Site Rengi

HABER ÖZETİ
İmamoğlu’nun koltuğuna oturacak isim belli oldu..
“Kayyum Kent Lokantalarını Kapattı” yalanı ellerinde patladı!.
MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin entübe edildiği iddia edildi?.
İBB’deki milyarlık yolsuzluk ve hırsızlık skandalı büyümeye devam ediyor!.
CHP yine ülkesini gavura şikayet edip mandacılardan darbe dilendi!.
İstanbul’daki eylemlerde provokatörlük yapan ABD’li it sınır dışı edildi!.
Eylemlerin 5. günde bin 133 gözaltına alındı, 123 polis yaralandı!.
Ekrem İmamoğlu Cumhurbaşkanı adayı olabilecek mi?.
Soruşturma sırası Mansur Yavaş’ın konserler için dağıttığı milyonlara geldi!.
CHP’nin Saraçhane’deki protestoları yarın sona eriyor!.
CHP’li Şişli Belediye Başkan Yardımcısı hakkında yakalama kararı!.
“Emekli Olduğunda Seni Bulacağım Lan” diyerek polisi tehdit eden alçak paketlendi!.
İmamoğlu’nun yerine geçecek isim belli oldu…
SPK’dan dikkat çeken borsa kararı!.
İmamoğlu’na ilk darbe Google’den!.
CHP Lideri Özel iyice haddini aşıp şirazeden çıktı!.
İmamoğlu ve Çalık Başkanlık görevlerinden uzaklaştırıldı!.
İmamoğlu Silivri cezaevinde…
Ekrem İmamoğlu ve Murat Ongun Tutuklandı!.
Sanat camiasından 587 kişi İmamoğlu hakkında destek bildirisi yayımladı!.
Ekrem İmamoğlu tutuklanma talebi ile mahkemeye sevk edildi!.
Hollanda’nın neidüğü belirsiz soysuz itinden Cumhurbaşkanı Erdoğan’a haddi aşan gönderme!.
RTÜK’ten TV kanallarına İmamoğlu uyarısı!. SON DEFA UYARIYORUM!.
Özgür Özel’den skandal ifadeler: POLİSLE ÇATIŞALIM DİYENLER EL KALDIRSIN!.
İstanbul’da eylem ve gösterileri yasakları 4 gün daha uzatıldı!.
İBB Başkanı İmamoğlu 19:30’da adliyeye sevk edilecek!.
Gizli tanıktan şok itiraflar: PARA TRAFİĞİNİN KİLİT İSMİ MURAT ONGUN!.
İmamoğlu’dan yolsuzluk sorularına dikkat çeken cevap: BU SORUYU MUHATTAP ALMIYORUM!.
CHP’nin çağrısıyla maskeli neidüğü belirsiz sokak itleri sokaklarda!.
CHP’nin organize ettiği sokak provakasyonlarında 97 kişi gözaltına alındı!.
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

Cumhurbaşkanı Erdoğan “Boşuna yorulmasınlar” demişti!. İkna heyeti Ankara’da..

Cumhurbaşkanı Erdoğan “Boşuna yorulmasınlar” demişti!. İkna heyeti Ankara’da..
25.05.2022
A+
A-

Türkiye heyeti, İsveç ve Finlandiya heyetleri ile NATO’ya üyelik başvurularına ilişkin istişarelerde bulunmak için bugün Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde bir araya gelecek. Başkan Erdoğan, geçtiğimiz günlerde “İsveç terör örgütlerinin kuluçka merkezi. Parlamentolarında teröristleri getirip konuşturuyorlar. Hatta hatta PKK yanlısı teröristler var. Biz bunların neyine güveneceğiz. Pazartesi Türkiye’ye geleceklermiş kusura bakmasınlar yorulmasınlar” ifadelerini kullanmıştı. Türkiye, görüşmelerde YPG’nin terör örgütü PKK’nın Suriye’deki uzantısı olduğunu delilleriyle birlikte sunacak. Bu iki örgütün ayrı olduğu argümanı kabul edilmeyecek. Terör örgütü PKK/YPG’nin yanı sıra FETÖ’ye bağlı vakıf ve derneklerin kapatılması istenecek. Talepte bulunulan teröristlerin iadesinin gerçekleşmesi istenecek.

İsveç ve Finlandiya’nın NATO’ya üyelik başvurularına ilişkin istişareler bugün 13.00’te başlayacak.

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ndeki görüşmelere katılacak İsveç ve Finlandiya heyetleri, dün gece saatlerinde Ankara’ya geldi.

Türkiye heyetine Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Büyükelçi İbrahim Kalın ve Dışişleri Bakan Yardımcısı Büyükelçi Sedat Önal başkanlık edecek.

İsveç ve Finlandiya ise görüşmeye, İsveç Başbakanlık Ofisi Devlet Sekreteri Oscar Stenström ve Finlandiya Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Jukka Salovaara’nın başkanlıklarında katılacak.

TERÖR ÖRGÜTLERİNE BAĞLI VAKIF VE DERNEKLERİN KAPATILMASI İSTENECEK
Türkiye, görüşmelerde YPG’nin terör örgütü PKK’nın Suriye’deki uzantısı olduğunu delilleriyle birlikte sunacak. Bu iki örgütün ayrı olduğu argümanı kabul edilmeyecek.

Terör örgütü PKK/YPG’nin yanı sıra FETÖ’ye bağlı vakıf ve derneklerin kapatılması istenecek.

TERÖRİSTLERİN İADESİ İSTENECEK
Talepte bulunulan teröristlerin iadesinin gerçekleşmesi istenecek. Sokaklarda terör örgütü bayraklarıyla gösteri yapılmasının ifade özgürlüğü olarak nitelendirilemeyeceği belirtilecek.

AMBARGOLARIN KALDIRILMASI İSTENECEK
Savunma sanayii alanındaki ambargoların kaldırılması istenecek. Ankara’daki bu görüşme, önümüzdeki süreçte yürütülecek görüşme trafiğinin ilk adımı olacak. Taraflar arasında bir uzlaşı sağlanana kadar devam edilecek. Toplantı sonrası yazılı açıklama yapılacak.

‘TÜRKİYE’YE GELECEKLERMİŞ, YORULMASINLAR’
Konuya ilişkin açıklama yapan Başkan Recep Tayyip Erdoğan, her iki ülkenin de terör örgütlerine karşı açık net bir tavrı söz konusu olmadığını dikkat çekmişti.

Erdoğan, ‘İsveç terör örgütlerinin kuluçka merkezi. Parlamentolarında teröristleri getirip konuşturuyorlar. Hatta hatta PKK yanlısı teröristler var. Biz bunların neyine güveneceğiz. Pazartesi Türkiye’ye geleceklermiş kusura bakmasınlar yorulmasınlar’ ifadelerini kullanmıştı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.