Site Rengi

HABER ÖZETİ
DEM Parti tetikçilik yapan sokak itlerine ceza verilmesine karşı çıktı!.
Kumarbaz Haluk Levent’i devletten üstün ilan eden dangalaklar sus pus oldu!.
FETÖ’cü kahpeler enkazın yerini tespit edip Yazıcıoğlu’nun ölmesini beklemişler!.
İstanbul’da ticari taksi açılış fiyatı 230 TL’ye yükseldi..
Venezuela’daki deprem felâketinde ölü sayısı 5 bini geçti!.
Haluk Levent’in yardım paraları ile oynadığı yüklü bahisler ortaya çıktı!.
Sırtımıza kambur olan KKTC’de asgari ücret Türkiye’nin iki katı!.
15 Temmuz Hain Darbe Girişimine “Tiyatro” diyen Nasuh Mahruki tutuklandı!.
Haddini aşan Acun Ilıcalı’ya Aziz Yıldırım’dan adamlık dersi!.
Altın yarırımcısını ters köşe yapmaya devam ediyor..
Muhsin Yazıcıoğlu soruşturmasında 19 kişi tutuklandı!.
Ahbap’a temiz kâğıdı veren CHP’li meclis üyesi için gözaltı kararı!.
Trump’ın oy oranı seçim kaybettiği seviyeye kadar geriledi..
Felâket palavracısı Oğuzhan Uğur da Ahbap’tan gözaltına alındı!.
IBAN mağdurlarının beklediği 12. yargı paketi Meclis’ten geçti..
Muhsin Yazıcıoğlu’nun ölüm emri FETÖ’den!.
Trump yine İran’a tehditler savurdu!.
Kayıp deprem paraları için bilirkişi görevlendirildi!.
Bay Kemal Ekrem’in ekibini darmadağın etmeye devam ediyor..
Haluk Levent ve 14 kişi Ahbap yolsuzluğu kapsamında tutuklandı..
Tüm yurttaki 90 bin Camii’de 15 Temmuz Selâsı okundu..
ABD’den İran’a ikinci dalga operasyon!.
Haluk Levent tutuklanma talebi ile mahkemeye sevk edildi..
Özgür Özel yeni parti kuracaklarını açıkladı..
Haluk Levent sağlık kontrolünden sonra adliyeye sevk edildi!.
Ahbap yakalası Gökhan Özoğuz’dan şaşırtan açıklama!.
Eda Ece küstah sözleri için özür diledi!.
Deprem bağışçılarının paraları kumar masalarında!.
Ahbap’a ikinci dalga operasyon!.
Abbas Erakçi Trump’ın Hürmüz Boğazı açıklaması ile dalga geçti!.
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

Çin zulmü can almaya devam ediyor! 19 yaşındaki genç intihar etti!.

Çin zulmü can almaya devam ediyor! 19 yaşındaki genç intihar etti!.
15.12.2020
A+
A-

Çin’in Doğu Türkistan’daki sistematik baskılarının 19 yaşındaki bir Uygur gencini intihara sürüklediği ortaya çıktı.

Çin’in Doğu Türkistan’daki sistematik baskılarının 19 yaşındaki bir Uygur gencini intihara sürüklediği ortaya çıktı. Doğu Türkistan’ın Kaşgar bölgesine bağlı Yenisar (Yeni hisar) ilçesi Setil köyünde ikamet eden 19 yaşındaki Uygur İbrahim Kasım, Çin yönetiminin insan hakları ihlallerinin parçası olan toplama kampına götürülmeye çalışıldı. “Çin ulusal güvenliği için tehlikeli nesil” kategorisine dahil edildiği için toplama kampına götürülmeye çalışılan 19 yaşındaki Uygur genç, kampların akıbetini bildiğinden Çin zulmüne maruz kalmak yerine ölümü seçti. Uygur gencin kampa götürülmek üzere tutuklanmaktan kaçarak intihar ettiği bildirildi.

Doğu Türkistan’daki Komünist Çin yönetimi tarafından Müslümanlara ve Türklere uygulanan zulüm ve baskılar her geçen gün daha da şiddetleniyor. Milyonlarca Uygur toplama kamplarına alındıktan sonra komünist rejim tarafından kurban ediliyor. Türkistan Press’te bugün yer alan habere göre bu gerçeklerle yaşayan Uygurlardan; Doğu Türkistan’ın Kaşgar bölgesine bağlı Yenisar (Yeni hisar) ilçesi Setil köyünde ikamet eden 19 yaşındaki genç toplama kampına götürüleceğini öğrendi. Aralık 2019’da polis tarafından Yenisar’a çağrılan Kasım’ın intihar ettiği doğrulandı.

ÇİN ZULMÜ YERİNE İNTİHARI SEÇTİ

Özgür Asya Radyosu, bugün Eylül 2020’de gelen bazı ip uçlarına dayanarak bölgede yapılan araştırma sonucu 19 yaşındaki İbrahim Kasim adlı bir gencin Çinli güvenlik güçleri tarafından kampa götürülmek istendiği sırada intihar ettiğini doğruladı.

KASIM’IN ÖLÜM NEDENİ: ÇİN’İN ULUSAL GÜVENLİĞİ İÇİN “TEHLİKELİ NESİL” OLARAK ALGILANDI

Özgür Asya Radyosu’nun aktardığı bilgilere göre Yenisar’ın Setil köyünden olan İbrahim Kasım 2000 doğumlu olması nedeniyle “Çin ulusal güvenliği için tehlikeli nesil” kategorisine dahil edildi ve kampa götürülmek üzere karakola çağırıldığında intihar etti.

Çin’in Fujian eyaletinde küçük bir işletme sahibi olan İbrahim Kasım, Çin’in internet ağ güvenliğini aşarak Kanadalı Youtuber Guli Mehsud ile temasa geçti. 19 yaşındaki Kasım, Çin vilayetlerinde karşılaştığı etnik ayrımcılık ve Uygur Türklerinin acı durumu hakkında bilgi verdiği gerekçesiyle Aralık 2019’da polis tarafından Yenisar’a çağrıldı ve memlekete döner dönmez bölge polisleri tarafından kampa götürülmek istenirken tutuklanmaktan kurtulmak için intihar etti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.