Site Rengi

HABER ÖZETİ
Haluk Levent hakkında yakalama kararı!.
Türk ve Müslüman düşmanı ABD’li senatör geberdi!.
Muhalefet cephesindeki “Kiralık Gazeteci” tartışması devam ediyor..
İran Hürmüz Boğazı’nı yediden kapattığını duyurdu..
ABD İran’a üçüncü defa saldırdı!.
1,5 milyon Suriyeli ülkesine döndü, 2,2 milyon Suriyeli kaldı!.
Netenyahu’nun pi*i ölüm korkusu yüzünden adını soyadını değiştirdi!.
Selahattin Demirtaş ağzıyla Erdoğan’a içi boş tehditler savurdu!.
Trump’ın İtalya ve İspanya liderleri ile kriz yaşamasına Erdoğan engel oldu..
Türkiye’den Venezuela’ya 30 ton insani yardım..
NATO Zirvesi’nde alkol ikramı yapıldı mı, yapılmadı mı!.
CHP’li Çankaya Belediyesi’ne yolsuzluk ve hırsızlık operasyonu..
Saadettin Saran ve Elâ Rümeysa Cebeci hakkında istenen cezalar belli oldu..
Mehmet Akif Ersoy hakkındaki iddianame kabul edildi!. 226 yıl hapis cezası istendi!.
İb*nelerle dolu gemi Türkiye’den izin alamadığı için limansız kaldı!.
Barış Yarladaş’tan Özgür Özel hakkında bomba iddialar!.
KAAN’a F-110 motorları ABD’den için onay çıktı..
Bay Kemal CHP İstanbul İl Başkanlığına kendi posterini astırdı..
LGS sonuçları açıkladı..
S-400’lerin akibeti belli oldu..
Beyaz Saray’dan dikkat çeken fotoğraf paylaşımı..
Yeditepe Üniversitesi’ndeki Ayet düşmanlarına jet soruşturma!.
Ankara, NATO’ya ev sahipliği yaparken Çankaya Belediye Başkanı tatilde çıktı!.
Yargıtay kararı çıkmazsa Ağustos’ta yavru CHP’yi kuracaklarmış..
Yeditepe Üniversitesi mezuniyetinde pankart skandalı!. Ayeti engellediler!.
Türkiye ile İngiltere arasında savunma ve güvenlik ortaklığı anlaşması..
Mahkeme başkanı duruşma da küstahlık yapan İmamoğlu’nu fena haşladı!.
ABD Başkanı Trump F-35’lerin Türkiye’ye verileceğini açıkladı..
Yunan basını Erdoğan ile Trump’u yan yana gördükçe kuduruyor!.
Muhalefetin düştüğü içler acısı durum!. Erdoğan’ı Erdoğan’ın misafirlerine şikâyet etti!.
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

Donald Trump: “Günü bilerek seçtiler! Bu bir utançtır!.”

Donald Trump: “Günü bilerek seçtiler! Bu bir utançtır!.”
03.12.2019
A+
A-

ABD Başkanı Donald Trump, Demokratların hakkındaki azil soruşturmasının Adalet Komitesi’ndeki oturumlar için, kendisinin ülkeyi temsil etmek üzere NATO zirvesine gideceği günü bilerek seçtiğini iddia etti.

 

Trump, NATO’nun kuruluşunun 70’inci yıl dönümü dolayısıyla 3-5 Aralık’ta düzenlenecek NATO Liderler Toplantısı’na katılmak üzere İngiltere’ye gitmeden önce Beyaz Saray bahçesinde gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Temsilciler Meclisi Adalet Komitesinde bugün başlayan azil soruşturması oturumlarına katılmayı veya temsil edilmeyi reddetmesine ilişkin soruları yanıtlayan Trump, soruşturmayı “oyun” olarak niteledi.

Trump, “Demokratlar, radikal solcu Demokratlar, hiçbir şey yapmayan Demokratlar, tam bir yıl önceden planlanan NATO seyahatine gideceğim zaman (azil soruşturması oturumlarına) karar verdi. Bu seyahat başkan olarak yaptığımız en önemli seyahatlerden biri ve bunu yapmaları ve azil konusunu masaya koymaları ülkemiz için bir utançtır.” değerlendirmesinde bulundu.

“Koruduğumuz ülkelerden ekstra 130 milyar dolar daha alınmasını sağladık”

Trump, zirvede birçok ülke lideri ile bir araya geleceğini belirterek, NATO üyesi ülkelerin örgüt için daha fazla harcama yapması gerektiği yönündeki açıklamasını yineledi.

NATO üyesi ülkelerin savunma harcamaları konusundaki yükümlülüklerini yerine getirmesi yönündeki ısrarını “Amerikan halkı için mücadele” olarak yorumlayan Trump, NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg’in de kendisini bu konuda takdir ettiğini söyledi.

Trump, “Bizim için hiç adil bir durum değil bu. Bildiğiniz üzere biz çok çok fazla ödeme yapıyoruz. Genel Sekreter Stoltenberg de ifade etti, koruduğumuz ancak ödemelerini yapmayan ülkelerden ekstra 130 milyar dolar daha alınmasını biz sağladık. İhmal edip ödemiyorlardı. Bunları konuşacağız. Daha başka çok şey konuşacağız.” diye konuştu.

Konuyla ilgili Twitter hesabından da açıklama yapan Trump, “Seçilmemden önceki 30 yılda NATO harcamaları üçte iki oranında azalmıştı ve sadece 3 NATO üyesi finansal yükümlülüklerini yerine getiriyordu. Göreve geldiğimden beri yükümlülüklerini yerine getiren NATO müttefiklerinin sayısı ikiye katlandı ve NATO harcamaları 130 milyar dolar civarında arttı.” ifadelerini kullandı.

Trump, sabah saatlerinde Twitter hesabından Brezilya ve Arjantin’e yönelik çelik ve alüminyum ithalatında ek gümrük vergilerini yeniden getirdiklerini ifade ederek, şunları kaydetti:

“Brezilya ve Arjantin, devasa bir devalüasyonun başını çekiyor ki bu da çiftçilerimiz için iyi değil. Bu yüzden hemen yürürlüğe konmak üzere bu ülkelerden ABD’ye gelen çelik ve alüminyuma yönelik ek gümrük vergilerini yeniden getirdim. Aynı şekilde Merkez Bankasının da (FED) bazı ülkelerin, sayıları hiç de az değil, devalüasyonla güçlü dolarımızdan faydalanmaması için harekete geçmesi gerekir. Bu durum, üretici ve çiftçilerimizin ürünlerini adil şekilde ihraç etmesini oldukça zorlaştırıyor. Faizleri düşürün veya gevşetin.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.