Site Rengi

HABER ÖZETİ
ABD’nin yakıt ikmal uçağı Irak’ta vurularak yere çakıldı!.
CHP’li Kuşadası Belediye Başkanı Rüşvet ve İrtikaptan gözaltına alındı!.
Rusya’dan İran’a savaşı kazandıracak taktikler!.
İran Tel Aviv’in kabini bombalarla havaya uçurdu!.
İran’dan ABD’ye sert mesajlar: Bölgedeki Petrol Kuyularınızı Havaya Uçurana Kadar Savaşa Devam Edeceğiz!.
Ünlü Tarihçi İlber Ortaylı entübe edildi..
Emeklilere ÖTV’siz araba teklifi Meclis’te..
İmamoğlu’na “Hırsızın Elini Sıkmam” diyen Enver Aysever tahliye edildi..
SGK haksız emekli edilen 650 bin kişiyi sistemden çıkardı..
İBB davasında dördüncü gün…
Merkez Bankası faizi yüzde 37’de sabit tuttu..
ABD’nin İran’a saldırmasının maliyeti 11,3 milyar doları geçti..
CIA İran rejiminin çökme ihtimali olmadığını rapor etti..
İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan savaşı bitirmek için 3 şart açıkladı..
Gözler Merkez Bankası’nın açıklayacağı faiz kararında..
Kahpe İsrail Beyrut’a bomba yağdırıyor..
İran, İsrail ile ABD’ye karşı 1 tonun altında füze kullanmayacağını açıkladı!.
Trump gözünü İran’ın en büyük petrol kaynağına dikmiş!.
TRT’yi hedef alan Gani Müjde’ye CONTASIZ KAPAK!.
İsrail basını Trump’un İran tarafından ağır darbe aldığını yazdı..
Maaşlar ve ikramiyeler bayramdan önce hesaplara yatacak..
ABD sığıntısı Pehlevi alçağından İranlılara “Sokaları Terörize Edin” çağrısı!.
İran Hürmüz Boğazı’na mayın döşüyor..
APP Plakalara kesilen cezalar iptal edildi..
ABD Basını: Trump Orta Doğu’da Bataklığa Saplandı!.
Pentagon İran savaşında ölen ve yaralanan asker sayısını açıkladı..
İran açık açık uyardı!. Hürmüz Boğazı’ndan geçeni vururuz!.
Galatasaray İngiliz devi Liverpool’u bozguna uğrattı!.
Trump’tan U dönüşü!. İran ile görüşebileceğini söyledi!.
İsrail’in Müslüman Düşmanı Kuduz Köpeği Ben-Gvir’in İran saldırılarında öldüğü iddia edildi!.
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

CHP’li belediyelerden yandaş gazetelere milyonluk reklam kıyağı..

CHP’li belediyelerden yandaş gazetelere milyonluk reklam kıyağı..
13.07.2021
A+
A-

Dilinden “yandaş ve besleme medya oluşumuna karşıyız” sözlerini eksik etmeyen, sık sık ana akım medyaya “İktidara yakın medyaya el koyacağız” tehditleri savuran CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve CHP yönetiminin algı oyunu belgelerle bozuldu. CHP’li belediyeler, Ocak-Aralık 2020 arası CHP medyasını reklama boğarken, CHP yanlısı medya kamu kaynaklarından büyük reklam paralarıyla zengin edildi. Ana akım medyaya “yandaş medya” suçlamasıyla sadece devlet imkanlarından desteklendiği iftirasını atan CHP ve medyasının, kendi elindeki belediyelerin kamu kaynaklarıyla ulusal baskıda 50 bin tirajı bile zor gören, etkisiz ve okunmayan gazetelere reklam yağdırdığı, ana akım gazetelerin ise yok sayıldığı verilerle ortaya çıktı.

Yazılı basın 2020 yılı reklam kullanım verilerine göre, CHP’li belediyeler 2020 yılında ulusal baskıda net satış ortalaması 50 binin altında olan Birgün, Cumhuriyet, Yeniçağ, Karar gibi CHP ve ittifakının yandaşı gazetelere tüm gazetelerde kullanılan ilanların yüzde 56’sını verdi. Gazetelerde yayınlanan CHP’li belediyelerin reklamlarına ilişkin veriler, tüm CHP kaynaklarının tek bir merkezden dağıtıldığını ortaya koydu. Kantar Medya – Adex Basın Ölçüm Araştırması sonuçlarına göre, CHP’nin elindeki tüm belediyelerin senkronize ve özel bir denge gözetilerek CHP yandaşı gazetelere reklam dağıttığı belirlendi. Bu arada reklamlardan aslan payını alan gazetelerin, özellikle CHP’nin piyasaya sürdüğü yalanları organize bir biçimde manşetlerine taşıyarak yalan terörüne çanak tutanlar olması dikkat çekti.

6 BİN BİLE SATMAYAN BİRGÜN İLK SIRADA
Reklam alanı birimi, sütun-santim (sütunXCm) olarak ifade edilen yazılı basın verilerine göre, 2020 yılında CHP’li belediyelerin en çok reklam verdiği gazete, tirajı 6 bini bile zor bulan Birgün çıktı. Ulusal baskıda net satışları 50 bini bile bulmayan Birgün, Cumhuriyet, Karar ve Yeniçağ gazeteleri CHP’li belediyelerin reklam pastasından en büyük payı alırken, bu dört gazeteye tüm gazetelerin kullandığı ilanların yarısından fazlası verildi. 2020 yılı toplam sıralamada ilk üçü Birgün, Cumhuriyet ve Karar aldı.

 

BİRGÜN-CUMHURİYET-KARAR-YENİÇAĞ AYRICALIĞI
Veriler CHP’li belediyelerin Birgün, Cumhuriyet, Karar ve Yeniçağ’a rekor düzeyde ilan verdiğini gösteriyor. Bu dört gazetede yayınlanan CHP’li belediye ilanları 87 bin 667 santime ulaşmış. Sözcü ve Korkusuz gazetelerinin 2020 yılı CHP’li belediyelerden aldığı ilanın toplam santimi ise 12 bin 69. Milli Gazete de CHP’li belediyelerden ciddi oranda destek buldu. 2020 yılında Milli Gazete’ye 6471 sütun santim ilan verildi. CHP’li belediyelerin ulusal gazetelere verdiği toplam reklamın yüzde 68’e yakını CHP yandaşı gazetelere gitti.

OKUNMAYAN, SATMAYAN GAZETELERE MİLYONLAR MI AKITILIYOR?
CHP’li belediyeler üzerinden kamu kaynaklarının aktarıldığı gazetelerin ne tiraj başarısı var, ne de belli bir etkinliği. Adını bile çok kişinin bilmediği gazeteler, belediyelerdeki kamu kaynakları ile kollanıp zenginleştiriliyor. CHP ve ittifakını destekleyen gazetelere görülmemiş düzeyde reklam verip, eleştiren gazeteleri yok saymak, tamamen CHP yandaşı bir medya amaçlandığını, medyada politik ve tek sesli bir düzen istendiğini ortaya koyuyor.

HANGİ CHP’Lİ BELEDİYE NE KADAR REKLAM VERDİ?
CHP’nin yönetimindeki belediyelerin elindeki kamu kaynaklarının 2020 yılında CHP medyası için nasıl yağmalandığı Kantar Medya verileriyle bir bir ortaya çıktı. CHP’li İzmir Büyükşehir Belediyesi, ulusal baskıda net satış ortalaması 6 bin olan Birgün’e gazetelerde kullandığı ilanların yüzde 28’ini verdi. Birgün’ün 2020 yılı toplam sütun santim oranı 4887. Yeniçağ 2187, Karar 1103. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin gazetelere verdiği ilanların yüzde 47’si Birgün, Yeniçağ ve Karar gibi CHP yanlısı gazetelere gitti. İzmir Büyükşehir Belediyesi ayrıca yerel gazete Gözlem’e 2820 sütun santimle toplam reklam pastasının yüzde 16’sını ayırdı.

CHP’li İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin 2020 yılındaki gazetelere sütun santim üzerinden verdiği ilan rakamlarına bakıldığında, aslan payı tamamen CHP gazetelerine gitmiş. Gazetelere verilen ilanların yüzde 79’u tamamen CHP destekçisi gazetelerin olmuş. Cumhuriyet 2372, Sözcü 2115, Milli Gazete 1962, Yeniçağ 1944, Karar 1890, Birgün 1827, Korkusuz 1638 toplam sütun santim ilan almış. İBB, net satış ortalaması 6 bin olan Birgün’e ve net satış ortalaması 25 bin seviyesindeki Cumhuriyet’e gazetelerde kullandığı ilanların yüzde 24’ünü aktarmış.

CHP’li Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin de kamu kaynakları yine CHP yanlısı gazetelere dağıtılmış. Gazetelere verilen ilanların yüzde 76’sı tamamen CHP destekçisi gazetelerin olmuş. 25 bin satan Cumhuriyet 1520 sütun santimle yüzde 18’lik bir ilan payıyla ilk sırada yer alırken, 1240 sütun santimle Karar, 1145 sütun santimle Yeniçağ, 1107 sütun santimle 6 bin satan Birgün aslan payını alan yandaş gazeteler olarak dikkat çekti.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.