Site Rengi

HABER ÖZETİ
İmralı’ya gidecek isimler belli oldu..
Kripto paralar 1 ay da 1,2 trilyon dolar eridi!.
Balıklı Rum Hastanesi’nde 112 milyonluk sahte reçete skandalı!.
Sedat Peker’den Rojin Kabaiş cinayeti ile ilgili delil getirene 25 milyon ödül..
Genel Sağlık Sigortası primine yüzde yüz zam!.
Selahattin Demirtaş Bülent Arınç’ın kendisi hakkındaki açıklamalarını mektubuyla yalanladı!.
CHP’li Başkan Adnan Menderes’i diriltip yeniden asmak istiyormuş!.
CHP’li vekillerin pazar yerlerine nasıl çöktükleri deşifre oldu!.
İki askerin susuzluktan şehit olduğu skandal ile ilgili 4 kişi ordudan atıldı!.
Türkiye’nin Batum Başkonsolosluğu kumarhanede görüntülendi!.
Trump, Epstein dosyalarının açıklanmasını öngören yasa tasarısını imzaladı..
A Millilerimizin Play-Off’taki rakibi bugün belli oluyor..
İstanbul’daki tüm işletmelere ses ve görüntü kaydeden kamera sistemi zorunluluğu geliyor..
İki belediye başkanı AK Parti’ye katıldı!.
CHP’li Deniz Yavuzyılmaz’ın yalanı eline yüzüne bulaştı!.
Mazota kazık gibi zam!. Litresi 60 lirayı aşacak!.
Devlet her zaman ki gibi iş işten geçince tedbirleri sıralamaya başladı!.
Ülke de asayişi Sedat peker sağlıyor..
Trump Erdoğan’ın isteği ile Suriye’ye yaptırımları kaldırdı!.
İspanya Türkiye karşısında ölüp ölüp dirildi!.
Bitcoin 90 bin doların altına düştü!.
MHP Lideri Bahçeli’nin İmralı çıkışı Ankara’ya bomba gibi düştü!.
IQ Money’e 155 milyar liralık kara para operasyonu..
A Millilerimiz bu akşam İspanya karşısında..
İsteyen öğrenciler üniversiteyi 3 yıl da bitirecek..
Soruşturma izni verilen en çok belediye hangi partinin…
İstanbul’da suya her ay zam uygulaması İBB Meclisi’nde kabul edildi..
Düşen askeri kargo uçağının havada 3 parçaya bölündüğü ortaya çıktı!.
Bakan Yerlikaya Türkiye’de 2 milyon 381 bin Suriyeli kaldığını açıkladı..
Demirtaş için Silivri’ye gidip Ekrem’i görmeden döndü!.
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

Donald Trump: “Günü bilerek seçtiler! Bu bir utançtır!.”

Donald Trump: “Günü bilerek seçtiler! Bu bir utançtır!.”
03.12.2019
A+
A-

ABD Başkanı Donald Trump, Demokratların hakkındaki azil soruşturmasının Adalet Komitesi’ndeki oturumlar için, kendisinin ülkeyi temsil etmek üzere NATO zirvesine gideceği günü bilerek seçtiğini iddia etti.

 

Trump, NATO’nun kuruluşunun 70’inci yıl dönümü dolayısıyla 3-5 Aralık’ta düzenlenecek NATO Liderler Toplantısı’na katılmak üzere İngiltere’ye gitmeden önce Beyaz Saray bahçesinde gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Temsilciler Meclisi Adalet Komitesinde bugün başlayan azil soruşturması oturumlarına katılmayı veya temsil edilmeyi reddetmesine ilişkin soruları yanıtlayan Trump, soruşturmayı “oyun” olarak niteledi.

Trump, “Demokratlar, radikal solcu Demokratlar, hiçbir şey yapmayan Demokratlar, tam bir yıl önceden planlanan NATO seyahatine gideceğim zaman (azil soruşturması oturumlarına) karar verdi. Bu seyahat başkan olarak yaptığımız en önemli seyahatlerden biri ve bunu yapmaları ve azil konusunu masaya koymaları ülkemiz için bir utançtır.” değerlendirmesinde bulundu.

“Koruduğumuz ülkelerden ekstra 130 milyar dolar daha alınmasını sağladık”

Trump, zirvede birçok ülke lideri ile bir araya geleceğini belirterek, NATO üyesi ülkelerin örgüt için daha fazla harcama yapması gerektiği yönündeki açıklamasını yineledi.

NATO üyesi ülkelerin savunma harcamaları konusundaki yükümlülüklerini yerine getirmesi yönündeki ısrarını “Amerikan halkı için mücadele” olarak yorumlayan Trump, NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg’in de kendisini bu konuda takdir ettiğini söyledi.

Trump, “Bizim için hiç adil bir durum değil bu. Bildiğiniz üzere biz çok çok fazla ödeme yapıyoruz. Genel Sekreter Stoltenberg de ifade etti, koruduğumuz ancak ödemelerini yapmayan ülkelerden ekstra 130 milyar dolar daha alınmasını biz sağladık. İhmal edip ödemiyorlardı. Bunları konuşacağız. Daha başka çok şey konuşacağız.” diye konuştu.

Konuyla ilgili Twitter hesabından da açıklama yapan Trump, “Seçilmemden önceki 30 yılda NATO harcamaları üçte iki oranında azalmıştı ve sadece 3 NATO üyesi finansal yükümlülüklerini yerine getiriyordu. Göreve geldiğimden beri yükümlülüklerini yerine getiren NATO müttefiklerinin sayısı ikiye katlandı ve NATO harcamaları 130 milyar dolar civarında arttı.” ifadelerini kullandı.

Trump, sabah saatlerinde Twitter hesabından Brezilya ve Arjantin’e yönelik çelik ve alüminyum ithalatında ek gümrük vergilerini yeniden getirdiklerini ifade ederek, şunları kaydetti:

“Brezilya ve Arjantin, devasa bir devalüasyonun başını çekiyor ki bu da çiftçilerimiz için iyi değil. Bu yüzden hemen yürürlüğe konmak üzere bu ülkelerden ABD’ye gelen çelik ve alüminyuma yönelik ek gümrük vergilerini yeniden getirdim. Aynı şekilde Merkez Bankasının da (FED) bazı ülkelerin, sayıları hiç de az değil, devalüasyonla güçlü dolarımızdan faydalanmaması için harekete geçmesi gerekir. Bu durum, üretici ve çiftçilerimizin ürünlerini adil şekilde ihraç etmesini oldukça zorlaştırıyor. Faizleri düşürün veya gevşetin.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.