Site Rengi

HABER ÖZETİ
Cumhurbaşkanı Erdoğan İran’a gerekli uyarıların yapıldığını açıkladı!.
İran ABD’nin uçak gemisi Lincoln’ü vurduğunu açıkladı..
İran’dan kahpe İsrail’e yeni roket saldırısı!. Tel Aviv’de sirenler son ses!.
Brent petrolün varil fiyatı 85 doları aştı..
Trump Venezuela’ya olduğu gibi İran liderini de kendisinin atayacağını açıkladı!.
İran kürtleri uyardı!. Harekete geçerseniz vururuz!.
Senatodan Trump’a tam yetki!.
İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan’dan komşu ülkelere mesaj..
Dünya petrol zamları ile çalkalanırken Türkiye’de fiyatlar nasıl sabit tutulacak..
İran’ı savaşarak yenemeyen ABD muhalifleri silahlandırmaya çalışıyor!.
İran Hürmüz Boğazı’nda 10 petrol tankeri vurduğunu açıkladı!.
İran ABD’nin Dubai Başkonsolosluğunu vurdu!.
Savaş açtığı İran Trump’un kâbusu oldu!.
Trump iti geberen askerlerin tabutlarını yayınlamayı yasakladı!.
İran Tel Aviv’i füzelerle vurmaya devam ediyor..
ABD ve İsrail saldırılarında öldürülen 165 öğrenci toprağa veriliyor!.
İspanya Trump’a resti çekti!. İran’ı Vurmak İçin Üssümüzü Kullanamazsın!.
ABD ve İsrail’in İran’a saldırıları ile petrol fiyatları durdurulamıyor..
İran İsrail’in Demir Kubbe’sini deldi, ülke yangın yerine döndü!.
İran Hürmüz Boğazı’nı tamamen trafiğe kapattıklarını duyurdu!.
CHP’li Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan tutuklandı!.
Trump’tan İran’a yeni tehdit: Büyük Dalga Yakında Geliyor..
Amerikan şerefsizliği yine devrede!.
Rusya 3. Dünya Savaşı’nın başlayacağını duyurdu!.
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan İsrail, ABD ve İran’a ateşkes çağrısı!.
Katar İsrail ve ABD tarafına geçerek İran’a karşı savaşa dahil oldu..
İran’dan gelebilecek göç dalgasına karşı tedbirler açıklandı..
Avrupa’da gaz fiyatları yüzde 48 fırladı..
Netenyahu Almanya’da saklanıyor, karısı ve oğlu Miami’de!.
İran ABD ile müzakere masasına oturmayı reddedi!.
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

Çin zulmü can almaya devam ediyor! 19 yaşındaki genç intihar etti!.

Çin zulmü can almaya devam ediyor! 19 yaşındaki genç intihar etti!.
15.12.2020
A+
A-

Çin’in Doğu Türkistan’daki sistematik baskılarının 19 yaşındaki bir Uygur gencini intihara sürüklediği ortaya çıktı.

Çin’in Doğu Türkistan’daki sistematik baskılarının 19 yaşındaki bir Uygur gencini intihara sürüklediği ortaya çıktı. Doğu Türkistan’ın Kaşgar bölgesine bağlı Yenisar (Yeni hisar) ilçesi Setil köyünde ikamet eden 19 yaşındaki Uygur İbrahim Kasım, Çin yönetiminin insan hakları ihlallerinin parçası olan toplama kampına götürülmeye çalışıldı. “Çin ulusal güvenliği için tehlikeli nesil” kategorisine dahil edildiği için toplama kampına götürülmeye çalışılan 19 yaşındaki Uygur genç, kampların akıbetini bildiğinden Çin zulmüne maruz kalmak yerine ölümü seçti. Uygur gencin kampa götürülmek üzere tutuklanmaktan kaçarak intihar ettiği bildirildi.

Doğu Türkistan’daki Komünist Çin yönetimi tarafından Müslümanlara ve Türklere uygulanan zulüm ve baskılar her geçen gün daha da şiddetleniyor. Milyonlarca Uygur toplama kamplarına alındıktan sonra komünist rejim tarafından kurban ediliyor. Türkistan Press’te bugün yer alan habere göre bu gerçeklerle yaşayan Uygurlardan; Doğu Türkistan’ın Kaşgar bölgesine bağlı Yenisar (Yeni hisar) ilçesi Setil köyünde ikamet eden 19 yaşındaki genç toplama kampına götürüleceğini öğrendi. Aralık 2019’da polis tarafından Yenisar’a çağrılan Kasım’ın intihar ettiği doğrulandı.

ÇİN ZULMÜ YERİNE İNTİHARI SEÇTİ

Özgür Asya Radyosu, bugün Eylül 2020’de gelen bazı ip uçlarına dayanarak bölgede yapılan araştırma sonucu 19 yaşındaki İbrahim Kasim adlı bir gencin Çinli güvenlik güçleri tarafından kampa götürülmek istendiği sırada intihar ettiğini doğruladı.

KASIM’IN ÖLÜM NEDENİ: ÇİN’İN ULUSAL GÜVENLİĞİ İÇİN “TEHLİKELİ NESİL” OLARAK ALGILANDI

Özgür Asya Radyosu’nun aktardığı bilgilere göre Yenisar’ın Setil köyünden olan İbrahim Kasım 2000 doğumlu olması nedeniyle “Çin ulusal güvenliği için tehlikeli nesil” kategorisine dahil edildi ve kampa götürülmek üzere karakola çağırıldığında intihar etti.

Çin’in Fujian eyaletinde küçük bir işletme sahibi olan İbrahim Kasım, Çin’in internet ağ güvenliğini aşarak Kanadalı Youtuber Guli Mehsud ile temasa geçti. 19 yaşındaki Kasım, Çin vilayetlerinde karşılaştığı etnik ayrımcılık ve Uygur Türklerinin acı durumu hakkında bilgi verdiği gerekçesiyle Aralık 2019’da polis tarafından Yenisar’a çağrıldı ve memlekete döner dönmez bölge polisleri tarafından kampa götürülmek istenirken tutuklanmaktan kurtulmak için intihar etti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.