Site Rengi

HABER ÖZETİ
TFF’den çok konuşulacak karar!. Hakemler Özelleştiriliyor!.
Fahiş fiyat vurgununa son!. Ambalajlara fiyat etiketi zorunluluğu geliyor!.
CHP’li Başkan Cumhurbaşkanı danışmanı Oktay Saral’ı rezil rüsva etti!.
Süresiz Nafaka zulmünü bitirecek emsal karar!.
Ukala CEO’nun sattığı küflü çikolatalar gerçek Patiswiss değilmiş!.
WhatsApp’ın Gazze’de İsrail’e muhbirlik yaptığı ortaya çıktı!.
İstanbul Valiliğinden Taksim ile ilgili 1 Mayıs kararı..
İBB’nin işlettiği Samandıra-Üsküdar metro hattı 27 saattir bozuk!.
AK Parti’den milletvekillerine “Görgüsüzlük” uyarısı!.
Sözcü Gazetesi’nden kin ve öfke dolu manşet!.
Altın fiyatlarında rüzgâr tersine döndü!.
Kahpe İsrail Gazze’yi ikiye bölmek için operasyon başlattı!.
İsmail Saymaz Adalet Bakanlığı sözcüsünü rezil rüsva etti!.
Türkiye-Irak arasında 20 milyar dolarlık anlaşma..
Son 3 ayda Kamu araçları için ödenen kira 880 milyon 765 bin TL!.
MHP Lideri Bahçeli’den çok sert DEM Parti çıkışı!. Kapatmak Namus Borcudur!.
Müşterisini tehdit eden ukala satıcıya tepkiler çığ gibi!.
Emekliler için 9 maddelik refah düzenlemesinin detayları belli oldu..
TBMM’nin bu haftaki gündemi Fahiş Fiyatlara yaptırım!.
İyi Parti’de istifa depremi devam ediyor!.
Erdoğan-HAMAS zirvesi dünya basınında..
DEM Parti’de yeni bir bayrak krizi daha patlak verdi!.
Kayyum yönetiminin Van Büyükşehir Belediyesi’ne bıraktığı borç dudak uçuklattı!.
Cumhuriyet Başsavcılığı AK Partili Alinur Aktaş’a dava açmaya cesaret edemedi!.
Cumhurbaşkanı Erdoğan 12 yıl aranın ardından Irak’a gidiyor…
CHP’nin yönettiği İstanbul, İzmir ve Ankara’nın toplam borcu 300 milyar TL!.
Savaşların bitmesini istemeyen ABD’den İsrail ve Ukrayna’ya milyarlarca dolar hibe!.
ABD’den TikTok yasağına onay!.
CHP AK Parti’den devraldığı belediyelerin toplam 100 milyar borçları açıkladı!.
Uğur Dündar hakkında çıkan babalık haberleri ile ilgili yayın yasağı aldırdı!.
DOLAR 32,5160
EURO 34,8257
ALTIN 2.426,37
BIST 9.689,18

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan gündeme dair açıklamalar..

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan gündeme dair açıklamalar..
28.09.2022
A+
A-
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CNN Türk – Kanal D ortak yayınında gündeme dair açıklamalarda bulunuyor..

CNN Türk – Kanal D ortak yayınına katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Fulya Kalfa moderatörlüğünde gazeteciler Ahmet Hakan, Hande Fırat, Abdulkadir Selvi ve Zafer Şahin’in sorularını yanıtlıyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarından önemli ayrıntılar şöyle:

“Devletin sözüne kulak vermediler”

“Şehit Polisimize Allah’tan rahmet diliyorum. Yaralımıza şifalar temenni ediyorum. Polislerimiz ve bekçilerimiz kahramanca mücadele verdiler. CHP’nin bu teröristlerden biri geçmişte gazeteci olarak savunmuş olması gündeme geldi. Devletin sözüne kulak verselerdi böyle utanılacak duruma düşmezlerdi.

“CHP, bir milli güvenlik sorunudur”

Ancak utanmaları yok. Yargı, bunları terörist oldukları için mahkum ediyor veya tutukluyor. Hala CHP bu raporu resmi internet sitelerinde gezdiriyorlar. CHP devletin dediğine kulak vermeliydi. CHP bir milli güvenlik sorunudur”

“Sokağa çıkın diyenler, ölümlere neden oldu”

(Selahattin Demirtaş’ı kastederek) “Şu an Edirne’de tutuklu mahkum olanların durumu da aynı. Diyarbakır’da suçsuz evlatlarımızı sokağa çıkın sözleri ile ölümlerine neden olmadılar mı?”

Cumhurbaşkanı Erdoğan dan gündeme dair açıklamalar #1

“ABD adil davranmıyor”

“ABD NATO’da birlikte olduğu ülkeler arasında adil davranmıyor. Yunanistan da Türkiye de NATO’da. Biz NATO’da ilk 5’in içerisindeyiz. Hem verdiğimiz güçle, hem kara kuvvetleri ile önemli bir konumdayız. ABD’nin adalara bu kadar yüklü silah,araç, gereç göndermesi kabul edilebilir bir şey değil.”

“Türkiye gibi müttefik bulamazsın”

Amerika’ya ve Yunanistan’a gerekli uyarıları Dışişleri aracılığı ile yaptık. ABD bir kere Türkiye gibi müteffik bulamazsın. Burası hukuki olarak gayri askeri yerler. Uluslararası yargı yolunu tıkıyorlar. Adaları silahlardan arındırmaları şart. Lozan’a göre bu adalar özel statüye tabiler.

Bizim ABD’den beklentimiz, Yunanistan’ı yanlış hesaplara sokmaması. Bugün MGK’dan sonra yaptığımız basın açıklaması bunları içeriyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan dan gündeme dair açıklamalar #2

“ABD, Lozan’ı dinlemiyor”

Rum-Yunan ikilisinin barış ve istikrarı tehdit eden adımlarını görmezden gelen hatta teşvik eden ABD silahlanma yarışına yol açacaktır. Biz duracak mıyız? Bu adımları atıyoruz, atacağız. 40 bine yakın orada askerimiz var. Bunun dışında orada bizim silah, araç, gereç bu konularda da adımlarımızı atıyoruz. Bu son adımın da cevapsız kalmayacağını herkesin bilmesi gerekir. Silahsız olması gereken adalarda ABD Lozan’ı dinlemiyor ve böyle adımları atıyor.”

“Rusya ile Ukrayna arasında barış için ümitsiz değilim”

“Birleşmiş Milletler’de görüştüğüm devlet başkanları, başbakanlar istisnasız ‘Rusya-Ukrayna arasındaki arabuluculuğunuz her türlü takdirin üstündedir’ ifadesini söyledi. En önemlisi de 200 esirin takası.

Zelenskiy ve Putin ile bu konuları görüşerek esirlerin takasını başarıyla gerçekleştirdik. Bundan sonraki süreci iyi yönetmemiz lazım. Barış için umutsuz değilim. Rusya’nın referandumu sıkıntı getiriyor. Zelenskiy bizden 4 bölge için destek istedi, Putin’i ikna etmemizi istedi.”

“Tahılı az gelişmiş ülkelere aktarmak istiyoruz”

“Biz şu anda özellikle tahılı az gelişmiş, fakir ülkelere nasıl aktarırız bunun gayreti içinde olduk. Yüzde 80 maalesef zengin ülkelere gitti. Bu da sayın Putin’i ciddi manada rahatsız etti. Bundan sonraki süreçte umuyoruz ki fakir ülkelere gönderebilelim, neticeye varalım.”

“Nükleer savaşı bırak konuşmayı, düşünmemeli”

“Bir nükleer savaşa gitmenin bedeli, faturası bir felaket. Bunu bırak konuşmayı, düşünmemek gerekiyor. Bunları zaten hiç gündeme getirmeden diplomasi yoluyla çözmek işin en isabetli adımı olacaktır. Ukrayna’nın işgal altındaki bazı bölgelerindeki referandum kararı daha endişe verici. Diplomasi çabalarını zora sokuyor. Burada bir ilhak olabilir. Tandığım Sayın Putin kafasına bir şeyi koyduysa bunu yapar.”

“Biden’ın F-16 sözünden netice bekliyoruz”

“Sayın Biden, kendi düşüncesinin F-16’ları ve diğer bütün parçaları vermekten yana olduğunu söyledi. Özellikle Savunma Bakanlarının yaptığı görüşmelerde bu istikamette yanıtlar alıyoruz. ‘Cumhuriyetçilerden destek alamıyoruz’ gibi yanıtlar aldık. Bu ziyaretimde cumhuriyetçilerle görüşmelerim oldu. Burada bana olumlu görüşmelerim oldu. Ellerinden gelen gayreti göstereceklerini söylediler. ‘Bu akşam döner dönmez, Türkiye’ye karşı olan tavrı olan kişi ve kişilerle görüşmeler yapacağız’ dediler. Biden’ın sözünden hareketle netice bekliyoruz.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan dan gündeme dair açıklamalar #4

“Suriye’de operasyonu uygun gördüğümüz anda yaparız”

“Bir gece ansızın dediğimiz konu odur, yapmamız gereken neyse onu gerekli ve uygun gördüğümüz anda yaparız. Bugünkü MGK metninde bunlara özellikle yer verdik. Biz terörle mücadele gayretimizde bölgenin huzurunu da temin ediyoruz. Terörle mücadele tek taraflı olmaz. Karşı taraf da buna olumlu yaklaşımda bulunması lazım. ABD ve Rusya’nın vardığımız mutabakatları uygulaması gerekiyor. PKK YPG sınırımıza yakın bölgelerde hala konuşlu tatbikat yapıyor. Hatta Kamışlı ve çevresinde eğitim alıyorlar.”

“Suriyeliler için onurlu bir geri dönüş hazırlamalıyız”

“Yaptığımız briket evlere insanlar yavaş yavaş taşınmaya başladı. Alt yapısı ile her şeyi ile briket evler yaptık. Isınma noktasında da güneş enerjisi ile ısınma projesi yaptık. Suriyeliler için onurlu bir geri dönüş hazırlamamız lazım. CHP gibi ‘biz geldiğimiz gibi bunları Suriye’ye süreceğiz’ diyemeyiz. İnsani muamelemizi sürdüreceğiz. Yunan’ın baktığı gibi de göremeyiz. Botları nasıl şişlediklerini görüyoruz.”

“Kıbrıs’ta iki devlet, eşit statüde olmalı”

“Tanımalar öyle bir anda olan şeyler değil. Dünyada birçok irili ufaklı ülkeler tanındılar, ama ne kadar zamanda tanındılar? Uzun süreler aldılar. Bu adadaki iki devletin eşit statüde müzakere masasına oturması gerekir, ve biz bunu başaracağız. BM adil davranırsa bu süreci hızlandırırız.”

“Sosyal konut projesinde ilk kazmayı 25 Ekim’de vuruyoruz”

“Kılıçdaroğlu garanti istediğine göre daire ihtiyacı var. Buyursun. Biz ilk defa bu alana girmiyoruz ki 1 milyon 250 bin konut yaptık, kendimizi ispatladık. Kemal Bey dürüst ol. Siyaset dürüstlüktür. Biz attığımız bu adımla yeniden bir tarih yazıyoruz. Gençlerin başvurusu 1 milyon 715 bin. Gençler bile bu işi senden daha iyi kavramış durumda. İlk kazmayı 25 Ekim’de vuruyoruz. Derdimiz Türkiye’nin dört bir yanında aynı anda temelleri atmak. En kısa zamanda kura tarihlerimizi de açıklayarak bu adımları atacağız.”

“Arsa sayısını 1 milyona çıkarmayı hedefliyoruz”

“Bir şey daha yapma durumumuz var. Arsamı alır, evimi kendim yaparım diyenlere mevcut rakamı artırmak sureti ile kuraya tabi tutarak istiyoruz ki vatandaşlarımıza bu sayıyı artırarak imkan tanıyalım.

Kura çekiminden önceye yetiştireceğiz çalışmayı. Ben dün akşam Murat Bey’e talimatı verdim, çalışmaları başlat, bunun duyurusunu yapalım. Biz seçim sonrası ikinci bir etabı başlayabiliriz demiştim. Şartlar bizi öyle bir zorluyor ki arsalar verelim, vatandaşımız kendisi yapsın diyoruz. Arsa sayısını da 1 milyona çıkarmayı hedefiliyor. Bizim parasal olarak bir sıkınıtmız yok. Biz bunları yaparız.

“Bizim her Kabine sonrası işimiz mu müjdeleri açıklamak. Üniversitelerde yemek yardımı 25’ten 60 liraya çıktı. Kredi geri ödemelerinde ciddi bir yükü gençlerimizin üzerinden kaldırdık. Çiftçilerime elektrik faturasını hasat sonunda ödeme imkanı getirdik.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.