Site Rengi

HABER ÖZETİ
CHP’ye kayyum olarak atanan Gürsel Tekin’in görevine son verildi..
Cumhurbaşkanı Erdoğan ABD Başkanı Trump ile New York’ta görüşecek..
Erdoğan 2028’de son kez Cumhurbaşkanı adayı olacak..
Kaşif Kozinoğlu dosyasını kapatan iki savcıya gözaltı!.
İstanbul Borsası’nı speküle eden şirketler tasfiye ediliyor..
Piyasaların beklediği açıklama geldi..
Cinsel sapkınlara düzenlenen “Ailem Güvende” operasyonuna Silivri Bülbülü’nden tepki!.
Borsa İstanbul’da ne dolaplar dönüyor!.
Türkiye Suriye ile işbirliği yaptıkça İsrail kuduruyor!.
FED’in faiz kararı Trump’u kudurttu!.
Dünyayı Böl-Parçala-Yönet sistemi ile sömüren İngiltere dağılıyor!.
FED beklenen faiz kararını açıkladı..
Kıçını başını açıp keriz silkeleyen hesaplar kapatılmaya devam ediyor..
Serbest bırakılan avukat yine torbacılık yaparken yakalandı!.
Bu gece gelecek zam ile birlikte motorin 100 TL’yi geçecek!.
Husiler ABD ve İsrail’e köpeklik yapan Arapları vurmaya devam ediyor..
Silivri Bülbülü Özgür bugün de Fransızlara sürtündü!.
Yunan basını: Türkiye’ye çok yönlü hamlelerine karşı tek sığınağımız İsrail..
ABD İsrail’e 2,8 milyar dolarlık bomba satıyor!.
Kurtlar Vadisi’nin senaristi Osman Sınav FETÖ tarafından tehdit edilmiş!.
AK Parti Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Adaylığının Önünde Bir Engel Olmadığını Açıkladı..
Sapıklara yapılan operasyona ilk tepki yine aynı güruhtan!.
Tırıvırı Haydar’ın altın şovu elinde patladı!.
Tarladan 10 liraya alınan ürünü 100 liraya satan kabzımallar gözaltında!.
Kılıçdaroğlu’nun kurultaydaki ilk rakibi belli oldu..
LGBT’li sapkınlara yapılan operasyon AB’yi rahatsız etmiş!.
Adalet Bakanı Gürlek’i durdurabilene aşkolsun!.
Yargıtay’dan Özgür Özel’e “Partinin İsmini Değiştirin” tebligatı!.
CHP için kurultay takvimi işleme başladı..
LGBT derneklerine yurt dışından akan milyonlar deşifre oldu!.
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

Çin, Hindistan’da ki coronavirüs ölümleriyle dalga geçti!.

Çin, Hindistan’da ki coronavirüs ölümleriyle dalga geçti!.
03.05.2021
A+
A-

Komünist Parti’ye bağlı sosyal medya hesabı, Hindistan’da koronavirüs nedeni ile yakılan kişiler ile dalga geçen bir fotoğraf yayınladı. Paylaşım, kısa sürede tepki topladı.

Hindistan artan koronavirüs vakaları nedeni ile zor günler yaşarken, virüsün ilk çıkış noktası Çin’de Hindistan’da yakılan cenazeler ile dalga geçilen bir paylaşım yapıldı.

Çin sosyal paylaşım sitesi Weibo’da, ülkeyi yöneten Komünist Parti’ye bağlı Merkezi Siyasi ve Hukuki İşler Komisyonuna ait sosyal medya hesabından yapılan paylaşım, kısa sürede büyük tepki topladı.

KREMATORYUM FOTOĞRAFI KONULDU

Paylaşımda, Çin üretimi Long March 5 taşıyıcı roketini ateşleme esnasında gösteren fotoğrafın yanına, Hindistan’da bir krematoryumda gece vakti hazmat tulumlu görevliler eşliğinde icra edilen naaş yakma işleminin görüldüğü fotoğraf konuldu.

Açıklama kısmına, “Çin ateş yaktığında, Hindistan ateş yaktığında…” notu düşüldü.

Ayrıca, Hindistan’da koronavirüs vakalarının 400 bini aştığını ifade eden etiket de paylaşımın açıklama kısmına eklendi.

Çin’de, Hindistan’daki koronavirüs ile dalga geçen paylaşım yapıldı #1

“İNSAN HAYATINA SAYGISIZLIK”

Partiye ve hükümete bağlı çok sayıda hesap tarafından alıntılanan paylaşıma gelen ilk yorum, “Hükümete bağlı bir hesaptan böyle bir paylaşım yapıldığına inanamıyorum. Ulusal gururu vurgulamak için neden başkalarının acılarını kullanıyorsunuz?” oldu.

Bir başka kullanıcı, “Yetkililer buna nasıl onay verdi? İnsan hayatına tam bir saygısızlık.” ifadelerini kullandı.

Çin’de, Hindistan’daki koronavirüs ile dalga geçen paylaşım yapıldı #2

SİTEDEN KALDIRILDI

Çin milliyetçisi çizgisiyle bilinen Global Times gazetesinin Genel Yayın Yönetmeni Hu Şicin, “Çin’de bazı resmi kuruluşların, böyle bir zamanda, sosyal medya hesaplarında Hindistan ile dalga geçen paylaşımlar yapmalarını yerinde bulmuyorum.” ifadesini kullandı.

Gelen tepkilerin üzerine paylaşım siteden kaldırıldı.

400 BİNİN ÜZERİNE ÇIKTI

Hindistan’da 30 Nisan’da günlük vaka sayısı 400 binin üzerine çıktı. En fazla vaka ve ölümün meydana geldiği ülkede hastanelerde tedavi imkanları zorlaştı.

Artan ölümler nedeni ile krematoryumlarda yer kalmadı. Naaşlar kentlerde kurulan geçici mekanlarda yakıldı.

Çin’de, Hindistan’daki koronavirüs ile dalga geçen paylaşım yapıldı #3

MEKTUP GÖNDERMİŞTİ

Çin Devlet Başkanı Şi Cinping, 30 Nisan’da Hindistan Başbakanı Nerandra Modi’ye bir mektup göndermişti.

Salgının yol açtığı sıkıntılar nedeniyle duyduğu üzüntüyü dile getirmiş, Modi’ye Çin halkı adına taziyelerini ileterek Çin’in Hindistan ile salgınla mücadele alanında iş birliğini güçlendireceğini, yardım ve destek sağlamaya devam edeceğini vurgulamıştı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.