Site Rengi

HABER ÖZETİ
Hükümet inkâr etsede IMF ile görüşmelere başladı!.
Merkez Bankası faiz arttırımına gidecek mi?.
Restoran ve kafelerde fahiş fiyat boykotu bugün başlıyor!.
CHP’li Başkandan takdire şayan karar!. Çalışma ruhsatı bulunmayan Suriyelilerin dükkanları kapatılıyor!.
Tipik CHP zihniyeti!. Eş, dost, akraba, ahbap kim varsa yanlarına aldılar!.
Meteoroloji’den 45 il için Sarı Kodlu uyarı geldi!.
Aşırı kazık fiyatlar sonrası restoran ve kafelerde boykot dönemi başlıyor!.
Diyarbakır’da belediye meclisinde toplantısında Türk Bayrağı krizi!.
Çin’den sosyal medya ahlaksızlığına darbe!
CHP’li Belediyelerde makamlar eşe dosta peşkeş çekiliyor!.
Erdoğan’ı kızdıran “Kent Lokantaları” çıkışı!.
Doğalgaz ve elektriğe Mayıs ayında zam yok!.
Merkez Bankası yıl sonu dolar ve enflasyon tahminini açıkladı..
Amerika yine kahpeliğini yaptı!. Filistin’in BM üyeliğini veto ettiler!.
Tanju Özcan’ın eşi Bolu Belediyesi’ni basıp protesto gösterisi yaptı!.
AK Parti’de Istakoz ve Maldivler skandalından sonra şimdi de Rolex krizi patlak verdi!.
CHP’li başkanın kızı Çankaya Belediyesi’ne başkan yardımcısı oldu!.
Ve beklenen oldu!. Kuduz Köpek İsrail İran’a saldırdı!.
Askeri üniforma ile servis yapan soysuz it tutuklandı!.
Tokat depremi sonrası uzman isimden dikkat çeken açıklama!.
Google İsrail’i eleştiren 28 çalışanını kapı önüne koydu!.
Seçimler bitti, zam yağmuru başladı!. Kırmızı ete yüzde 25 zam!.
Tokat’ta korkutan deprem!.
400 bin vergi kaçakçısına kaymaklı devlet kıyağı!.
Denizbank’ta yeni bir Seçil Erzan skandalı!.
Metin Akpınar-Duygu Nebioğlu skandalında ortalık toz duman oldu!.
Ticaret Bakanlığı’ndan komedi gibi ceza açıklaması!.
Aracını yanlış yere park eden AK Partili vekili şikayet eden vatandaşa hapis cezası!.
Selahattin Demirtaş’ın tahliye talebine ret!.
Meteoroloji’den Kuvvetli Yağış ve Fırtına Uyarısı!.
DOLAR 32,5004
EURO 34,6901
ALTIN 2.496,45
BIST 9.693,46

Coronavirüsün 3 yeni belirtisi daha ortaya çıktı!.

Coronavirüsün 3 yeni belirtisi daha ortaya çıktı!.
14.04.2020
A+
A-

Koronavirüs belirtilerinden olan öksürük ve ateşin haricinde, koronavirüs kapan çok sayıda insanın gösterdiği ortak üç semptom daha tespit edildi.

Koronavirüs salgını ilk başladığı günlerden itibaren, neredeyse her gün virüsle ilgili yeni bilgiler ortaya çıkıyor. Ateş, öksürük ve nefes darlığının koronavirüsün en büyük belirtileri olduğu artık herkes tarafından biliniyor. Yakın zaman içinde fiziksel ve zihinsel yorgunluk, iştahsızlık, koku ve tat kaybı da koronavirüs belirtileri arasında yer aldı.

Foto - Vaka sayısı arttıkça, hastalığın anlaşılmasını sağlayan semptomlar da netlik kazanmaya başladı. Koronavirüs belirtileri listesine, dikkat etmeniz gereken üç semptom daha eklendi.

Vaka sayısı arttıkça, hastalığın anlaşılmasını sağlayan semptomlar da netlik kazanmaya başladı. Koronavirüs belirtileri listesine, dikkat etmeniz gereken üç semptom daha eklendi.

Foto - Bu semptomlardan, en ilginç olanlarından biri, vücudun içinde beliren vızıltı hissi. Henüz izlenmesi gereken semptomlar olarak resmiyet kazanmasa da, birçok hasta bu belirtiyi yaşadığını sosyal medyadan paylaşıyor.

Bu semptomlardan, en ilginç olanlarından biri, vücudun içinde beliren vızıltı hissi. Henüz izlenmesi gereken semptomlar olarak resmiyet kazanmasa da, birçok hasta bu belirtiyi yaşadığını sosyal medyadan paylaşıyor.

Foto - #MeToo hareketinin de başlatıcısı olan Tarana Burke, partnerinin bu hastalığa yakalandığında cildinde yanma hissettiğini belirtti. @Miafia adlı Twitter kullanıcısı ise, derisinde bir elektriklenme hissi yaşadığını paylaştı.

#MeToo hareketinin de başlatıcısı olan Tarana Burke, partnerinin bu hastalığa yakalandığında cildinde yanma hissettiğini belirtti. @Miafia adlı Twitter kullanıcısı ise, derisinde bir elektriklenme hissi yaşadığını paylaştı.

Foto - Amerika’daki ProHealth Care adlı kurumun yöneticisi Dr. Daniel Griffin, bu duygunun, otoimmün sistemin bir parçası olarak, hastanın sinir sistemindeki karşılığı olabileceğini belirtti. Dr. Daniel Griffin, bu semptomun görüldüğünü kabul ederken, ne kadar yaygınlıkla görüldüğünden henüz emin olunmadığını da ekledi.

Amerika’daki ProHealth Care adlı kurumun yöneticisi Dr. Daniel Griffin, bu duygunun, otoimmün sistemin bir parçası olarak, hastanın sinir sistemindeki karşılığı olabileceğini belirtti. Dr. Daniel Griffin, bu semptomun görüldüğünü kabul ederken, ne kadar yaygınlıkla görüldüğünden henüz emin olunmadığını da ekledi.

Foto - aydedilen bir diğer hafif semptom ise artan tuvalet ihtiyacı. Dr. Diana Gall, sindirim sistemindeki sorunların ve bağırsak alışkanlıklarındaki değişikliklerin, özellikle daha az katı dışkılamanın, tuvalet ihtiyacının sıklaşmasının bazı sorunların habercisi olabileceğini belirtti.

aydedilen bir diğer hafif semptom ise artan tuvalet ihtiyacı. Dr. Diana Gall, sindirim sistemindeki sorunların ve bağırsak alışkanlıklarındaki değişikliklerin, özellikle daha az katı dışkılamanın, tuvalet ihtiyacının sıklaşmasının bazı sorunların habercisi olabileceğini belirtti.

Foto - Bu belirtilerin tek başına koronavirüs belirtisi sayılmayacağını, ancak yaşanması durumunda insan vücudunda bazı tersliklerin oluşabileceğinin habercisi olarak değerlendirdi.

Bu belirtilerin tek başına koronavirüs belirtisi sayılmayacağını, ancak yaşanması durumunda insan vücudunda bazı tersliklerin oluşabileceğinin habercisi olarak değerlendirdi.

Foto - Bununla birlikte Dr. Diana Gall, daha sonra Covid-19 pozitif olduğu anlaşılan hastalarda erken bir semptom olarak ishalin yer aldığını da ekledi.

Bununla birlikte Dr. Diana Gall, daha sonra Covid-19 pozitif olduğu anlaşılan hastalarda erken bir semptom olarak ishalin yer aldığını da ekledi.

Foto - Koronavirüsle mücadelede karın ağrıları yaşadığını belirten koronavirüs hastası Isla Haslam, ilk karın ağrısı hissettiğinde bunu yediği ağır yiyeceklerle ilişkilendirse de, çok kısa bir süre sonra yüksek ateş yaşayarak koronavirüse yakalandığını farkettiğini söyledi.
Foto - Amerikan Gastroenteroloji Dergisi’nde yayınlanan bir araştırmada, Çin’in Hubei bölgesinde incelenen 204 koronavirüs hastasının yarısına yakınında ishal, kusma ve karın ağrıları olduğu yer almakta.
Foto - Harvard Tıp Fakültesi’nden araştırmacılar, testislerinde bıçak gibi ağrıma hissiyle hastaneye başvuran 42 yaşında erkek hastaya yapılan koronavirüs testinin pozitif olduğunu raporladılar.
Foto - Doktorlar, yapılan taramalarda hastanın testislerinde bir sorunla karşılaşmamış olsalar da, sonrasında hastaya yapılan koronavirüs taramalarında akciğerlerde hasar olduğunu gösterdi. İki gün sonra ise hastaya Covid-19 tanısı kondu.
Foto - Hastanın atipik semptomlara sahip olması nedeniyle, muayeneyi gerçekleştiren doktorlar ve diğer sağlık çalışanları virüse maruz kalmış olabilir. Testis ağrısının koronavirüse bağlı olup olmadığı belirsizliğini korurken, bazı virüslerin testisleri etkilediği bilinmektedir.
Foto - Cerrah olarak görev yapan Dr. Vinet, “Kabakulak gibi, testisleri doğrudan etkileyen virüslerin varlığı bilinmektedir. Covid-19’un testisleri etkileyip etkilemediğini zaman gösterecek ancak bu belirti hastaların çoğunda ortak olarak görülen bir şikayet değil” dedi.
Cerrah olarak görev yapan Dr. Vinet, “Kabakulak gibi, testisleri doğrudan etkileyen virüslerin varlığı bilinmektedir. Covid-19’un testisleri etkileyip etkilemediğini zaman gösterecek ancak bu belirti hastaların çoğunda ortak olarak görülen bir şikayet değil” dedi.

Bu belirtilerin dışında, tat ve koku kaybı, fiziksel ve zihinsel yorgunluk, iştah eksikliği, gözlerde ağrı Covid-19 belirtileri arasında.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.