Kahpe ABD’nin ikiyüzlülüğü!. “Gazze’de Soykırım” kelimesi yasaklandı!.
Hastane randevularında yeni döneme giriliyor…
Seçimler bitince açıklamalar netleşti!. Asgari ücrete ara zam yok!.
Hem Metin Akpınar’dan hem Uğur Dündar’dan çocuk yapan skandal kadın!.
Saadet Partisi Lideri Temel Karamollaoğlu görevi bırakıyor…
Dünya Bankası Türkiye’ye 18 milyar doları ne karşılığı vereceğini açıkladı!.
Vatandaşa atılacak yeni kazığı böyle savundu!.
Geçen yıl 820 milyar zarar eden Merkez Bankası’nın hedefi enflasyonu düzeltmekmiş!.
İran-İsrail arasındaki gerilim Avrupa’da doğalgaz fiyatlarını uçurdu!.
Lokanta ve kafelerde KDV’ye zam geliyor!.
Selektörle uyarı yapanlara kesilen cezalar iptal edildi!.
CHP’li Belediyeler Suriyelilere resmen savaş açtı!.
Arap ülkeleri resmen İsrail’in köpeği olmuşlar!.
İsmailağa Cemaati imamı suçüstü yapan polisi İstanbul’dan sürgün ettirdi!.
İsrail tüm hazırlıklarını tamamladı!. İran’a saldırması an meselesi!.
Özgür Özel’in yeni imajı…
Dikkat!. Afrika sıcakları başlıyor!.
Yabancı VAR hakemlerine dudak uçuklatan maaş!.
Süt ve süt ürünlerine yine kazık gibi zam geliyor!.
İsrail Savaş Kabinesi İran saldırısına karşılık verme kararı aldı
Bayramda 11.2 milyon araç tatil trafiğine çıktı..
Kredi faizleri çıldırdı!. 3 milyonluk evin geri ödemesi 11 milyon!.
Apple zirveyi rakibi Samsung’a kaptırdı…
DOLAR 32,4815
EURO 34,8540
ALTIN 2.483,76
BIST 9.530,47

CHP’de yaşadığı tacizi kitabında anlatmış! “Bir öpücük ver adayımız sen ol!.”

CHP’de yaşadığı tacizi kitabında anlatmış! “Bir öpücük ver adayımız sen ol!.”
07.12.2020
A+
A-

CHP’deki taciz ve tecavüz haberlerine her gün bir yenisi eklenirken, yazar Nazlı Eray milletvekili aday adayı olduğu dönemde CHP Genel Merkezi’nde uğradığı tacizi kitabında anlattı. Eray, “CHP’li yönetici ‘Bir dil ver oyum sana dedi” dedi.

Yazar Şebnem Bursalı, ‘bir öpücük ver adayımız sen ol’ başlığıyla yayımlanan yazısında son dönemde CHP’de ortaya çıkan taciz iddiaları sonrası yazar Nazlı Eray‘ın yazdığı ‘Sis Kelebekleri‘ isimli romanı köşesine taşıdı.

CHP’nin İstanbul Maltepe, Avcılar, Ümraniye, Sultangazi ve Şişli ilçe örgüt yöneticileri ile Sivas Akıncılar İlçe Başkanı’nın CHP’de siyaset yapan kadınlara yönelik taciz ve tecavüz skandallarına her gün bir yenisi ekleniyor. Önceki dönemlerde yaşanan taciz olayları da ifşa oluyor. Bu taciz vakalarından birini de CHP’de aktif siyaset yaptığı dönemde ünlü yazar Nazlı Eray yaşadı.

‘Sis Kelebekleri’ isimli roman

Eray, CHP Genel Merkezi’nde bir yönetici tarafından uğradığı cinsel taciz ve ahlaksız teklifi ‘Sis Kelebekleri’ isimli romanında anlattı. 2002’de CHP’den milletvekili aday adayı olduğu dönemde, Genel Merkez’de Genel Başkan’ın odasının yanında kendisiyle görüşen CHP’li Belediye Başkan Yardımcısı’nın fiziki saldırısına maruz kalan ve ahlaka uymayan ifadelerle taciz edilen ünlü yazar, tüm yaşadıklarını 2003’te yayımlanan kitabında gün yüzüne çıkardı.

“Bir dil ver, oyum sana”

Yayımlandığı dönemde, “Sis Kelebekleri, edebiyat ve CHP dünyasında olay yaratacak. CHP’de siyaset yapan bir kadın yazar, kendisini taciz eden siyasetçiyi romanına taşırsa…” ifadeleriyle tanıtımı yapılan kitapta yaşadıklarını tüm çıplaklığıyla anlatan Eray, kitabın 142. sayfasında başından geçen taciz olayını ve ismini vermediği CHP’li yöneticinin iğrenç ifadelerini şöyle özetliyor:

Bir adam önümde kıvranıyordu. Genel Merkez’deki bir odadaydım. Adamın elinden öyle bir attım ki kendimi; arkamdaki dev yuka saksısı devrilip kırıldı. ‘Bak ne yaptın gülüm’ dedi adam. ‘Bir dil ver, oyum sana. Bütün arkadaşlar da sana verecekler oylarını. Konuştum hepsiyle. Sen bizim adayımızsın.

Otobiyografi olarak yazdığı kitabında yaşadıklarını anlatan yazar Nazlı Eray uzun süre aktif siyaset yaptı ve 4 dönem CHP Parti Meclisi’ne seçildi. 3 Kasım 2002 seçimlerinde milletvekili aday adayı olan Eray, kendisiyle görüşmek isteyip randevu veren CHP’li yöneticinin Genel Merkez’deki odasında yaşadıklarını daha sonra verdiği bir röportajda da anlattı.

“Bir anda sarıldı, dışarı fırladım”

Yazar Nazlı Eray, CHP Genel Merkezi’nde uğradığı taciz ve ahlaksız teklifle ilgili verdiği bir röportajda ise şunları söylüyor:

Politikacı bir aileden geliyorum. Dedem Lütfi Tokay, Atatürk’ün hem silah arkadaşı hem İkdam gazetesi başyazarı. Ben de CHP’de 1992 kurultayı ile aktif siyasete girdim. İl Genel Meclisi’nde başladım. 4 kez Parti Meclisi üyesi seçildim. 2002 seçimleri için milletvekili adaylığımı koydum. Bu süreçte bir yönetici benimle görüşmek istedi. Genel Merkez’e gittim.
Doğu’dan bir Belediye Başkan Yardımcısı idi. ‘Bir ara gelin konuşalım’ dedi. Genel Başkan’ın odasının yanındaki odada görüştük. Ben odaya girince adam birdenbire bana sarıldı. Kendimi geri atınca arkadaki yuka saksısı devrildi. ‘Bir dil ver, bir öpeyim bütün oylar sana’ gibi garip bir laf söyledi. Dışarı fırladım. Kimseye söyleyemedim o şok içinde. Partide yaşadığım bu tacizi de sonra Sis Kelebekleri kitabımda yazdım. 2 yıl sonra Kurultay’da bunu gördüm. Bir Emir Kusturica filmi gibiydi. Kalabalığı yararak yanıma geldi ‘Beni de yediler’ dedi ve sonra tekrar kalabalığın içine döndü…

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.