Site Rengi

HABER ÖZETİ
Fatih Erbakan AK Parti’ye İstanbul adayını geri çekmek için şartlarını açıkladı!.
Seçim öncesi Sinan Oğan’dan AK Parti’ye destek açıklaması..
Seçim öncesi doğalgaz ve elektriğe “Zam Yok” açıklaması…
Emeklilere promosyon ödemelerine özel bankalarda dahil oldu..
Eylem Tok’un ehliyetsiz züppe oğluna defalarca hız cezası kesilmiş, okula arabasıyla gidiyormuş!.
Seçim günü oy kullanmaya gitmeyenlere uygulancak cezai işlem açıklandı!.
Seks skandalı sonrası Karabük Üniversitesi’nden yabancı öğrencilere sağlık raporu şartı!.
Yeniden Refah Partisi Ankara İl Teşkilatı topluca istifa edip AK Parti’ye katıldı!.
76 bin deprem ve afet konutu hak sahiplerine teslim edildi..
Emeklilere promosyon ödemeleri yarından itibaren başlıyor..
Ali Koç’tan kongreye çağrı: Gelin 2 Nisan’da Fenerbahçe’yi ligden çekelim!.
CHP’deki Kemalciler “SENİ SIRTINDAN HANÇERLEYENE OY YOK” pankartı ile İmamoğlu’na isyan bayrağı açtı!.
CHP’deki para kulelerinin gizemi ortaya çıktı!. Eko Başkan Bay Kemal’i devirmek için balya baya rüşvet dağıtmış!.
CHP’deki para kuleleri skandalında ses kayıtları ifşa oldu!.
Gazze’deki ateşkes çıkmaz girdi!. Kahpe İsrail heyeti Doha’dan ayrıldı!.
Kahpe İsrail şimdi de çadırlara sığınan Filistinlileri bombalıyor!.
Belçika’daki PKK’lı köpeklerin Türklere neden saldırdıkları belli oldu…
Pandemi uyarısı!. Yeniden kapanma olacak mı?.
Çiftçiler Brüksel’i savaş alanına çevirdiler!.
Hazırlık maçında Avusturya’dan 6 gol yedik!.
Kuveyt Dinarı değerli para birimi seçildi.. TL’nin tam 100 katı!.
Karabük Üniversitesi’ndeki fuhuş skandalı büyümeye devam ediyor!. Fuhuş şebekesi kurulduğu ortaya çıktı!.
MHP’li vekilden zam haberi bekleyen emeklilere ek iş tavsiyesi!. HER ŞEYİ DEVLETTEN BEKLEMEYİN!.
Fenerbahçe Başkanı Ali Koç’tan veda gibi açıklama.. SENEYE BİZ YOKUZ…
Gökhan Zan 3 milyon dolar avanta istedi mi?. Ses kayıtları ile ilgili uzman raporu yayındandı!.
Rusya kanlı saldırının arkasında Amerika, İngiltere ve Ukrayna’nın olduğunu açıkladı!.
Kurum’dan İmamoğlu’na mal beyanı tepkisi: MİLYON DOLARLIK VİLLARINI NEDEN SAKLIYORSUN?.
MHP’li Başkan Adayından AK Partili rakibi hakkında alçak ifadeler!.
Emekliye maaş promosyonunda başvurular patlama yaptı!.
İflasın eşiğindeki CHP’li belediyeler SGK borçlarını ödeyemiyor!.
DOLAR 32,3130
EURO 35,0793
ALTIN 2.309,71
BIST 9.079,97

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan USOM açılışında önemli açıklamalar…

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan USOM açılışında önemli açıklamalar…
10.02.2020
A+
A-

Son dakika haberi… Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu Ulusal Siber Olaylara Müdahale Merkezi Açılış Töreni’nde konuştu. Erdoğan Türkiye’nin siber güvenliği konusunda önemli açıklamalarda bulunurken, 5G konusunda da çağrıda bulundu.

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu Ulusal Siber Olaylara Müdahale Merkezi Açılış Töreni’nde açıklamalarda bulundu. Türkiye’nin yerli baz istasyonu ULAK’ın kullanımı konusunda mobil operatör şirketlerine çağrıda bulunan Başkan Erdoğan, 5G konusuna da değindi. Erdoğan 5G hakkında, “5G konusunda geciktiğimiz her günün ülkemize maliyeti olacağını aklımızdan çıkarmayalım. Bunun için tüm kurumlarımızın ve firmalaramızın hızlı etkin şekilde hareket etmesi şarttır” dedi.

İşte Erdoğan’ın açıklamalarından öne çıkanlar
Yaklaşık 10 yıl önce mobil operatörlerimizin dakikası 11,20 kuruş olan ortalama tarife ücreti bugün bir buçuk kuruşa geriledi. Vatandaşlarımız çok daha kaliteli hizmete bugün on kat daha düşük ücretle ulaşabiliyor.

Hedefimiz ülkemizde haberleşme altyapısı kapsamına girmeyen tek karış yer bırakmamaktır. Bugün ülkemizde yaklaşık 190 bin baz istasyonu bulunuyor. ULAK’ın kullanıldığı baz istasyonu bin civarındadır. Bu konuda katetmemiz gereken yol olduğu ortadadır.

Operatörleri, ULAK’ı daha etkin şekilde kullanmaya davet ediyorum. Malesef yüzde 23 ile yerlilik oranının çok uzağındayız. 5G’de daha yüksek yerlilik oranına ulaşmak zorundayız. 5G ile akıllı hastaneler, akıllı ulaşım gibi hizmetlerin alt yapısını oluşturacaktır.

5G konusunda geciktiğimiz her günün ülkemize maliyeti olacağını aklımızdan çıkarmayalım. Bunun için tüm kurumlarımızın ve firmalaramızın hızlı etkin şekilde hareket etmesi şarttır. e-devlet hizmetlerinde sağladığımız gelişme bu güçlü altyapı ile vatandaşlarımıza çok daha kolay ulaştırabileceğimizin ispatıtır. e-devlet hizmetinden bugün yaklaşık 45 milyon vatandaşımız istifade edebiliyor. Türkiye’nin teknolojiyi tüketen değil, üreten ve dünyaya pazarlayan bir konuma gelmesini hedefliyoruz. Yerli ve milli yenilikçi teknolojilerin kamu başta olmak üzere tüm bireyleri kucaklayacak şekilde gelişmesi için tüm imkanlarımızı seferber ediyoruz.

Siber saldırılar artık devletler düzeyine kadar çıkmıştır. Bugün siber saldırıların çok güçlü altyapı ve kadrolar ile yürütülmesine hedef odaklı ve çok daha yıkıcı hale gelmesine yol açıyor. Türkiye son dönemde siber saldırılara en çok hedef olan ülkelerden biri haline geliyor. Sınırlarımızın güvenliği ne kadar önemliyse elektronik sistemlerimizin ve buralarda saklanan verilerin önemliği de o derece önemlidir.

Güvenlik boyutuna artık çok daha önem vermeliyiz. Aksi takdirde tüm kritik sistemlerimizi başkalarının eline teslim etmiş oluruz. Veri en az petrol kadar önemli hale gelmiştir. Veri güvenliği konusunda yerli ve milli çalışmalarımızı artırıyoruz. Kamu ve özel sektöre ait veri merkezlerine bir düzene sokmamız şart. Akıllı sistemlerle kullanılan sistemlerle yapılan saldırıları önlemenin yolu daha akıllı sistemleri geliştirmek ve kullanmaktır.

Ulusal Siber Olaylara Müdahale Merkezimiz, kesintisiz çalışacaktır. Burada yerli ve milli imkanlarla geliştirdiğimiz siber güvenlik sistemlerini kullanarak hem saldırıları engelliyor hem de tedbir alıyoruz.

Kurum ve kuruluşlarımızda siber olaylara müdahale ekipleri oluşturduk. Bu ekipleri yaygınlaştırıyor ve güçlendiriyoruz.

Bin 300 kurumumuzda 4 bin uzmanla siber güvenlik faaliyetleri yürütülüyor. Siber savunmada yapay zeka ve makine öğrenmesi teknikleri giderek önem kazanıyor.

Tüm bu çalışmalar sayesinde Türkiye global siber güvenlik endeksinde dünyada 20. sıraya Avrupa’da 11. sıraya yükseldi. Siber güvenlik alanında milli hassasiyetlere sahip nitelikli uzmanlar yetiştirmeyi de ihmal etmiyoruz.

Ülkemizi siber güvenlikte dünya çapında bir marka haline dönüştüreceğiz.

Türksat 5A’yı bu yılın sonunda uzaya göndereceğiz, 5B uydusu ise gelecek yıl gönderilecek. İlk yerli haberleşme uydumuz Türksat 6A’nın tasarımı tamamlandı, mühendislik çalışmaları sürüyor, 2022’de uzaya göndermeyi planlıyoruz.

Gerçek hayatta suç olan her şeyin sanal ortamda da aynı karşılığı bulması şarttır.

Sosyal medya tam bir çöplük haline dönüşmüştür. İftira, hakaret, tehdit ve dolandırıcılığın çığ gibi toplumumuzun üzerine çöktüğü bir kabus ikliminden ülkemizi çıkartmakta kararlıyız.

İnternetin sorunlu değil, sorumlu kullanımı giderek daha çok önemli hale gelmeye başladı. Teknoloji bağımlılığı bu tehditlerden sadece biridir. Günümüzde teknoloji bağımlılığı sebebiyle adeta ‘modern köleler’e dönüşen yığınlarla karşı karşıyayız.

İnsanların taciz edildiği, dolandırıldığı, onurlarının kırıldığı, lince tabi tutulduğu ve her türlü hakkının ihlal edildiği böyle bir sanal dünyaya asla teslim olmayacağız

Siber saldırılara konvansiyonel sistemlerle veya yöntemlerle karşı koymaya kalkmak, kurşunu kağıtla durdurmaya çalışmak gibidir.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.