Site Rengi

HABER ÖZETİ
Yargıtay 30. turda da başkanını seçemedi!.
AK Parti’nin Besleme Medyası’nda Başkanlık Sistemi kavgası!.
Ali Erbaş’ın A 8 Long tutkusu bir türlü geçmedi!.
Temassız ödeme limitleri 1,500 TL’ye çıkarılıyor..
CHP’nin kazandığı Üsküdar Belediyesi’nde işçi kıyımı!.
5 ayda yüzde 200 zam gelen tavuk etine ihracat kısıtlaması geldi!.
ABD’de de protestocu öğrencilere “Okuldan Atma” tehdidi!.
CHP Lideri Özel’in 1 Mayıs Taksim programı belli oldu..
İyi Parti Lideri Dervişoğlu’ndan Yeni Anayasa açıklaması…
İngiliz köpeklerini bozguna uğrattığımız Kut’ül Amare zaferinin 108. yılı kutlu olsun…
CHP’den 1 Mayıs kararı!. “Hep birlikte Taksim’e yürüyoruz” diyerek duyurdular…
İBAN üzerinden tahsilat yapanlara verilecek para cezası miktarları belli oldu…
Başsavcılık alçak sapığa verilen İyi Hal İndirimine isyan etti!.
MHP’den TikTok’un kapatılması için TBMM’ye kanun teklifi!.
Cumhurbaşkanı Erdoğan ile CHP Lideri Özel’in görüşme tarihi belli oldu..
AK Partili vekilin Boğaza nazır malikanesi kaçak çıktı!.
Gözler Nisan ayı enflasyon rakamlarına çevrildi…
Dev ilaç firmasından Koronavirüs aşısı itirafı!.
AK Partili başkandan seçmene küstah sözler!. ORUCU BİZİMLE TUTUP İFTARI BAŞKASIYLA AÇIYORSUNUZ!.
İBAN üzerinden Vergi Hırsızlığı dönemi sona eriyor!.
CHP’li Belediyelerde Ahbap-Çavuş atamaları tam gaz devam ediyor!.
CNN muhabirinden ABD Dışişleri Bakanına tokat gibi cevap!.
Sosyal medya platformu Threads Türkiye’de resmen yasaklandı!.
Meclis Yeni Anayasa görümelerine yarın başlıyor..
Otel skandalının arkasından Erdoğan’ın ihalecileri çıktı!.
Gavura bedava verdikleri hizmet için Türk’ten ekstra para istediler!.
Yenidoğan bebekler üzerinden devleti milyonlarca dolandırdılar!.
İyi Parti’de Genel Başkanlık yarışı 3. tura kaldı..
Asgari ücrete ara zam yapılacak mı?.
Öğrencilerin kabusu olan integral konusu müfredattan çıkarıldı!.
DOLAR 32,4253
EURO 34,6140
ALTIN 2.384,55
BIST 10.045,74

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hakim ve Cumhuriyet Savcıları kura töreninde konuştu!.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hakim ve Cumhuriyet Savcıları kura töreninde konuştu!.
25.07.2023
A+
A-

Sık sık mevcut Anayasa’nın darbe ürünü olduğunu dile getiren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Yargı alanında inşallah sivil, özgürlükçü ve kuşatıcı bir Anayasa ile taçlandırmak istiyoruz” dedi.

Türk yargısı, yeni Anayasa yolunda…

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçmiş dönemde birçok kez darbelerle çelme takılan ve artık hak ve hukuku tartışılan Anayasa’nın değişeceğini bir kez daha yineledi.

Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi’ndeki Adli Yargı Hakim ve Cumhuriyet Savcıları ile İdari Yargı Hakimleri kura törenine katılan Erdoğan, mevcut Anayasa’nın darbe ürünü olduğunu söyledi.

“Sivil, özgürlükçü ve kuşatıcı bir anayasa istiyoruz”

Hakim ve savcılara seslenen Erdoğan, şöyle devam etti:

Cumhuriyetimizin 100. yılını darbe anayasasıyla karşılamış olmayı içimize sindiremiyoruz. Yargı alanında inşallah sivil, özgürlükçü ve kuşatıcı bir Anayasa ile taçlandırmak istiyoruz. Önceliklerimizin en başında Türkiye’yi darbe anayasasından kurtarmak vardır. Tuttuğumuz tüm sözler gibi bu idealimizi de hayata geçireceğimizden yürekten inanıyorum.

“Son 21 yılda adalet…”

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşmasından öne çıkan diğer başlıklar şöyle:

Şehitlerimize rahmet diliyorum. Adalet hizmeti verenlere teşekkür ediyorum. Milletimizin gözünde, adliye kapısını adaletin kapısı haline getirmek için çaba gösterdik. Ülkemizin demokrasi ve hukuk devleti standartlarını yükselttik. Eğitim, sağlık, adalet ve emniyette reformlara imza attık. Türkiye’nin nereden nereye geldiğinin takdirini daha net yapabiliyoruz. Rakamlar, Türkiye’nin son 21 yılda adalet hizmetinde aldığı mesafeyi ortaya koymaktadır.

“Hakim ve savcı sayısını 24 bine çıkardık”

2002 yılında 9 bin 349 olan hakim ve savcı sayısını 24 bine çıkardık. Adalet personeli sayımız, 190 bine yükseldi. İnşa ettiğimiz 280 modern Adalet Sarayı ile eksikliklerimizi giderdik. Göz dolduran hizmet binalarına kavuştu. Mahkeme sayılarımızı artırdık. Hataları asgariye indirecek Bölge Adliye ve İdare Mahkemelerini devreye aldık. Yargı süreçlerini basitleştirdik, kolaylaştırdık, hızlandırdık. SEGBİS’i kurduk, elektronik duruşmayı kazandırdık. Askeri yargıyı kaldırarak, askeri suçların sivil mahkemelerde yapılmasını sağladık.

“Nice soruna çözüm bulduk”

Yargıda ihtisaslaşmayı sağladık. Birçok alanda yeni ihtisas mahkemeleri kurduk. Hafta sonu noterlik uygulamalarını başlattık. Yargılamaların uzamasına sebebiyet veren durumları asgariye indirdik. Nice soruna çözüm bulduk. Adalet personeline nöbet ücreti sunduk. Hakim ve savcılarımızın özlük haklarında kayda değer iyileştirmeler yaptık. Attığımız tüm bu adımların yansımaları görüyoruz. Adalet hizmetlerinden memnuniyet artıyor. Depremde can veren 231 yargı çalışanımıza rahmet diliyorum.

“Bizi de şehit edeceklerdi”

17-25 Aralık’ta akla, vicdana, ahlaka sığmayan uyduruk dosyalarla yargımızı bir araç olarak kullandılar. Bu girişimin yargı ve emniyetimize verdiği zarar, 15 Temmuz’daki darbe gibidir. Yargı ve emniyet birimlerimize sızdırdıkları militanları üzerimize saldılar. Devletimizin en hassas kurumlarını hedef aldılar. Ahlaka, hukuka asla uymayan yargıyı bir amaç uğruna kullandılar. Benim 2 korumamı şehit ettiler. Eğer yakalayabilselerdi bizi de şehit edeceklerdi. Ama rabbim fırsat vermedi. Bizleri yakalayamadılar. Ama 10 binler bizi Yeşilköy’de karşıladı, Bay Bay Kemal tankların korumasında Bakırköy’de çayını içti.

“FETÖ ile mücadelemiz artarak devam edecek”

Orada FETÖ’cüler bizi yakalayıp şehitlerimizin izine bizi de koysalardı kendisi sanırım zil çalıp oynardı. Her iki menfur hadisede de milletimizin kurumları yara almıştır. Adli teşkilatımızın kendine gelmesi belli bir süre almıştır. Darbe teşebbüsünün ilk anlarından itibaren yargı camiamız hemen harekete geçerek millete karşı sorumluluğunu yerine getirmiştir. Her ne kadar zaman zaman içeriden çeşitli sabotajlara maruz kalınsa da FETÖ yargılamaları devam etmiştir. Milletimize bir daha böyle acıları tekrar yaşatmamakta kararlıyız. FETÖ ile mücadelemiz artarak devam edecek.

Hakim ve savcılara öğütler

Meslek hayatınızda artık kritik bir eşiği aşıyorsunuz. Türk milleti adına karar verecek yüce bir makamı temsil ediyorsunuz. Adalet hizmetlerinde yapılan hatanın bedeli, sadece bu dünyada değil, ahirette de karşınıza çıkacaktır. Devlet-millet adına müessesinizi korumanızı bekliyorum. Sosyal medyada cübbe giyip, ahkam kesenler asla bizim referansımız olamaz. Adaletin ölçüsü sosyal medyadaki tepkiler değil, kanundur, nizamdır, hukuktur.

“Bu devleti kimse yıkamaz, bu ülkeyi kimse bitiremez”

Hukuk, kanunun çok çok ötesindedir. Sizin rehberiniz vicdan pusulanızla birlikte zengin hukuk külliyatınızdır. Kararınızı verirken, hiç kimsenin, hiçbir gücün sizi yönlendirmesine müsaade etmeyin. Parayı pulu her zaman bulursunuz, ama hak ve hukuk bulunmaz. Sizlere güveniyor ve inanıyorum. Bu devleti kimse yıkamaz, bu ülkeyi kimse bitiremez. Bir kez daha yapacağınız hizmetlerden dolayı teşekkür ediyorum. Anneler, babalar evlatlarınızla övünebilirsiniz. Unutmayın, onlar da sizin ebedi alemdeki referanslarınız olacaktır.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.