Site Rengi

HABER ÖZETİ
Ahmet Davutoğlu siyaseti bırakma kararı aldı!.
Parti kurup “En Müslüman Benim” rolleri kesmeye başladılar!.
Üsküdar Belediye Başkanı Sinem Dedetaş’a verilen 860 bin dolar rüşvet dava dosyasında!.
Üsküdar Belediye Başkanı Sinem Dedetaş yolsuzluktan paketlendi!.
Yol-Köprü-Tünel ücretleri ile trafik cezalarını ödemeyen gurbetçilere sınırdan geçiş izni verilmeyecek..
CHP’nin sapık başkanı Özkan Yalım’ın Kamuya verdiği zarar 17 milyon!.
Türkiye, Kerkük petrol sahasının yüzde 15’ini satın aldı..
Erdal Beşikçioğlu CHP’de kaldı, teşkilat Ekremcilere katıldı!.
Yusuf Tekin’den Kemalistlere Laikatak geçirtecek Mescit ve Cuma Namazı talimatı!.
Trump’tan Netenyahu’ya Türkiye resti!. F-35’leri KİME SATACAĞIMIZI SANA SORACAK DEĞİLİZ!.
Cem Küçük TGRT’den kovuldu!.
Ahbap’a kayyum atandı!.
Sedat Peker’e küfür ve hakaretler yağdıran müptezele kurşun yağmuru!.
CHP yine Beyaz Türklere teslim edildi!.
DEM Parti’den Terörsüz Türkiye açıklaması: 86 Milyon Kazandı..
Ahbap soruşturması büyüyerek devam ediyor!.
Ahbap’tan sonra İtsever Dernekler de vurgun yapma peşine düştü!.
Kabine İran-ABD Savaşı ve ekonomi başlığı ile toplanıyor..
Bitcoin kritik eşikte!.
AB euro banknotların tasarımını değiştiriyor..
CHP’li vekilin aklı ile Vali’yi görevden alıp dünyanın diline düştük!.
İran ABD’nin 11 savaş uçağını ve 17 İHA’sını düşürdüğünü açıkladı..
A.M. Başarır’ı safdışı bırakan Özel’in A Takımı belli oldu!.
Kılıçdaroğlu’ndan Yeni Parti için ilk yorum: Arınma Büyük Ölçüde Gerçekleşti!.
Kumarbaz Levent’e kimin ne kadar bağış yaptığı ortaya çıktı..
Trump 2028 seçimlerinde tekrar aday olacağını açıkladı..
Muhsin Yazıcıoğlu’nu FETÖ’nün öldürdüğü kesinleşti!.
Ahbap operasyonu ne zaman ve nasıl başladı?.
İnsan sağlığını hiçe sayan Tahsildaroğlu peynirleri için toplatılma kararı!.
Ekremcilerin partisinin logosu Yeni Rakı’dan!.
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

CHP’den montajlı Cami yalanı! AK Parti’nin Camiye değil, meyhaneye “hayır” dediği ortaya çıktı!.

CHP’den montajlı Cami yalanı! AK Parti’nin Camiye değil, meyhaneye “hayır” dediği ortaya çıktı!.
21.01.2021
A+
A-

Seçim sürecinde vaat ettiği 52 projeden hiçbirini yerine getirmeyen CHP’li Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın, “AKP cami yaptırmamıza müsaade etmiyor” sözlerinin kuyruklu yalan olduğu ortaya çıktı. Bolu Belediyesi AK Parti Grup Başkanvekili Burak Balaban, “Bizler cami yapımına oy birliği ile ‘Evet’ deyip, cami alanının karşısındaki meyhaneye itiraz ettik. Meclis’teki görüntüler algı için montajlanarak servis edilmiş” dedi.

Göreve geldikten sonra ilk icraat olarak Suriyeli mültecilere verilen yardımları kesen, geçtiğimiz hafta ise İYİ Partililerle atışarak Millet İttifakı’ndan derin bir çatlak açan CHP’li Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan karıştığı skandalları perdelemek için “AK Partililer camiye ‘hayır’ dedi” yalanını ortaya attı. İki gündür Sözcü, Cumhuriyet, karanlık Oda TV ve Halk TV’de servis edilen ‘CHP’li belediye cami yapmak istedi, AKP’liler karşı çıktı” şeklindeki haberlerin ise gerçeği yansıtmadığı öğrenildi.

İlk defa bir CHP’li yaptırıyor

Başkan Özcan’ın, “İlk defa CHP’li bir belediye cami yaptırmak istiyor ona da karşı çıkıyorsunuz” şeklinde açıklaması, partisi CHP’nin İslam dini karşısındaki ikiyüzlülüğünü ortaya koyarken, kendisinin de benzer bir tutum sergilediği ortaya çıktı.

Konuya ilişkin Akit’e konuşan Bolu Belediyesi AK Parti Grup Başkanvekili Burak Balaban, “Bir AK Partilinin camiye niye itirazı olsun” diyerek kendilerine yönelik operasyonun perde arkasını gazetemize anlattı…

Biz meyhaneye karşı çıktık

Balaban, şunları kaydetti: “Sayın başkan, ilköğretim okul alanına şov amaçlı ‘cami yapacağım’ dedi. Burada herhangi bir sorun yok. Fakat bu ilköğretim okul alanına 30 metre mesafede, sayın başkanın ruhsat vermeyi düşündüğü bir meyhane var. Zaten daha önce de söylemiştik kendisine, ‘Burayı bir daha düşün, okul alanının karşısına veriyorsunuz’ diye. Tabii alkol ruhsatlarından bağış alıyor mu onları biz bilemeyiz ama başkanın alkol ruhsatları ile ilgili bir düzenlemesi var. Bunu adeta gelir kaynağı haline getirdi. Bu sebeple bizim itirazımız okul alanının karşısındaki meyhaneye oldu. Dedik ki  “Bu meyhaneyi verirseniz yargıya gideceğiz dedik. Biz söz alıp meyhaneye itiraz ettiğimiz için okul alanının diğer köşesinde yapılan camiye itiraz ediyormuşuz gibi aslı astarı olmayan bir algıyı oluşturdular. O algı üzerinden yalan haberle bizi yıpratıyorlar. Ha.. Tersi olsaydı, belediye bizde olsaydı ve ilköğretim alanının yüzde 25’ine cami yapsaydık, yine linçe uğrardık.”

Hiçbir AK Partilinin cami yapımına itiraz etmeyeceğini dile getiren Burak Balaban, sözlerini şöyle sürdürdü: “Cami okul alanının yüzde 25’ine yapılıyor. Biz zaten oy birliğiyle karar verdik. İlköğretim okul alanı içerisine yapılacak olan bu camiyle ilgili MEB’in olumsuz görüş belirtmesine, Diyanet’in izni olmamasına rağmen biz cami yapımına oybirliğiyle ‘Evet’ dedik. Bu konuda herhangi bir itirazımız olmaz. Bir AK Partilinin camiye niye itirazı olsun?

Karar oybirliğiyle alındı CHP’liler yalana sarıldı

Cami kararının oybirliğiyle alınmasına ve buna yönelik görüntülerin ortada olmasına rağmen CHP’li Özcan’ın yalan, yanlış ve iftirayla algı oluşturma prensibini devreye soktuğunu açıklayan Balaban, “Başkanın söz verdiği 52 proje var. Daha hiçbirine başlayamadı. İş üretemediği için yalan siyasetiyle iş yapıyor kendisi. Durum bundan ibarettir” diyerek, AK Partiye yönelik kirli bir algı operasyonu tertiplendiğini söyledi.

(yeni akit)

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.