Site Rengi

HABER ÖZETİ
İndirim Dolandırıcılığı yapan Beymen, Ramsey, Sarar ve Vakko’ya para cezası!.
Ehliyetlerini kaptıran trafik magandalarına kötü haber!.
Gezi provokatörü Ayşe Barım hastaneye kaldırıldı!.
Kocaelispor 16 yıl sonra Süper Lig’de..
Eski bürokratın evinde külçe külçe altın yakalandı!.
Merkez Bankası’ndan 1 günde 2. faiz arttırımı!.
Putin Esed itini Suriye’ye iade etmeyeceğini açıkladı!.
Trump’tan Gazze’ye destek veren ülkere vize verilmeme talimatı!.
İBB’den 2 bin 500 adetlik yeni taksi ihalesine onay..
CHP’li belediyeye Gülşen operasyonu!.
MHP İl Başkanlığını karıştıran yolsuzluk iddiası!.
Paralarını alamayan Halk Otobüsü sahipleri İBB’yi bastı!.
Merkez Bankası faizi yüzde 46’ya yükseltti!.
Rasim Ozan Kütahyalı hakkında gözaltı kararı!.
Sözde soydaşlarımız olan şerefsizler Türkiye’yi 12 milyar euroya AB’ye sattılar!.
Rasim Ozan Kütahyalı’yı “Şarlatan” benzetmesi ile yerden yere vurdular!.
Trump’tan Çin’e yeni tehdit: BENİ KIZDIRIRSANIZ GÜMRÜK VERGİSİNİ YÜZDE 245’E YÜKSELTİRİM!.
Kaç Suriyeli ülkelerine geri döndü…
Özgür Özel’den sonra Ekrem İmamoğlu’da İngilizlere sığınıp adalet dilendi!.
Trump’un vergi zorbalığına Çin’den çok konuşulacak adım!.
Hastaneden Sırrı Süreyya Önder açıklaması!. Hayati tehlikesi devam ediyor
Fenerbahçe Morinho’yu göndermeye hazırlanıyor!.
DEM Parti PKK’yı ne zaman silah bırakacağını açıkladı..
Kabine Toplantısı sonrası 25 öğretmen ataması yapılacağı açıklandı..
Başörtülüler okullara alınmasın diye hayatı durduracaklarmış!.
İBB’den paralarını alamayan Özel Halk Otobüsleri kontak kapatıyor!.
İmamoğlu’nun tutukluluğuna itiraz başvurusu reddedildi!.
İtalya Öcalan’ın Haziran sonuna kadar serbest bırakılacağını açıkladı!.
Bankalar Merkez Bankası’nın kararını beklemeden faiz arttırımına gitti!.
1 yıl içerisinde 1 milyon kişiyi sınır dışı edecek!.
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Özlem Zengin’e hakaret davasında karar..

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Özlem Zengin’e hakaret davasında karar..
22.12.2021
A+
A-
Sosyal medya üzerinden hakaret gerekçesiyle yargılanan sanık Mert Yaşar, ‘Cumhurbaşkanına hakaret’ suçundan 7 bin lira para cezası aldı; ‘Kamu görevlisine hakaret’ suçundan beraat etti.

Sosyal medya üzerinden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile AK Parti Tokat Milletvekili Özlem Zengin’e yönelik paylaşımda bulunan avukat ve arabulucu Mert Yaşar’ın yargılandığı dava karara bağlandı.

İstanbul 23. Asliye Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmada tutuksuz sanık Mert Yaşar ile tarafların avukatları hazır bulundu.

“KÜFRETMEDİM, HEDEF ALMADIM”

Duruşmada savunma yapan sanık Mert Yaşar, “Yargılamada, masumiyet karinesi ihlal ediliyor. Süreç boyunca kullandığım hangi ifadenin hakaret suçunu oluşturduğunu savcı açıklamamıştır. Sulh Ceza Hakimi bile, ‘hakaret ihtimali’ diyerek beni tutuklamıştır. Özlem Zengin ile Cumhurbaşkanı’na küfretmedim, hedef almadım, şiddet çağrısında bulunmadım. Suç konusu olan tweeti yazdığım tarihlerde, Türkiye’nin ‘İstanbul Sözleşmesi’nden çekilmesi konuşuluyordu.

“KABİNEYİ ELEŞTİRDİM”

Bu tartışmaya katılmak için paylaşımı yaptım. Yani ifadelerimde kabineyi eleştirdim. Beraatımı talep ediyorum. Olur da ceza verilecekse de avukatlık ve arabuluculuk mesleğime zeval vermeyecek bir ceza verilmesini talep ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın avukatı ile Özlem Zengin’in avukatı sanığın cezalandırılmasını talep ederken, sanık Mert Yaşar’ın avukatı beraata ilişkin taleplerini dile getirdi.

“SÖZLERİM İFADE ÖZGÜRLÜĞÜ KAPSAMINDA DEĞERLENDİRİLMELİ”

Davanın karara bağlanmasının öncesinde son sözü sorulan Yaşar, “Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi ve AİHM’nin kararları çerçevesinde, kullandığım ifadelerin ifade özgürlüğü kapsamında değerlendirilmesini talep ediyorum. Beraatımı talep ediyorum.” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Özlem Zengin’e hakaret eden sanığa ceza #2

HAPİS CEZASI PARA CEZASINA ÇEVRİLDİ

Mahkeme, sanık Yaşar’ın ‘kamu görevlisine hakaret’ suçunun yasal unsurları oluşmadığı gerekçesiyle beraatına hükmetti. Sanığı ‘Cumhurbaşkanına alenen hakaret’ suçundan 11 ay 20 gün hapse mahkum eden mahkeme, cezayı adli para cezasına çevirerek 7 bin TL ödemesine karar verdi.

20 TAKSİTLE 7 BİN LİRA ÖDEYECEK

Sanığın cezayı 20 taksitte ödemesine hükmeden mahkeme, hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına yer olmadığına karar verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Özlem Zengin’e hakaret eden sanığa ceza #3

6 YILA KADAR HAPSİ İSTENİYORDU

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, Mert Yaşar hakkında Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Özlem Zengin’e hakaret ettiği gerekçesiyle ‘Cumhurbaşkanına hakaret’ ile ‘Kamu görevlisine hakaret’ suçlarından 2 yıl 4 aydan 6 yıl 8 aya kadar hapisle cezalandırılması talep edilmişti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.