Site Rengi

HABER ÖZETİ
Atı alan Üsküdar’ı geçti, devlet daha yeni fiyat denetimine başladı!.
Mustafa Varank’tan Deniz Zeyrek’e Hodri Meydan!. 2 GÜN GEÇTİ, HAYSİYETİN VARSA AÇIKLA!.
Muhalefeti şaşırtan anket!.
Mehmet Ali Yılmaz’ın ölüm nedeni belli oldu…
Tavuk eti fiyatları son 5 ayda yüzde 200 zamlandı!.
Afrika’dan gelen çöl tozu tüm ülkeyi etkisi altına aldı!.
Meral Akşener’i evine gönderecek kurultay için zaman yaklaşıyor!.
ABD Başkanı Biden TikTok’u resmen yasaklayan imzayı attı!.
TFF’den çok konuşulacak karar!. Hakemler Özelleştiriliyor!.
Fahiş fiyat vurgununa son!. Ambalajlara fiyat etiketi zorunluluğu geliyor!.
CHP’li Başkan Cumhurbaşkanı danışmanı Oktay Saral’ı rezil rüsva etti!.
Süresiz Nafaka zulmünü bitirecek emsal karar!.
Ukala CEO’nun sattığı küflü çikolatalar gerçek Patiswiss değilmiş!.
WhatsApp’ın Gazze’de İsrail’e muhbirlik yaptığı ortaya çıktı!.
İstanbul Valiliğinden Taksim ile ilgili 1 Mayıs kararı..
İBB’nin işlettiği Samandıra-Üsküdar metro hattı 27 saattir bozuk!.
AK Parti’den milletvekillerine “Görgüsüzlük” uyarısı!.
Sözcü Gazetesi’nden kin ve öfke dolu manşet!.
Altın fiyatlarında rüzgâr tersine döndü!.
Kahpe İsrail Gazze’yi ikiye bölmek için operasyon başlattı!.
İsmail Saymaz Adalet Bakanlığı sözcüsünü rezil rüsva etti!.
Türkiye-Irak arasında 20 milyar dolarlık anlaşma..
Son 3 ayda Kamu araçları için ödenen kira 880 milyon 765 bin TL!.
MHP Lideri Bahçeli’den çok sert DEM Parti çıkışı!. Kapatmak Namus Borcudur!.
Müşterisini tehdit eden ukala satıcıya tepkiler çığ gibi!.
Emekliler için 9 maddelik refah düzenlemesinin detayları belli oldu..
TBMM’nin bu haftaki gündemi Fahiş Fiyatlara yaptırım!.
İyi Parti’de istifa depremi devam ediyor!.
Erdoğan-HAMAS zirvesi dünya basınında..
DEM Parti’de yeni bir bayrak krizi daha patlak verdi!.
DOLAR 32,5108
EURO 34,9455
ALTIN 2.433,58
BIST 9.795,90

CHP’li Yalova Belediyesi’nde 22 milyonluk vurgun! Paralar poşetle kaçırıldı!.

CHP’li Yalova Belediyesi’nde 22 milyonluk vurgun! Paralar poşetle kaçırıldı!.
10.02.2020
A+
A-

AK Parti Yalova İl Başkanı Muğlim Bağatar, Yalova Belediyesi Mali Hizmetler Müdürlüğü Harcama Belgeleri ve Ödeme Evrakları Sorumlusu Reşat Elgin’in, Yalova Belediyesi’nin kasasından 22 milyon TL’yi kaçırdığına yönelik soruşturma hakkında basın açıklamasında bulundu.

AK Parti Yalova İl Başkanı Muğlim Bağatar, Yalova Belediyesi Mali Hizmetler Müdürlüğü Harcama Belgeleri ve Ödeme Evrakları Sorumlusu Reşat Elgin’in, Yalova Belediyesi’nin kasasından 22 milyon TL’yi kaçırdığına yönelik soruşturma hakkında basın açıklamasında bulundu.

 

Muğlim Bağatar, Yalova Belediyesi tarihinin en büyük yolsuzluğu ile karşı karşıya olduğunu belirterek, “Konu her neresinden bakarsanız korkunç bir yolsuzluktur. Görünen o ki olayın gerçekleşme itibari ile olayın ortaya çıkacağı ve patlak vereceği belediye yönetimi tarafından anlaşılmış ve Çarşamba günü belediye çalışanı ortadan kaybolmuştur. Fakat belediye yönetimi neden hemen şikâyetçi olmamış ve gece sabaha kadar belediyede toplantı yapılmıştır. Neden şikâyetçi olmak için ertesi günü beklemiş ve bu arada neyin hazırlığını yapmıştır” dedi.

“Paraların büyük çoğunluğu bir firmanın ofisine poşet içerisinde bırakıldı”

AK Parti Yalova İl Başkanı Muğlim Bağatar, şunları söyledi:

“Öncelikli olarak konu adli bir konudur. Siyasi değildir, biz de takipçisiyiz. Maalesef gelişmeleri hep birlikte izlemekteyiz. Şu ana kadar iddialar ve yapılan tespitler şunu gösteriyor ki, Yalova Belediyesi tarihinin en büyük yolsuzluğu ile karşı karşıyadır. Aldığımız bilgilere göre sahte evraklar düzenlenerek paravan şirketler aracılığı ile para kaçırılmış. Belediye kayıtlarında olmamasına rağmen sahte evrak düzenlenerek olmayan paralar tahsil edilmiş. Yapılan incelemelerde bu paraların tahsil edildiği ve tahsil edilen paranın bir kısmının tahsil eden kişide kaldığı, büyük çoğunluğunun ise bir firmanın ofisine poşet içerisinde bırakıldığı ve adı geçen belediye çalışanı tarafından daha sonra bu poşetteki paraların alınarak talimat veren kişinin söylediği yerlere paylaştırıldığı tespit edilmiştir. Olayın gerçekleşme şekli ve çalınan paranın büyüklüğüne bakıldığında organize bir şekilde gerçekleştiği açık bir şekilde belli oluyor.”

“Hırsızlığın gizlenmesi için baskı kurulmaya çalışılıyor”

“En üzücü olan kısmı, vatandaşlarımızın kendi eliyle belediyeye yatırdığı paraların zevk ve sefa içinde yaşayan birileri tarafından çalınmış olmasıdır. Bin bir zorlukla emekli parasını aldıktan sonra bastonuna tutunarak belediyeye vergi ve su parası yatıran teyzelerimizin, ay sonunda maaşını zor yettiren, canından, dişinden, çocuklarından arttırarak su parasını ödeyen hemşerilerimizin parasının çalınması kabul edilemez. Olayın gerçekleşme şekli itibari ile bakıldığında her iki şekilde de manzara korkunçtur. Birincisi iddia edildiği gibi organize bir şekilde belediyenin içi boşaltılıyor ve bu paralar söylenen kişilerin cebine gidiyor ise, bu Yalova’nın karşı karşıya kaldığı ve uzun süre etkisinden kurtulamayacağı bir meseledir. Kamuoyunda konuşulana göre bakarsak bu soygun ve talan yaklaşık 4 yıldır devam ediyor. Bu soygunu ifade eden kişiler ise saldırıya uğrayarak şehir merkezinde dövülüyor. Hırsızlığın gizlenmesi için baskı kurulmaya çalışılıyor.”

“Kendi başkan yardımcılarına ve çalışanlarına söz geçiremeyen bir belediye kabul edilemez”

“Eğer ikinci iddia doğru ise belediyeyi içeride çalışan bir şebeke soydu ise daha vahimdir. Demek oluyor ki becerisizlik had safhadadır. Kendi başkan yardımcılarına ve çalışanlarına söz geçiremeyen bir belediye kabul edilemez. Belediye yönetmek sorumluluk işidir. Soruyorum; ‘Seçimlerden sonra kaç gün mesai yaptınız? Kaç gün gezdiniz? Henüz seçimlerin üzerinden 10 ay geçmesine rağmen kaç yurt dışı tatili yaptınız? Kaç il dışı gezi yaptınız? Kaç tane memleketiniz için faydalı iş yaptınız? Tüm bu yurt dışı gezilerin parası nereden ödendi? Bizim belediyemizin zevk ve sefa için harcanacak bu kadar parası vardı da onun için mi esnaf perişan edildi, veznelere haciz geldi? Tüm Yalovalı hemşerilerimize soruyorum: ‘Daha öne Yalova Belediyesi böyle büyük bir yolsuzluk ve skandala bulaştı mı?’

“Belediye yönetimi neden hemen şikayetçi olmadı”

“Konu her neresinden bakarsanız korkunç bir yolsuzluktur. Görünen o ki olayın gerçekleşme itibari ile olayın ortaya çıkacağı ve patlak vereceği belediye yönetimi tarafından anlaşılmış ve Çarşamba günü belediye çalışanı ortadan kaybolmuştur. Fakat belediye yönetimi neden hemen şikâyetçi olmamış ve gece sabaha kadar belediyede toplantı yapılmıştır. Neden şikâyetçi olmak için ertesi günü beklemiş ve bu arada neyin hazırlığını yapmıştır. İddialara göre skandalın patlak vereceğini anlayan belediye yönetimi olayı kurgulayarak suçu kişilerin üzerine atmış ve işin içinden ” Biz hırsızı bulduk, tam yakalıyorduk elimizden kaçtı” diyerek sıyrılmaya çalışmaktadır. Dikkatinizi çekerim; konu önce ortaya çıktı sonrasında belediye şikâyetçi oldu. Yavuz hırsız ev sahibini bastırırmış derler buna.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.