Site Rengi

HABER ÖZETİ
CHP kayyum olarak atanan Gürsel Tekin’e ihraç etti!.
Kayyum olarak aranan Gürsel Tekin’den bomba gibi açıklamalar!.
Görevden alınan CHP İstanbul İl Başkanı Çelik’ten açıklama!.
MHP Lideri Bahçeli’den CHP’ye atanan kayyum ile ilgili flaş açıklama!.
Kayyum kararının arsından CHP’nin ağır topları acil toplantıya çağırıldı!.
CHP İstanbul İl Başkanlığı’na kayyum atandı!.
9 ayda 5 bin 832 yangın çıktı!.
CHP’nin sözde ilahiyatçısına göre başörtüsü Allah’ın emri değilmiş!.
Kahpe İsrail Gazze işgâli için 60 bin yedek askeri silah altına alıyor!.
Tepkiler çığ gibi büyüyünce hükümet emlak vergisini geri adım attı!.
Jandarmaya hakaretler yağdıran AK Partili Başkan istifa etti!.
Bakan Yılmaz Tunç’tan af açıklaması..
30 yaş üstü öğrencilere indirim müjdesi!.
Afganistan’daki deprem felaketinde ölenlerin sayısı 800’e ulaştı!.
İBB’nin hafriyat vurguncusu hakkında Kırmızı Bülten kararı!.
Öyle bir zam geliyor ki vatandaş isyan edip sokaklara dökülecek!.
Afganistan’daki 6 büyüklüğündeki depremde 250 kişinin öldüğü açıklandı..
Çeteler yine aynı yöntemi kullandı!. Başkanın öldüren tetikçi çocuk çıktı!.
Netenyahu itinin Gazze katliamının arkasından Trump çıktı!.
Altın tüm zamanların rekorunu kırdı!.
DEM Parti Öcalan’ın Umut Hakkı’nın tanınmasını talep etti!.
Muhalefetin vizyonuna bak!. Füze testi yapmayalım, balıklar korkuyor!.
Yapay zeka ile polisi askere üst araması yaptırıp ortalığı karıştırdılar!.
Türkiye’nin 5 G’ye geçiş tarihi belli oldu..
Askeri casusluk davasında 2 tutuklama!.
Cezaevindeyken bile devlete dondurma satıp paraya para demiyorlar!.
Venezuela’dan ABD’ye rest: Kâbusunuz Oluruz!.
Kahpe İsrail hava saldırısı ile Husi Başbakanı öldürdü!.
Avrupa İsrail’e yaptırım konusunda ikiye bölündü!.
Sokak köpekleri için başını açmış!.
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

Çocuk ölümlerine neden olan Şırınga Çikolata olayına zabıta el attı!.

12.12.2019
A+
A-

Ankara ve Diyarbakır’da iki çocuğun şırınga şeklindeki çikolatanın kapağının boğazına kaçması sonucu hayatını kaybetmesi üzerine okul kantinlerinde denetimler yapılıyor. Ümraniye’de zabıta ekipleri gittikleri okullarda denetim gerçekleştirdi. Bir okulun yakınındaki bakkalda bulunan şırınga çikolatalar ise işlem yapılarak yediemine götürüldü..

Ankara Keçiören’de kantinden aldığı şırınga şeklindeki çikolatanın kapağının nefes borusuna takılması sonucu yaşamını yitiren 7 yaşındaki Mert Yağız Köksal’ın ölümüyle ilgili soruşturma sürerken, bir acı haber de Diyarbakır’dan geldi. Yenişehir ilçesinde 7 yaşındaki Umut Bilgi, 9 gün önce boğazına kaçtığı iddia edilen şırınga şeklindeki çikolata kapağı nedeniyle öldü. İki çocuğun ölümü sonrası okul kantinleri ve okulların yakınlarındaki bakkallarda denetimler artırıldı.

İstanbul'daki kantinlerde yok ama bakkalda çok!

ZABITA EKİPLERİ KANTİNLERİ VE BAKKALLARI DENETLEDİ

Ümraniye Belediyesi Zabıta ve Ruhsat Müdürlüğü ekipleri; Ahmet Cevdet Paşa İlkokulu, İnkılap İlkokulu, Şehit Köksal Karmil Ortaokulu kantinleriyle, okullara yakın bulunan bakkal ve kırtasiyelerde denetim gerçekleştirdi. Denetimlerde şırınga çikolata satışı yapılıp yapılmadığı araştırılırken diğer ürünler de incelendi. Kantinlerin ruhsatları da kontrol edildi.

Şırıngalı çikolata kâbusu: Bir acı haber de Diyarbakır'dan geldi

“ÖZELLİKLE ARADIĞIMIZ ŞIRINGA ÇİKOLATA VE BENZERİ ÜRÜNLER” 

Zabıta memuru Gülali Sürgün, kantin ve bakkallarda gerçekleştirilen denetimle ilgili, “Tüm okul ve kantinleri denetliyoruz. O ürünü bulduğumuz zaman yasal işlem yapıyoruz. Bulunan yerlerde yasal işlem sonrası yediemine alacağız. Gerekli mercilere de bildirilecek. Özellikle aradığımız ‘şırınga çikolata’ ve buna benzer oyuncak türü çikolata, şekerler. Ayrıca ruhsatları kontrol ediyoruz. Gıda ürünlerinde tarihi geçmiş ürün var mı diye de inceleme yapıyoruz” diye konuştu.

Şırıngalı çikolata üreten firmanın yetkilisi konuştu

“DAHA ÖNCE ŞIRINGA ÇİKOLATA YEDİM”

Denetimin yapıldığı bir okuldaki öğrenci daha önce bakkaldan aldığı şırınga çikolatayı yediğini ifade ederek, “Bakkaldan almıştım. Kapağını açınca içinde jelatin var. Jelatini çıkardıktan sonra şırıngasına bastırdığında boğazına takılabiliyor” diye konuştu.

“DENETİMLERİN ARTIRILMASI GEREKİYOR”

Veli Ercan Ede, denetimlerin artırılması gerektiğini ifade ederek, “Denetimlerin artırılması gerekiyor. İki çocuğumuz vefat etti. Bunun bu zamana kadar yapılması gerekiyordu. Denetimlerin kantinlerde yeteri kadar yapıldığını zannetmiyorum” diye konuştu.

BAKKALDA SATILAN ŞIRINGA ÇİKOLATALAR TOPLATILDI

Ümraniye’de gerçekleştirilen denetim sırasında okul yakınında bulunan bir bakkala giren ekipler ‘şırınga çikolata’ satışı yapıldığını tespit etti. Bakkalın ruhsatı incelenirken, şırınga çikolatalar yapılan yasal işlem sonrası yediemine götürüldü. Zabıta müdürlüğü ekipleri, satışın yapıldığı yer hakkında ilgili kurumlara bilgi verileceğini belirtti.

SLİME OYUN HAMURU İÇİN DE İŞLEM YAPILDI 

Zabıta müdürlüğü ekipleri, denetim sırasında bir okulun karşısında bulunan kırtasiyede satılan ‘slime oyun hamuru’ hakkında da yasal işlem yaptı. Satışının zararlı olduğu gerekçesiyle hamurlar toplanarak yediemine götürüldü.

MERT’İN AİLESİ, FİRMADAN ŞİKAYETÇİ OLACAK

Ankara’da kantinden aldığı şırınga şeklindeki oyuncak sıvı çikolatayı yerken, fenalaşarak hayatını kaybeden Mert Yağız Köksal’ın (7) nefes borusuna kaçarak ölümüne neden olan şırınga kapağı Adli Tıp Kurumu’nda yapılan otopside çıkarıldı. Şırınga kapağı yürütülen soruşturma kapsamında incelenecek.

Çikolata yerken ölen Mert’in ailesi, üretici firmadan şikâyetçi olacak.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.