Site Rengi

HABER ÖZETİ
Ukala CEO’nun sattığı küflü çikolatalar gerçek Patiswiss değilmiş!.
WhatsApp’ın Gazze’de İsrail’e muhbirlik yaptığı ortaya çıktı!.
İstanbul Valiliğinden Taksim ile ilgili 1 Mayıs kararı..
İBB’nin işlettiği Samandıra-Üsküdar metro hattı 27 saattir bozuk!.
AK Parti’den milletvekillerine “Görgüsüzlük” uyarısı!.
Sözcü Gazetesi’nden kin ve öfke dolu manşet!.
Altın fiyatlarında rüzgâr tersine döndü!.
Kahpe İsrail Gazze’yi ikiye bölmek için operasyon başlattı!.
İsmail Saymaz Adalet Bakanlığı sözcüsünü rezil rüsva etti!.
Türkiye-Irak arasında 20 milyar dolarlık anlaşma..
Son 3 ayda Kamu araçları için ödenen kira 880 milyon 765 bin TL!.
MHP Lideri Bahçeli’den çok sert DEM Parti çıkışı!. Kapatmak Namus Borcudur!.
Müşterisini tehdit eden ukala satıcıya tepkiler çığ gibi!.
Emekliler için 9 maddelik refah düzenlemesinin detayları belli oldu..
TBMM’nin bu haftaki gündemi Fahiş Fiyatlara yaptırım!.
İyi Parti’de istifa depremi devam ediyor!.
Erdoğan-HAMAS zirvesi dünya basınında..
DEM Parti’de yeni bir bayrak krizi daha patlak verdi!.
Kayyum yönetiminin Van Büyükşehir Belediyesi’ne bıraktığı borç dudak uçuklattı!.
Cumhuriyet Başsavcılığı AK Partili Alinur Aktaş’a dava açmaya cesaret edemedi!.
Cumhurbaşkanı Erdoğan 12 yıl aranın ardından Irak’a gidiyor…
CHP’nin yönettiği İstanbul, İzmir ve Ankara’nın toplam borcu 300 milyar TL!.
Savaşların bitmesini istemeyen ABD’den İsrail ve Ukrayna’ya milyarlarca dolar hibe!.
ABD’den TikTok yasağına onay!.
CHP AK Parti’den devraldığı belediyelerin toplam 100 milyar borçları açıkladı!.
Uğur Dündar hakkında çıkan babalık haberleri ile ilgili yayın yasağı aldırdı!.
Hükümet inkâr etsede IMF ile görüşmelere başladı!.
Merkez Bankası faiz arttırımına gidecek mi?.
Restoran ve kafelerde fahiş fiyat boykotu bugün başlıyor!.
CHP’li Başkandan takdire şayan karar!. Çalışma ruhsatı bulunmayan Suriyelilerin dükkanları kapatılıyor!.
DOLAR 32,5601
EURO 34,8812
ALTIN 2.435,32
BIST 9.645,02

CHP’de yine bir tecavüz skandalı!. “Başkan Ne Derse Onu Yapacaksınız!.”

CHP’de yine bir tecavüz skandalı!. “Başkan Ne Derse Onu Yapacaksınız!.”
15.11.2021
A+
A-

CHP içerisinde bir taciz skandalı daha ortaya çıktı. Kırklareli’nde Kıyıköy ilçesinin CHP’li Belediye Başkanı Ender Sevinç hakkında, belediyede çalışan 4 kadını taciz ettiği gerekçesiyle 34 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı. Vize Asliye Ceza Mahkemesi’nde tutuksuz yargılanacak olan Sevinç hakkında hazırlanan iddianamedeki mağdur ifadeleri “Bu kadar da olmaz” dedirtti!.

Kırklareli’nin turistik Kıyıköy Beldesinin CHP’li Belediye Başkanı Ender Sevinç hakkında, belediyede çalışan 4 kadını taciz ettiği gerekçesiyle 34 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

Sabah’ta yer alan habere göre mağdurlardan bir mimar, başkanın kendisine “Seni işe ben aldım. Vefa borcu olarak seni istiyorum” dediğini iddia ederken, bir sekreter ise “İşe başlamadan önce, benim fotoğraflarımı diğer çalışanlara göstererek, ‘sekretere bakın, sekreter dediğin böyle olur’ demiş. Ceketini benim giydirmemi istiyordu. Fondötenini bana sürdürüyordu. Otelde baş başa yemek yemeye davet etti” dedi. İstifa eden bir sekreter ise “Sen benimsin. Benimle birlikte olmayı dene, belki benden hoşlanacaksın, beni seveceksin” dediğini anlattı.

CHP’DE YENİ TACİZ ŞOKU! 4 MAĞDUR KADIN VAR

Kırklareli’nin Vize İlçesine bağlı Kıyıköy Beldesinin CHP’li Belediye Başkanı Ender Sevinç’in, belediyede çalışan 4 kadını taciz ettiği ortaya çıktı. Evli ve iki çocuk babası Sevinç’in taciz ve sarkıntılıklarından bunalan 4 mağdur kadının şikayeti üzerine Vize Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma sonunca, CHP’li Başkan hakkında, “Sarkıntılık yapmak suretiyle cinsel saldırı” ve “Cinsel taciz” suçlarından 9 yıldan 34 yıla kadar hapis cezası istemiyle iddianame düzenlenerek dava açıldı.

Mağdurlardan B.Ç ve M. I., halen belediyede çalışmaya devam ederken, D. S. ve M. K.’nın baskılara dayanamayarak belediyeden ayrıldığı öğrenildi.

BANA VEFA BORCUN VAR SENİ İSTİYORUM

Vize Asliye Ceza Mahkemesi’nde tutuksuz yargılanacak olan Sevinç hakkında hazırlanan iddianamedeki mağdur ifadeleri ise “Bu kadar da olmaz” dedirtti. Mağdurlardan, belediyede mimar olarak çalışan D. S. (28), Sevinç’in kendisine kaçak yapılaşma konusunda tutanak tutmaması ve malzemeye ihtiyaçları olmamasına rağmen ihtiyaç varmış gibi alt evrak düzenlemesi konusunda baskı yaptığını anlatarak,

BAŞKAN NE DERSE ONU YAPACAKSIN

“Bu nedenle aramızda tartışma çıkınca, elini kaldırarak üzerime yürüdü ancak vurmadı. Sandalye fırlatarak, ‘Kendini benden üstün mü sanıyorsun. Emrimde çalışan personelsin, belediye başkanı ne derse onu yapacaksın, haddin değil, seni görevden alırım, kapının önüne koyarım. Kıyıköy’ü ben yönetiyorum. Kaçak inşaatı tespit et bana getir. Şikayet olursa ‘başkan göndermedi dersin. Ulan benimle inatlaşma. Çık dışarıya’ dedi. Bu tartışmayı ses kaydına aldım. Geçen Haziran’da ise mesai saati dışında, görüşmek için beni alkollü bir mekana çağırdı. Ben alkol almadım. Başkan alkollüydü.

Bana, ‘vefa borcun var. Vefa borcu olarak seni istiyorum’ diyerek elimi tuttu. Elimi çektim. Alkol almaya devam etti. ‘Seni işe ben aldım neden tedirgin oluyorsun. Sen bana aitsin. Çalışmayı boş ver ben çalışmak istemiyorum. Seni istiyorum” diyerek tacize devam etti” dedi.

SABAHLARI SENİ GÖRDÜĞÜMDE ÇOK İYİ HİSSEDİYORUM

Ağustos 2019-Nisan 2020 arası sekreter olarak çalışan ayrılmak zorunda kalan M.K. (25) ise “Beni sık sık yemeğe davet ediyor, mesai dışında görüşmek istiyordu. Başkalarıyla gördüğünde de tavır alıyordu. 3-4 kez istifa ettim. Dilekçeleri yırtıp attı. ‘Sen benimsin. Gitmeni istemiyorum. Seni görmek bana çok iyi geliyor. Sabahları seni gördüğümde çok iyi hissediyorum. Benimle birlikte olmayı dene, belki benden hoşlanacaksın, beni seveceksin’ diyordu.

SAPLANTILI BİR ŞEKİLDE DOKUNMAYA DEVAM ETTİ, ARKAMDAN SARILDI…

Saplantılı bir şekilde fiziksel dokunmaya, elimi tutmaya çalışmaya ve dışarda görüşmeye davet etmeye devam etti. Odasına her girdiğimde elini belime atmaya çalışıp, saçlarıma dokunmaya çalışıyordu. Bir defasında arkamdan sarılarak başımdan öptü. Bana yatma teklifinde bulundu. Bu nedenle işten ayrılmak zorunda kaldım” dedi.

“SEKRETERE BAKIN SEKRETER DEDİĞİN BÖYLE OLUR”

Yine mağdur kadınlardan edinilen son dakika ifadelerine göre Belediyede sekreter olarak halen çalışmaya devam eden M. I. (33) da “İşe başlamadan önce, başkan benim fotoğraflarımı diğer çalışanlara göstererek, ‘sekretere bakın, sekreter dediğin böyle olur’ demiş. İşe başladığımda, hayatıma birini almamam gerektiğini söyledi.

FONDÖTENİNİ BANA SÜRDÜRÜYORDU

Çenemden makas aldı. Sürekli ceketini benim giydirmemi istiyordu. Fondötenini bana sürdürüyordu. Otelde baş başa yemek yemeye davet etti. Belediyeye alkollü bir şekilde geldiği bir gün bana yaklaşınca kendimi geri çektim. Bunun üzerine, ‘bu çalışanlar benim, burası benim, bu köy benim’ dedi” dedi.

İFADELERİ SUÇTAN KURTULMAYA YÖNELİK

Sevinç’in suçlamaları reddettiği ifadesini suçtan kurtulmaya yönelik bulan savcılık, B. Ç. ve M. I.’nın şikayetlerinden vazgeçmelerine rağmen şüpheliye yönelik suçun şikayete tabi olmadığını da vurguladı..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.