Site Rengi

HABER ÖZETİ
Kumarbaz Haluk’a bağış toplayan Oğuzhan Uğur tutuklandı!.
ABD Trump’ın talimatı ile İran’a yeni saldırılar başlattı!.
İran saldırıya geçince ABD’ye köpeklik yapan Kuveyt’i korku sardı!.
“Devlet Yok Ahbap Var” sözü ile milleti galeyana getiren Oğuzhan Uğur tutuklanma talebi ile mahkemeye sevk edildi!.
Trump ölen ve yaralanan ABD’li asker sayısını kamuoyundan gizliyor!.
Motorine son iki hafta da 10 lira zam geldi!.
CHP’li Başkanın Gezi İhaneti’nde yaptığı alçakça tweetler ortaya çıktı!.
Gazze’de İspanya’nın Dünya Kupası zaferi kutlandı..
2026 Dünya Kupası İspanya’nın oldu..
İran ile ABD arasındaki savaş yeniden alevlenmeye başladı!.
Ekrem’in yaveri Özgür Yeni Parti için patent başvurusu yaptı!.
Yunan siyasetçiden bomba itiraflar: Anadolu da Türkleri Katlettik!.
Bir ülke daha İstanbul Sözleşmesi safsatasından çekildi!.
DEM Parti tetikçilik yapan sokak itlerine ceza verilmesine karşı çıktı!.
Kumarbaz Haluk Levent’i devletten üstün ilan eden dangalaklar sus pus oldu!.
FETÖ’cü kahpeler enkazın yerini tespit edip Yazıcıoğlu’nun ölmesini beklemişler!.
İstanbul’da ticari taksi açılış fiyatı 230 TL’ye yükseldi..
Venezuela’daki deprem felâketinde ölü sayısı 5 bini geçti!.
Haluk Levent’in yardım paraları ile oynadığı yüklü bahisler ortaya çıktı!.
Sırtımıza kambur olan KKTC’de asgari ücret Türkiye’nin iki katı!.
15 Temmuz Hain Darbe Girişimine “Tiyatro” diyen Nasuh Mahruki tutuklandı!.
Haddini aşan Acun Ilıcalı’ya Aziz Yıldırım’dan adamlık dersi!.
Altın yarırımcısını ters köşe yapmaya devam ediyor..
Muhsin Yazıcıoğlu soruşturmasında 19 kişi tutuklandı!.
Ahbap’a temiz kâğıdı veren CHP’li meclis üyesi için gözaltı kararı!.
Trump’ın oy oranı seçim kaybettiği seviyeye kadar geriledi..
Felâket palavracısı Oğuzhan Uğur da Ahbap’tan gözaltına alındı!.
IBAN mağdurlarının beklediği 12. yargı paketi Meclis’ten geçti..
Muhsin Yazıcıoğlu’nun ölüm emri FETÖ’den!.
Trump yine İran’a tehditler savurdu!.
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

Donald Trump, kendisini soruşturan savcıların görevden alınmasını istedi!.

Donald Trump, kendisini soruşturan savcıların görevden alınmasını istedi!.
24.03.2023
A+
A-

Trump, sosyal medya sitesinden 4 bölge savcısını sert sözlerle hedef aldı.

ABD’nin eski Başkanı Donald Trump hakkındaki soruşturmalar devam ediyor.

Manhattan bölge savcısı Alvin Bragg, Trump’ın, porno yıldızına gizlilik anlaşması karşılığı para ödediği iddiasını araştırıyor. Gizli belgeler ve Kongre baskınıyla ilgili soruşturmalar da devam ediyor.

Savcıları hedef aldı

Bragg ile Jack Smith, Letitia James ve Fani Willis’in derhal görevden alınması gerektiğini söyleyen Trump, kendisine ait Truth Social adlı sosyal medya sitesinden, hakkında incelemeler yürüten 4 bölge savcısına yönelik sert eleştirilerde bulundu.

Trump, özel yetkili uzman olarak atanan eski başsavcı Smith için “radikal deli bombacı” ifadesini kullanırken, Trump şirketlerindeki vergi usulsüzlüklerini araştıran New York Başsavcısı Letitia James’in de “ülkenin en kötü başsavcısı” olduğunu iddia etti.

“ABD’yi yok etmek için…”

2020 Başkanlık seçimlerine yasa dışı müdahaleleri araştıran Atlanta Bölge Savcısı Fani Willis’i de “ABD’yi yok etmek için mükemmel telefon görüşmeleri yapmaya çalışmakla” suçlayan Trump, Willis için “Amerika’daki en şiddetli suç mahalline hükmeden ve bu konuda hiçbir şey yapmayan biri” ifadesini kullandı.

Trump, 18 Mart’ta yine sosyal medya hesabından, Manhattan Bölge Savcısı Bragg’in yürüttüğü soruşturma için “Haftaya salı günü tutuklanabilirim” demiş, taraftarlarına destek çağrısında bulunmuştu

Karar 27 Mart’ta

Trump’ın çağrısı üzerine New York Polisi, bölge savcılığı ile mahkeme önünde ve Trump’a ait binaların etrafında güvenlik önlemlerini artırmıştı.

Soruşturmada delilleri inceleyen büyük jürinin, Trump’ı suçlu bulup bulmadıkları yönündeki kararı 27 Mart’ta vermesi bekleniyor.

Sus payı ödemesi

Porno yıldızı Stormy Daniels, Trump ile cinsel ilişkiye girdiği iddiası konusunda sessiz kalması için 2016 yılında 130 bin dolar ödeme karşılığında bir anlaşmaya imza attığını ancak Trump tarafından imzalanmadığı için anlaşmanın geçersiz olduğunu savunmuştu.

Trump, Daniels’in iddialarını yalanlarken, Trump’ın 2016’daki seçim kampanyasından önce avukatlığını yapan Michael Cohen, Daniels’a Trump adına kendi hesabından 130 bin dolar ödeme yaptığını doğrulamıştı.

Cohen, Trump şirketleri tarafından daha sonra kendisine ikramiyelerle birlikte yaklaşık 420 bin dolar geri ödeme yapıldığını iddia etmişti.

Trump’ın seçim kampanyasına yönelik yürütülen soruşturmada “yalan söyleme” ve “vergi kaçırma” suçlamalarıyla Aralık 2018’de gözaltına alınan Cohen, mahkemede 3 yıl hapis cezasına çarptırılarak Mayıs 2019’da cezasını çekmek üzere Otisville’deki federal hapishaneye gönderilmişti.

O yıllarda federal savcılar Trump’a yönelik herhangi bir inceleme başlatılmasına gerek duymazken, Manhattan bölge savcılığı “sus payı ödemesi” olarak bilinen soruşturmayı başlatmıştı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.