Site Rengi

HABER ÖZETİ
6,2’lik deprem büyük İstanbul depremini tetikler mi!.
Telefonlara deprem uyarısı nasıl geliyor?.
Bakan Yerlikaya: Artçı depremler azalma eğiliminde..
Yılın fıkrası Özgür Özel’den!. Deprem için gecesini gündüzüne katan başkanlarını içeri almışlar!.
Ekrem’in reklamına harcadığı para depreme harcadığı paranın 3 katı!.
Art arda gelen depremlerle İstanbul beşik gibi sallanıyor!.
Deprem nedeni ile okullara 2 gün ara verildi!.
İstanbul’da korkutan deprem!.
Trump kıvırdı altın fiyatları düşmeye başladı!.
Kimliklerini doğrulamayan kripto para kullanıcılarının hesapları donduruluyor!.
3 çeyrek altın 1 asgari ücret oldu!.
MHP’li isimden Erken Seçim açıklaması..
New Balance ayakkabılarında domuz derisi skandalı!.
Altın haftaya yeni rekor ile başladı..
ABD Sömürdüğü Afrika’dan çekiliyor!.
MHP af için ilk adımı attı!.
İndirim Dolandırıcılığı yapan Beymen, Ramsey, Sarar ve Vakko’ya para cezası!.
Ehliyetlerini kaptıran trafik magandalarına kötü haber!.
Gezi provokatörü Ayşe Barım hastaneye kaldırıldı!.
Kocaelispor 16 yıl sonra Süper Lig’de..
Eski bürokratın evinde külçe külçe altın yakalandı!.
Merkez Bankası’ndan 1 günde 2. faiz arttırımı!.
Putin Esed itini Suriye’ye iade etmeyeceğini açıkladı!.
Trump’tan Gazze’ye destek veren ülkere vize verilmeme talimatı!.
İBB’den 2 bin 500 adetlik yeni taksi ihalesine onay..
CHP’li belediyeye Gülşen operasyonu!.
MHP İl Başkanlığını karıştıran yolsuzluk iddiası!.
Paralarını alamayan Halk Otobüsü sahipleri İBB’yi bastı!.
Merkez Bankası faizi yüzde 46’ya yükseltti!.
Rasim Ozan Kütahyalı hakkında gözaltı kararı!.
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

DSÖ’den Covid-19 temennisi..

DSÖ’den Covid-19 temennisi..
15.12.2022
A+
A-

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, 2023’te Kovid-19 salgınının küresel acil durum olmaktan çıkmasını temenni etti.

Birleşmiş Milletler Cenevre Ofisi’nde Akredite Basın Mensupları Birliği (ACANU) muhabirleriyle DSÖ’nün merkezinde bir araya gelen Ghebreyesus, Kovid-19’un gelecekteki durumuna dair soruları cevapladı.

Ghebreyesus, bir yıl önce Kovid-19’un Omicron varyantı etkisini gösterdiğinde haftada 50 bine yakın can kaybı meydana geldiğine işaret ederek, “Son bir hafta yaklaşık 10 bin kişi Kovid-19’dan yaşamını yitirdi. Bu yine büyük bir rakam fakat en azından bu noktaya kadar gelebildik.” değerlendirmesinde bulundu.

DSÖ üyesi ülkelerin Kovid-19’a karşı daha fazla hayat kurtarmak için yapacak çok şeyi olduğunu kaydeden Ghebreyesus, “Seneye Kovid-19’un artık küresel acil durum olmadığını söyleyebilecek duruma gelmeyi umuyoruz.” şeklinde konuştu.

Ghebreyesus, virüsün tamamen yok olmayacağını belirterek, “Önemli olan, virüsü nasıl kontrol edeceğimizdir. Tüm ülkeler, dünyanın birçok ülkesinde dolaşımını sürdüren grip ve solunum sinsityal virüsünde olduğu gibi Kovid-19 ile de nasıl mücadele edeceğini öğrenmeli.” ifadelerini kullandı.

Kovid-19 ile mücadelenin en etkili aracı olan aşının hala düşük gelirli ülkelerde yeterli sayıya ulaşamadığını kaydeden Ghebreyesus, “Düşük gelirli ülkelerde 5 kişiden 1’i aşılanabildi. Kovid-19’un teşhis ve tedavi araçlarına erişim, kabul edilemeyecek şekilde pahalı ve adil değil.” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.