Site Rengi

HABER ÖZETİ
Kaçak geçişlerin devlete maliyeti 364 milyon TL!.
Halk otobüsleri şofürlerinden Mansur Yavaş’ın restine rest!. Kontak kapattılar!.
Türk Metal Sen Başkan Yardımcısı: EYT’yi cebine koyanın g.tü başı oynuyor!.
Ocak’ta en düşük emekli maaşı 10 bin TL’yi geçecek..
Şen ortaklara Bakanlıkları ve Vekillikleri Özgür Özel dağıtmış!.
Akşener: İstanbul ve Ankara adaylarımızı duyunca çok şaşıracaksınız!.
Azerbaycan’dan dünyaya insanlık dersi!. Karabağ’daki Ermenilere yadım konvoyu..
Kahpe ABD savaşın bitmemesi için elinden geleni yapıyor!.
Belediye Başkan adayının evinden 15 ton çöp çıktı!.
Erdoğan’dan Özgür Özel yorumu: O İşlerle Uğraşamam!.
“Terörist İsrail” ile Akdeniz’de birlikte petrol arayacağız!.
Fenerbahçe Nordsjaelland’ı 3-1’le geçti..
EK MTV için karar tarihi belli oldu!. İptal edilecek mi?.
Ünlü anketçi CHP’li Tuncay Özkan’a S…..r çekti!.
CHP İle İyi Parti arsında karışılıklı tehditleşmeler başladı!.
A Milli Takım’da Vincenzo Montella dönemi resmen başladı..
İyi Parti’den Mustafa Sandal’a İzmir Belediye Başkanlığı teklifi!.
Naslar Maslar yalan oldu!. Merkez faizi yüzde 30’a çıkardı!.
Azerbaycan 24 saatte Ermenistan’dan istediğini aldı!.
Yabancılar hastanelerimize milyonlarca lira borç takıp gitmişler!.
BM Genel Kurulu’nda eskort rezaleti!.
Atatürk’e ambargo koyan ABD’li Disney’e gıkını çıkaramayanlara bakın!.
Ekrem’i yere göğe sığdıramayan Batı şimdi yerden yere vuruyor!.
İstanbul’daki Suriyeliler ile ilgili flaş gelişme!.
Gözler Merkez Bankası’nın açıklayacağı faiz kararında..
Pakistan’dan Azerbaycan’a tam destek..
Tarkan’dan Atatürk’e ambargo koyan Disney’e gönderme!.
FED faiz kararını açıkladı..
TOGG fabrikasında üretim iki katına çıkarılıyor!.
CHP’nin kalesine göz diken Akşener İzmir adayını resmen açıkladı..
DOLAR 27,1661
EURO 28,9540
ALTIN 1.681,68
BIST 7.994,22

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’tan zekat açıklaması..

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’tan zekat açıklaması..
27.04.2021
A+
A-

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, “Türkiye Diyanet Vakfımızın zekat verilebilecek en güvenilir kurumlardan biri olduğunun halkımıza anlatılması oldukça önem arz etmektedir. Zira ülkemiz, yakın tarihte kurban ve zekat gibi kavramları istismar eden grupların açık ihanetine şahit olmuştur” dedi.

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, tüm müftü ve müftü yardımcılarıyla çevrim içi toplantı yaptı. Diyanet İşleri Başkanlığı’nın üst düzey yöneticilerinin de katıldığı toplantıda, Ramazan’da yürütülen din hizmetleri ve yardım faaliyetleri değerlendirildi. Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, toplantının hayırlara vesile olması temennisinde bulunarak, “Ramazan-ı şerifin rahmet günlerini idrak ettik. Mağfiret günlerini yaşıyoruz. Tekrar her birinizin Ramazan-ı şerifini tebrik ediyorum. Rabbimiz bu mübarek ayın sonunu her birimiz için her türlü azaptan kurtuluşa vesile eylesin” dedi.

Erbaş, ‘Kardeşlerini Unutma Beklenen Sensin’ temasıyla yürütülen 2021 yılı Ramazan programı kapsamında yurt içinde 81 il ve tüm ilçelerde, yurt dışında da 75 ülke 208 bölgede Ramazan’ın manevini iklimini yaşatmaya çalıştıklarını kaydetti.

‘ZEKAT, VARLIKLI MÜSLÜMANLARI İHTİYAÇ SAHİBİ MÜSLÜMANLARA ULAŞTIRAN MÜHİM BİR KÖPRÜDÜR’

Kimsesizlerin kimsesi olmaya ve dünyanın dört bir yanında veren ellerle alan elleri buluşturmaya devam ettiklerini ifade eden Başkan Erbaş, şunları söyledi:

“Bu anlamda en büyük imkanlarımızdan ve ibadetlerimizden birisi zekat ibadetidir. Malumunuz olduğu üzere zekat; Müslümanların hem bireysel hem de toplumsal hayatına doğrudan temas eden en temel ibadettir. Zekat, varlıklı Müslümanları ihtiyaç sahibi Müslümanlara ulaştıran mühim bir köprüdür. Onları aynı duada buluşturan önemli bir değerdir. Diğer taraftan zekat, toplumda dini ve ahlaki değerleri yücelten, sosyal yapıyı güçlendiren, ekonomik hayata canlılık getiren sosyal bir ibadettir. Zihin ve gönül dünyamızı aydınlatan yüce kitabımız Kur’an-ı Kerim’in ifadesiyle zekat, fakirin hakkıdır ve onun ifası, kişinin maddî ve manevi yönden arınmasını ve malının kul hakkından temizlenmesini temin etmektedir. Bu itibarla Müslüman, zekat vererek hem mali bir ibadeti yerine getirmiş olmakta, hem de Rabbine karşı sorumluluğunu eda ederek maddi ve manevi kirlerinden arınmaktadır.”

Diyanet İşleri Başkanlığı olarak, her türlü siyasi, ideolojik görüşün üstünde, hiçbir mezhep-meşrep ayrımı yapmadan bütün topluma hizmet ettiklerinin altını çizen Erbaş, “İslam’ın inanç, ibadet, muamelat ve ahlak ilkelerini, hükümlerini en doğru ve en etkili şekilde insanımıza öğretmekle mükellefiz. Bu bakımdan insanlığın zor süreçlerden geçtiği, dünya nüfusunun yarısının yoksulluk içinde yaşadığı günümüzde dinimizin ilkeleri arasında öne çıkarılması gereken bir konu varsa onun da zekât olması gerektiği aşikardır. Bu meyanda, milletimizin zekat vermek için gerçek muhtaçları ve güvenilir kurumları aradığı bir dönemde zekât ibadetinin anlatılması ve izah edilmesi oldukça önem arz etmektedir. Milletimizin güvenine layık bir çalışmayla bu konuda onlara rehberlik etmek bizlerin en başta gelen sorumluluklarından biridir. Bu sebeple namaz ibadetinde olduğu gibi zekat konusunda da milletimizi aydınlatmalı ve bu önemli ibadetin ve sosyal sorumluluğun yerine getirilmesi için onlara şevk ve heyecan vermeli, onlara rehberlik etmeliyiz. Zira Kur-an’ı Kerim’de namaz ve zekat peş peşe, birbirinden ayrılmaz iki ibadet olarak emredilmektedir.” dedi.

‘TÜRKİYE DİYANET VAKFIMIZ ZEKAT VERİLEBİLECEK EN GÜVENİLİR KURUMLARDAN BİRİDİR’

Erbaş, zekatın tüm yeryüzünde fakirliği ve yoksulluğu bitirecek önemli bir potansiyele sahip olduğuna dikkat çekerek, “Türkiye Diyanet Vakfımızın halihazırda zekat verilebilecek en güvenilir kurumlardan biri olduğunun halkımıza sizler vasıtasıyla anlatılması oldukça önem arz etmektedir. Zira ülkemiz, yakın tarihte kurban ve zekat gibi kavramları istismar eden grupların açık ihanetine şahit olmuştur. Bu sebeple ülkemizin zekat potansiyelinin yurt içinde ve yurt dışındaki Müslüman kardeşlerimize ulaştırılmasında görev üstlenmek, bu güzide kurumun mensupları için vazgeçilmez bir sorumluluktur. Bu çerçevede, her bir hocamızın konuya hassasiyet göstermesi elzemdir” şeklinde konuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.