Van'da coşkulu buluşma: Cumhurbaşkanı Erdoğan AK Parti mitinginde

“İstikameti rotası olmadığı için ne tarafa iterseniz oraya gidiyor”

Selo benim 51 kardeşimin Diyarbakır’da ölümüne neden oldu. Ne diyor Bay Bay Kemal gelince onu çıkaracağız diyor. Bu iş Kürt, Türk meselesi değil. Alevi, Sünni meselesi değil insanlık meselesi.

Ancak biz iktidarda olduğumuz sürece adalet yerini bulacak. Hepsi hesabını ödeyecek.

Şimdi hastanelerimiz nasıl görüyorsunuz. Pırıl pırıl. Şehir hastanelerimiz öyle. Şimdi bir hastane daha inşallah geliyor. Bu masa yürümeye yeni başlayan örümcek var ya ona benzedi.

İstikameti rotası olmadığı için ne tarafa iterseniz oraya gidiyor. Direksiyonda Kılıçdaroğlu gözüküyor ama öyle değil. Onun görevi mutfakta video çekmek, sahnede kalp yapmak, sağa sola gülücük dağıtmak. Kim erken kalkarsa örümcek oraya dönüyor.

Van'da coşkulu buluşma: Cumhurbaşkanı Erdoğan AK Parti mitinginde

“Türkiye’yi eski karanlık günlerine döndürmenin kime faydası var?”

Hani baş belirsiz meydan ıssız diye bir söz var ya işte tam da öyle bir durum var. İpin ucu başkalarında olunca bunlar kendilerine ayrılan alanda sürekli savruluyorlar. Dediğin gibi altı artı bir reis etmiyor.

Çözüm sürecinde her türlü riski alarak çözüm sürecinde uzattığımız eli ısıran bunlar değil miydi? Bugün de ülkemizi Suriyeleştirmek için can atan bunlar değil mi? Soruyorum bunların neresinde Van var.

85 milyon vatandaş, tarihinin en güvenli, huzurlu, rahat, müreffeh dönemini yaşarken, Türkiye’yi eski karanlık günlerine döndürmenin kime faydası var? Size bir faydası yok, milletimize bir faydası yok, ülkemize bir faydası yok.

Daha geçen gün Çanakkale’de kahvehane basarak adam döverek yurt dışında oy kullanmaya giden vatandaşlarımıza saldırarak niyetlerini hemen gösterdiler.

Geçmişlerini ve kendilerini inkar pahasına düşmüşler Kılıçdaroğlu’nun peşine, nereye doğru gittiklerini bile bilmiyorlar.

Van'da coşkulu buluşma: Cumhurbaşkanı Erdoğan AK Parti mitinginde

14 Mayıs’ta bu iki tablodan hangisini istediğinize karar vereceksiniz. Van’ın tercihinin Türkiye Yüzyılı olacağından yana hiçbir şüphem yok.

Ülkemizi iç mücadeleleri ile oyalayanlar kendi güvenlik ve refahları için tüm dayanın kaynaklarını sömürdüler. Ne zaman biz aradaki farkı kapattık işte o zaman bunları bir telaş sardı.

Gezi ile sokakları, çukur eylemleri ile mahalleleri, terör saldırılarıyla güvenliğimizi, darbe girişimleri ile milli iradeyi, finansal tuzaklarla ekonomimizi hedef aldılar.

Allah’ın yardımı ve milletimizin, Vanlı kardeşlerimizin desteğiyle tüm bu saldırıları göğüsledik. Türkiye Yüzyılı’na hazırlık yaptık.

Bugün bu alanda resmi olarak aldığım rakam ne biliyor musunuz? Şuan da 50 bin Vanlı kardeşim alanda. Yol boyunca gelenler hariç. Bu bir şeyi gösteriyor. Demek ki sandıkları benim Vanlı kardeşlerim atlatacak.”

Van'da coşkulu buluşma: Cumhurbaşkanı Erdoğan AK Parti mitinginde