Site Rengi

HABER ÖZETİ
Trump kendi çalıp kendi oynamaya devam ediyor!.
Bay Kemâl’i satan satana!.
İran ve Libya’da kuyruğu sıkışan Kahpe İsrail yine Gazze’yi hedef almaya hazırlanıyor..
Mehter Marşı çalınca sırt dönen CHP’liler Yunan sirtakisi çalınca alkış tuttu!.
Esed’in Tedamun Kasabı yakalandı!.
Ela Rümeysa Cebeci ev hapsi şartı ile tahliye edildi!.
Yurt dışından parasını getirene 20 yol vergi muafiyeti!.
Kahpe ABD Orta Doğu’ya 3 savaş gemisi konuşlandırdı!.
Mehter Marşı’na sırt dönen CHP’lilerden trajikomik savunma!.
CHP’deki rüşvet çarkı tüm detayları ile ortaya çıktı!.
Donald Trump’tan Hürmüz açıklaması: Donanmaya “Vur” emri verdim!.
Mehter Marşı çalmaya başlayınca ecdad düşmanı CHP’liler sırtlarını döndü!.
Azerbaycan’dan İsrail’e Resmi Bağımsızlık Günü kutlaması!.
Rüşvet ve yolsuzluktan tutuklanan CHP’li Başkan görevden uzaklaştırıldı..
15 yaş altı için sosyal medya yasağı Meclis’ten geçti..
İran’dan net mesaj: Abluka Devam Ederken Hürmüz’ün Açılması İmkânsız!.
CHP’li A.M. Başarır’dan gazeteci Zihni Çakıra alçakça hakaret!.
Merkez Bankası faizi sabit tuttu..
CHP’li Ataşehir Belediyesindeki skandalın ayrıntıları ortaya çıktı!. Başkan Pound Seviyormuş!.
CHP’li Ataşehir Belediye Başkanı Onursal Adıgüzel rüşvet ve yolsuzluktan tutuklandı!.
Gözler Merkez Bankası’nın açıklayacağı faiz kararında..
Fenerbahçe Türkiye Kupası’na veda etti..
Tunceli eski Valisi Tuncay Sonel Gülistan Doku davası kapsamında tutuklandı!.
ABD Başkanı Trump ateşkesi uzatmak istemediğini açıkladı..
Macaristan’ın yeni lideri Netenyahu’yu tutuklayacağını açıkladı..
Trump yine aptal aptal cümlelerle kahramanlık taslamaya devam ediyor!.
Cumhurbaşkanı Erdoğan şiddete karşı yol haritasını açıkladı..
Gülistan Doku cinayetinin kilit ismi Vali bey de oğlu gibi “Görmedim, Duymadım, Bilmiyorum” yalanına sarıldı!.
Okul saldırılarında son durum: 171 savcı görevlendirildi, 68 kişi tutuklandı!.
Japonya’da 7,4 büyüklüğünde deprem!.
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan USOM açılışında önemli açıklamalar…

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan USOM açılışında önemli açıklamalar…
10.02.2020
A+
A-

Son dakika haberi… Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu Ulusal Siber Olaylara Müdahale Merkezi Açılış Töreni’nde konuştu. Erdoğan Türkiye’nin siber güvenliği konusunda önemli açıklamalarda bulunurken, 5G konusunda da çağrıda bulundu.

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu Ulusal Siber Olaylara Müdahale Merkezi Açılış Töreni’nde açıklamalarda bulundu. Türkiye’nin yerli baz istasyonu ULAK’ın kullanımı konusunda mobil operatör şirketlerine çağrıda bulunan Başkan Erdoğan, 5G konusuna da değindi. Erdoğan 5G hakkında, “5G konusunda geciktiğimiz her günün ülkemize maliyeti olacağını aklımızdan çıkarmayalım. Bunun için tüm kurumlarımızın ve firmalaramızın hızlı etkin şekilde hareket etmesi şarttır” dedi.

İşte Erdoğan’ın açıklamalarından öne çıkanlar
Yaklaşık 10 yıl önce mobil operatörlerimizin dakikası 11,20 kuruş olan ortalama tarife ücreti bugün bir buçuk kuruşa geriledi. Vatandaşlarımız çok daha kaliteli hizmete bugün on kat daha düşük ücretle ulaşabiliyor.

Hedefimiz ülkemizde haberleşme altyapısı kapsamına girmeyen tek karış yer bırakmamaktır. Bugün ülkemizde yaklaşık 190 bin baz istasyonu bulunuyor. ULAK’ın kullanıldığı baz istasyonu bin civarındadır. Bu konuda katetmemiz gereken yol olduğu ortadadır.

Operatörleri, ULAK’ı daha etkin şekilde kullanmaya davet ediyorum. Malesef yüzde 23 ile yerlilik oranının çok uzağındayız. 5G’de daha yüksek yerlilik oranına ulaşmak zorundayız. 5G ile akıllı hastaneler, akıllı ulaşım gibi hizmetlerin alt yapısını oluşturacaktır.

5G konusunda geciktiğimiz her günün ülkemize maliyeti olacağını aklımızdan çıkarmayalım. Bunun için tüm kurumlarımızın ve firmalaramızın hızlı etkin şekilde hareket etmesi şarttır. e-devlet hizmetlerinde sağladığımız gelişme bu güçlü altyapı ile vatandaşlarımıza çok daha kolay ulaştırabileceğimizin ispatıtır. e-devlet hizmetinden bugün yaklaşık 45 milyon vatandaşımız istifade edebiliyor. Türkiye’nin teknolojiyi tüketen değil, üreten ve dünyaya pazarlayan bir konuma gelmesini hedefliyoruz. Yerli ve milli yenilikçi teknolojilerin kamu başta olmak üzere tüm bireyleri kucaklayacak şekilde gelişmesi için tüm imkanlarımızı seferber ediyoruz.

Siber saldırılar artık devletler düzeyine kadar çıkmıştır. Bugün siber saldırıların çok güçlü altyapı ve kadrolar ile yürütülmesine hedef odaklı ve çok daha yıkıcı hale gelmesine yol açıyor. Türkiye son dönemde siber saldırılara en çok hedef olan ülkelerden biri haline geliyor. Sınırlarımızın güvenliği ne kadar önemliyse elektronik sistemlerimizin ve buralarda saklanan verilerin önemliği de o derece önemlidir.

Güvenlik boyutuna artık çok daha önem vermeliyiz. Aksi takdirde tüm kritik sistemlerimizi başkalarının eline teslim etmiş oluruz. Veri en az petrol kadar önemli hale gelmiştir. Veri güvenliği konusunda yerli ve milli çalışmalarımızı artırıyoruz. Kamu ve özel sektöre ait veri merkezlerine bir düzene sokmamız şart. Akıllı sistemlerle kullanılan sistemlerle yapılan saldırıları önlemenin yolu daha akıllı sistemleri geliştirmek ve kullanmaktır.

Ulusal Siber Olaylara Müdahale Merkezimiz, kesintisiz çalışacaktır. Burada yerli ve milli imkanlarla geliştirdiğimiz siber güvenlik sistemlerini kullanarak hem saldırıları engelliyor hem de tedbir alıyoruz.

Kurum ve kuruluşlarımızda siber olaylara müdahale ekipleri oluşturduk. Bu ekipleri yaygınlaştırıyor ve güçlendiriyoruz.

Bin 300 kurumumuzda 4 bin uzmanla siber güvenlik faaliyetleri yürütülüyor. Siber savunmada yapay zeka ve makine öğrenmesi teknikleri giderek önem kazanıyor.

Tüm bu çalışmalar sayesinde Türkiye global siber güvenlik endeksinde dünyada 20. sıraya Avrupa’da 11. sıraya yükseldi. Siber güvenlik alanında milli hassasiyetlere sahip nitelikli uzmanlar yetiştirmeyi de ihmal etmiyoruz.

Ülkemizi siber güvenlikte dünya çapında bir marka haline dönüştüreceğiz.

Türksat 5A’yı bu yılın sonunda uzaya göndereceğiz, 5B uydusu ise gelecek yıl gönderilecek. İlk yerli haberleşme uydumuz Türksat 6A’nın tasarımı tamamlandı, mühendislik çalışmaları sürüyor, 2022’de uzaya göndermeyi planlıyoruz.

Gerçek hayatta suç olan her şeyin sanal ortamda da aynı karşılığı bulması şarttır.

Sosyal medya tam bir çöplük haline dönüşmüştür. İftira, hakaret, tehdit ve dolandırıcılığın çığ gibi toplumumuzun üzerine çöktüğü bir kabus ikliminden ülkemizi çıkartmakta kararlıyız.

İnternetin sorunlu değil, sorumlu kullanımı giderek daha çok önemli hale gelmeye başladı. Teknoloji bağımlılığı bu tehditlerden sadece biridir. Günümüzde teknoloji bağımlılığı sebebiyle adeta ‘modern köleler’e dönüşen yığınlarla karşı karşıyayız.

İnsanların taciz edildiği, dolandırıldığı, onurlarının kırıldığı, lince tabi tutulduğu ve her türlü hakkının ihlal edildiği böyle bir sanal dünyaya asla teslim olmayacağız

Siber saldırılara konvansiyonel sistemlerle veya yöntemlerle karşı koymaya kalkmak, kurşunu kağıtla durdurmaya çalışmak gibidir.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.