Site Rengi

HABER ÖZETİ
İYİ Parti lideri Akşener’den İmamoğlu ve Yavaş’a hainlik suçlaması!.
Altın fiyatları tüm zamanların rekorunu kırarak 2 bin 300 lirayı geçti..
Fatih Erbakan AK Parti’ye İstanbul adayını geri çekmek için şartlarını açıkladı!.
Seçim öncesi Sinan Oğan’dan AK Parti’ye destek açıklaması..
Seçim öncesi doğalgaz ve elektriğe “Zam Yok” açıklaması…
Emeklilere promosyon ödemelerine özel bankalarda dahil oldu..
Eylem Tok’un ehliyetsiz züppe oğluna defalarca hız cezası kesilmiş, okula arabasıyla gidiyormuş!.
Seçim günü oy kullanmaya gitmeyenlere uygulancak cezai işlem açıklandı!.
Seks skandalı sonrası Karabük Üniversitesi’nden yabancı öğrencilere sağlık raporu şartı!.
Yeniden Refah Partisi Ankara İl Teşkilatı topluca istifa edip AK Parti’ye katıldı!.
76 bin deprem ve afet konutu hak sahiplerine teslim edildi..
Emeklilere promosyon ödemeleri yarından itibaren başlıyor..
Ali Koç’tan kongreye çağrı: Gelin 2 Nisan’da Fenerbahçe’yi ligden çekelim!.
CHP’deki Kemalciler “SENİ SIRTINDAN HANÇERLEYENE OY YOK” pankartı ile İmamoğlu’na isyan bayrağı açtı!.
CHP’deki para kulelerinin gizemi ortaya çıktı!. Eko Başkan Bay Kemal’i devirmek için balya baya rüşvet dağıtmış!.
CHP’deki para kuleleri skandalında ses kayıtları ifşa oldu!.
Gazze’deki ateşkes çıkmaz girdi!. Kahpe İsrail heyeti Doha’dan ayrıldı!.
Kahpe İsrail şimdi de çadırlara sığınan Filistinlileri bombalıyor!.
Belçika’daki PKK’lı köpeklerin Türklere neden saldırdıkları belli oldu…
Pandemi uyarısı!. Yeniden kapanma olacak mı?.
Çiftçiler Brüksel’i savaş alanına çevirdiler!.
Hazırlık maçında Avusturya’dan 6 gol yedik!.
Kuveyt Dinarı değerli para birimi seçildi.. TL’nin tam 100 katı!.
Karabük Üniversitesi’ndeki fuhuş skandalı büyümeye devam ediyor!. Fuhuş şebekesi kurulduğu ortaya çıktı!.
MHP’li vekilden zam haberi bekleyen emeklilere ek iş tavsiyesi!. HER ŞEYİ DEVLETTEN BEKLEMEYİN!.
Fenerbahçe Başkanı Ali Koç’tan veda gibi açıklama.. SENEYE BİZ YOKUZ…
Gökhan Zan 3 milyon dolar avanta istedi mi?. Ses kayıtları ile ilgili uzman raporu yayındandı!.
Rusya kanlı saldırının arkasında Amerika, İngiltere ve Ukrayna’nın olduğunu açıkladı!.
Kurum’dan İmamoğlu’na mal beyanı tepkisi: MİLYON DOLARLIK VİLLARINI NEDEN SAKLIYORSUN?.
MHP’li Başkan Adayından AK Partili rakibi hakkında alçak ifadeler!.
DOLAR 32,4494
EURO 35,0400
ALTIN 2.324,05
BIST 9.079,97

CHP’li Mehmet Sevigen’den Fırıldak Ali’ye bomba gibi gönderme!. “Liderine İhanet Eden Devletine de Milletine de İhanet Eder!.”

CHP’li Mehmet Sevigen’den Fırıldak Ali’ye bomba gibi gönderme!. “Liderine İhanet Eden Devletine de Milletine de İhanet Eder!.”
15.05.2021
A+
A-

Deva Partisi’nin şeysi Ali Babacan’ın Türkiye’nin gündemine oturan ihanet itirafı ile ilgili değerlendirmede bulunan CHP eski Genel Sekreteri Mehmet Sevigen, “En yakınını satan, devleti de milleti de satar” sözleri ile ihanete çok sert tepki gösterdi!.

Sevigen, Abdullah Gül’ün çatı aday yapılmak istenmesi ile ilgili süreci anlattı, “Kılıçdaroğlu’nun A Planı Abdullah Gül’dü. Gönlünde yatan isim oydu. Olmayınca B Planı olarak Muharrem’i aday yaptılar” dedi. Sevigen, CHP’nin her seferinde Erdoğan düşmanlığı ile seçime hazırlandığını, ‘Kim olursa olsun’ dediğine dikkat çekti, “Bu nasıl bir düşünce, bu düşünceye lanet olsun” ifadelerini kullandı.

Siyasetin gündeminde Ali Babacan’ın partisine ihaneti ve Abdullah Gül’ün çatı adaylığı için yürütülen gizli görüşmeler var. Babacan, bir televizyon kanalında, AK Parti Ankara Milletvekili olduğu sırada muhalefet ile Abdullah Gül’ün adaylığını görüştüğünü, masanın tam ortasında olduğunu söyledi.

Babacan’ın aynı günlerde Başkan Recep Tayyip Erdoğan’ın adaylığı için AK Parti’de ilk imzayı verenler arasında olduğu belgelendi. ‘İhanetin itirafı’ olarak değerlendirilen açıklama sonrası CHP’nin 2018 yılındaki seçimlerde Cumhurbaşkanı adayı olan Muharrem İnce de topa girdi.

İnce, Kılıçdaroğlu’nun ‘Dostlar’ diye tanımladığı ittifak ortaklarına göndermede bulundu, ” ‘Dostların’ yaptığı açıklamalardan 2018 seçimleri öncesinde Abdullah Gül’ün Cumhurbaşkanı adaylığının masada olduğunu, ciddi ciddi düşünüldüğünü öğreniyoruz. Seçim döneminde yaşananların ve sonrasında atılan iftiraların gerekçesi bir bir çıkıyor ortaya, daha da çıkacak.” ifadelerini kullandı.
Siyasetin sıcak gündemini CHP’nin önemli isimlerinden Mehmet Sevigen ile konuştuk.

CHP eski Genel Sekreteri Sevigen, sabah.com.tr’ye yaptığı açıklamada partisinin, ‘Abdullah Gül’ dayatmasına ateş püskürdü, Ali Babacan’a ise, ‘En yakınına ihanet eden devlete ihanet etmez mi?’ sözleri ile tepki gösterdi.

“EKMELEDDİN BEY İÇİN YAPTIĞINI ABDULLAH GÜL İÇİN DE YAPTI”

CHP eski Genel Sekreteri Mehmet Sevigen, Kılıçdaroğlu’nun Ekmeleddin İhsanoğlu’nun adaylığını dayattığı döneme dikkat çekti, Abdullah Gül için de benzer bir tutum sergilendiğini söyledi.

Sevigen şöyle konuştu:

Kemal Bey nasıl Ekmeleddin İhsanoğlu olayını gizlediyse, aynı taktiği yaptı. O zaman nasıl, ‘Tıpış tıpış gidip oy vereceksiniz’ emrivaki yaptıysa, Abdullah Gül için de aynısını yaptı.

“ALİ BABACAN İLE ABDULLAH GÜL’ÜN ŞARKISI, AYRILSAK DA BERABERİZ”

Halk TV’de AK Parti’ye ihanet ettiğini itiraf eden Ali Babacan ile Abdullah Gül arasındaki ilişkiye dikkat çeken Sevigen, “Yönetimin haberi olmadan, Saadet Partisi’nin getirdiği öneriyi ittifak şartı ile Kemal Bey kabul etti. Kemal Bey her yeri dolaştı, diyalog kurdu, o dönem Ali Babacan hep Abdullah Gül’ün yanındaydı zaten, hiç ayrılmadı. ‘Ayrılsak da beraberiz’ diye bir şarkı var ya, Ali Babacan ile Abdullah Gül’ün şarkısı o işte.” dedi.

“SİYASETTE HER ZAMAN YÜZDE 20 İHANET KOTASI KOYACAKSIN”

Meral Akşener’in Kılıçdaoğlu ve Karamollaoğlu’nun önerisine karşı çıktığını, bu nedenle A Planı olarak belirlenen Abdullah Gül’ün adaylığının gerçekleşmediğini belirten Sevigen, “Meral Akşener kabul etmediği için olmadı, bir yandan da içeriden aday arıyorlardı. Kemal Bey’in A Planı Abdullah Gül’dü. Olmayınca B Planı olan Muharrem İnce’yi aday yaptı.” diye konuştu.

“Siyasette yüzde 20 ihanet kotası koyacaksın.” diyen Sevigen, “İhanet kotası koyarsan hayal kırıklığına uğramazsın. Nasıl zamanında bizi, Deniz Baykal’ı en yakın arkadaşlarımız terk etti, bunlar yaşanıyor. Tayyip Erdoğan, Ali Babacan’ı bu yüzde 20 ihanet kotasının içine koysun, hiç üzülmesin.” ifadelerini kullandı.

“EN YAKIN ARKADAŞINA İHANET EDEN TOPLUMA, DEVLETE NASIL İHANET ETMEZ”

Sevigen, Ali Babacan’ın yaptığı açıklama ile halkın gözündeki yerini kaybettiğini ve güvenini derinden sarstığını söyledi.

Bir siyasetçi için en önemli konunun ‘güven’ olduğunu söyleyen Sevigen şöyle konuştu:

Ama tabi şu açıdan da bakmak lazım, kendi arkadaşına ihanet eden insan, devlete nasıl ihanet etmez, vatandaşa, topluma nasıl ihanet etmez. Bu kadar yazık. Siyasette ayrılık olur, ama babayiğit gibi gidersin, ‘Ben yolumu çizdim, ayrılıyorum’ dersin. Helalleşirsin. Hem benim ekmeğimi yiyeceksin, hem bana yılan olacaksın. Bu olmaz.

Toplum bunu görüyor artık. Halk bizden daha uyanık. Ali Babacan’a olan güven çok sarsıldı. Siyasette en önemli şey güvendir. Güven bittiği zaman, fısıltı gazetesi başlar. Millet sana, ‘Bu adam en yakınına ihanet etti, bizi de satar’ diye bakar. Biz zamanında ihanet eden yüzde 10’u toprağa gömmüştük. Yolumuza devam ettik. Tarihte siyasi ihanetler her zaman vardır, bundan sonra da olacaktır.

“ABDULLAH GÜL İSMİNİ SAADET GETİRDİ, KEMAL BEY DE KABUL ETTİ”

Kemal Kılıçdaroğlu’nun her seferinde kendi partisinin içindeki isimlere güvenmek yerine çareyi dışarıda aradığını söyleyen Sevigen, ‘küçük ortak’ olan İYİ Parti ve Saadet Partisi’nin etkisinde kalındığını belirtti. Sevigen, “Ekmeleddin İhsanoğlu’nu da zamanında önerdiler. Kemal Bey, sunulanı kabul etti, siyasetin tetikçiliğini yaptı. Ben partinin genel sekreterliğini yapmış biri olarak Ekmeleddin Bey’e oy vermedim. Saadet Partisi getirdi, Kemal Bey de kabul etti.” dedi.

” ‘NASIL İKTİDAR OLURSAK OLALIM?’ BU DÜŞÜNCEYE LANET OLSUN”

Bunlar siyaset mühendisliğidir, projedir.” diyerek çatı aday çalışmalarını eleştiren Sevigen sözlerini iyice sertleştirdi. Sevigen, “Millet bunlara böyle bakıyor. Kemal Bey, ‘Bu benim adayım mı?’ diye bakmıyor. Kim olduğunun önemi yok, ‘Tayyip Bey’in karşısında en yüksek oyu kim alır, şu AK Partili alır’ diyor. Ama düşünmüyor ki, orada sosyal demokrat bir cumhurbaşkanı mı olacak? Kim olursa olsun diyor. Bu düşmanlık üzerine kurulduğu zaman hep mağlup olursunuz. Bu Allah’ın adaletidir. Kendi ideolojini iktidar yapmadıktan sonra neden çalışıyorsun? Bizim CHP olarak kırmızı çizgimiz kalmadı. Laiklik, Atatürk, demokrasi gibi kırmızı çizgimiz kalmadı. ‘Nasıl iktidar olursak olalım?’ Böyle bir düşünce olur mu? Lanet olsun…” ifadelerini kullandı.

“MUHARREM B PLANIYDI, KILIÇDAROĞLU’NUN GÖNLÜNDE YATAN İSİM ABDULLAH GÜL’DÜ”

Kılıçdaroğlu’nun ‘Tıpış tıpış oy vereceksiniz’ tutumuna hep karşı çıktığını ifade eden Sevigen, partide genel sekreterlik yapmasına rağmen CHP’nin adayı olan Ekmeleddin İhsanoğlu’na o dönem oy vermediğini vurguladı, şöyle konuştu:

Bir CHP’li çağdaş Atatürkçü aday cumhurbaşkanı olmayacaksa bırakın Recep Tayyip Erdoğan kalsın, aslan gibi çalışıyor adam…

Partinin genel sekreteri olan ben Ekmeleddin’e oy vermedim, onun yerine Erdoğan kalsaydı. Nitekim de kaldı zaten.

Muharrem B planı olarak kalıyor orada. Sağır sultan bile biliyordu, Kılıçdaroğlu’nun gönlünde yatan isim Abdullah Gül’dü.

“KEMAL BEY İLE YEMEKTEN SONRA MUHARREM’İN İPİ ÇEKİLDİ”

Kılıçdaroğlu’nun tutumu sonrası kendi yolunu çizerek partiden ayrılan Muharrem İnce ile ilgili de çarpıcı ifadeler kullanan Sevigen, Kılıçdaroğlu’nun İnce ile buluştuğu akşam yemeğinin kırılma noktası olduğunu söyledi.

Sevigen, şunları söyledi:

Muharrem, Mustafa Sarıgül partiden neden ayrılır? Muharrem ayrılmadı, Muharrem gitsin diye can atıyorlardı. Kılıçdaroğlu ile yediği yemekte, ‘Siz Genel Başkanlığı bana bırakın.’ dedikten sonra ipi çekildi.

‘Yarın öbür gün başımıza bela olur’ diyerek Kılıçdaroğlu sonrası hesap yapanlar gitmesini istedi. Bana göre gitmeseydi ama ‘git’ dediler.

“CHP’DEN YENİ BİR PARTİ VE OLUŞUM ÇIKARSA ŞAŞIRMAYIN”

CHP’de istifaların ve ayrılıkların sürebileceğini belirten Sevigen, parti içinden yeni bir oluşum çıkabileceğini belirtti

Sevigen, “Tayyip Bey seçime giderken, tüm ekibine sahip çıkar. Muharrem, Mustafa itildi. Burada siyaset yapacak arena kalmayınca gittiler. Yakında CHP içinden farklı bir oluşum ve parti çıkarsa da şaşırmayın! Genel Başkanlık başkadır, liderlik başkadır. Şu anda partide bir lider yok.” dedi.

“KAFALARINDA YİNE ÇATI ADAY VAR, ERKEN SEÇİM FALAN İSTEDİKLERİ YOK”

Kılıçdaroğlu’nun ‘Aday olabilirim’ mesajının partinin dağılmaması için verildiğini ifade eden Sevigen, erken seçim sözlerinin de istifaları engellemek için olduğuna dikkat çekti. Sevigen, 2023 seçimleri için ise yine çatı aday üzerinde durulduğunu belirterek tepki gösterdi.

Sevigen’in sözleri şöyle:

CHP’nin kendi adayı olsun. Gücüm yettiğince bunu savunuyor ve söylüyorum. Başka ideolojiden birini aday yaptığınızda kazansanız da kaybedersiniz. Ama kafalarında 2023 için yine çatı aday var. Bunun üzerinde çalışıyorlar. Tek başına seçime gireceklerini zannetmiyorum. Kemal Bey, ‘Aday olurum’ sinyali falan veriyor. Aday olacağı için değil, partiyi bir arada tutmak için yapıyor bunu. Muhalefet erken seçim falan istemiyor. Bu çağrıları parti dağılmasın diye yapıyor. Yeni oluşum ve partilere katılım olmasın diye yapıyor. ‘Erken seçim olacak, partinin durumu iyi’ mesajı vererek tutmaya çalışıyor.

“4-5 GÜNDÜR TÜRKİYE ÇALKALANIYOR, CHP’DEN BİR YALANLAMA BİLE YOK”

“CHP’nin içinde yolsuzluk almış başını gidiyor.” diyen Sevigen, Sabah Gazetesi’nin CHP’li Aykut Erdoğdu ile ilgili manşetlerine vurgu yaptı, CHP’nin sessiz kalmasını ‘çürümüşlük’ olarak değerlendirdi.

Kılıçdaroğlu’nun eski avukatının, ‘650 milyar peşkeş çekildi’ iddiasını da hatırlatan Sevigen, yalanlama bile yapılmamasına ateş püskürdü.

Sevigen sözlerini şöyle sürdürdü:

CHP’li avukat çıktı, sana ‘Hırsızsın’ dedi. Bir CHP’li cevap vermez mi ya? Bir Allah’ın kulu çıkıp da, ‘Bu yalan, ne diyorsun kardeşim sen’ demiyor. Sabah Gazetesi’nde 4-5 gündür CHP’li vekilin yaptıkları manşet. Bir insan, bir parti, ‘Gel bakalım kardeşim, nedir bu işin aslı? Sen bunu yaptın mı?’ demez mi? 4-5 gündür Türkiye çalkalanıyor. Kemal Bey’in avukatlığını yapmış avukat, ‘650 milyar peşkeş çekildi’ diyor. Bir CHP’li cevap vermiyor. Buna cevap verilmez mi? Bir açıklamayı bırakın yalanlama bile yapılmıyor. Bunun adı çürümüşlüktür.

CHP’YE FİLİSTİN ELEŞTİRİSİ: TARLADA İZİN YOKSA HARMANDA SÖZÜN OLMAZ

İsrail’in Mescid-i Aksa, Gazze ve Kudüs’teki saldırılarına değinen Sevigen, ‘Katliam yapılıyor’ dedi. CHP’nin sessiz kalması, mücadele etmemesine ise büyük tepki göstererek şunları söyledi:

Filistin’de büyük katliam oluyor. Çocuklar, kadınlar ölüyor. Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu sağa sola koşturuyor, oraya gidiyor, buraya gidiyor. Tayyip Bey, telefon diplomasi yapıyor. Yahu CHP ne yapıyor? Niye Kemal Bey, CHP’li vekilleri göndermiyor, sesi duyurmuyor. Tarlada izi olmayanın harmanda sözü olmaz. Adam katliam yapıyor, çoluk çocuk demiyor. Ben olsam, Avrupa Birliği’ne kendim giderim, İngiltere’ye Fransa’ya, İtalya’ya sol kesime giderim. Baskı yapın derim. CHP ne yapıyor ya? Bizimki Twitter Genel Başkanı… Meral de çıkıyor esnaf geziyor. Ya kardeşim, herkesin dünyada bir karşılığı vardır. Çıkıp sesi duyursanıza. Hareket edin, dünyayı dolaşın ya! Şimdi Filistin’e sahip çıkmaz, ses çıkarmazsanız, iki gün sonra ‘Ben mücadele ettim, sizin hakkınızı savundum’ demeye hakkınız, yüzünüz olmaz..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.