Site Rengi

HABER ÖZETİ
Silivri Bülbülü Özgür bugün de Fransızlara sürtündü!.
Yunan basını: Türkiye’ye çok yönlü hamlelerine karşı tek sığınağımız İsrail..
ABD İsrail’e 2,8 milyar dolarlık bomba satıyor!.
Kurtlar Vadisi’nin senaristi Osman Sınav FETÖ tarafından tehdit edilmiş!.
AK Parti Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Adaylığının Önünde Bir Engel Olmadığını Açıkladı..
Sapıklara yapılan operasyona ilk tepki yine aynı güruhtan!.
Tırıvırı Haydar’ın altın şovu elinde patladı!.
Tarladan 10 liraya alınan ürünü 100 liraya satan kabzımallar gözaltında!.
Kılıçdaroğlu’nun kurultaydaki ilk rakibi belli oldu..
LGBT’li sapkınlara yapılan operasyon AB’yi rahatsız etmiş!.
Adalet Bakanı Gürlek’i durdurabilene aşkolsun!.
Yargıtay’dan Özgür Özel’e “Partinin İsmini Değiştirin” tebligatı!.
CHP için kurultay takvimi işleme başladı..
LGBT derneklerine yurt dışından akan milyonlar deşifre oldu!.
Kurtlar Vadisi senaristlerinin FETÖ bağlantıları deşifre ediliyor..
Belçika’da İslam karşıtı alçak provokasyon!.
Kiralık sosyal konut başvuruları bugün başlıyor..
Kaşif Kozinoğlu soruşturmasında Kurtlar Vadisi senaristleri ifadeye çağrılacak!.
FETÖ’nün yarım kalan intikamını almak için aparat olarak kullanılıyormuş!.
Kılıçdaroğlu sahaya inip ilk seçim startını veriyor..
Sapkın fenomenin sosyal medya hesabına erişim engeli!.
DEM Parti heyeti Pazartesi İmralı’ya gidiyor..
Melih Gökçek’ten Bülent Arınç’a zehir zemberek sözler!.
“Kiralık” diyerek devletten saklamaya kalktığı 44 milyonluk altın kömürlükten çıktı!.
Ve motorin 100 TL’ye dayandı!.
Trump İran’da savaş’ın biteceğini ve petrol fiyatlarının düşeceğini açıkladı..
Erdoğan ile görüşen Mansur Yavaş’tan eleştirilere cevap!.
İmamoğlu’na verilen siyasi yasak kararına ilk tepki Ali Babacan’dan geldi!.
Fenomen gelin 44 milyonluk altın ile sırra kadem bastı!.
Ekrem İmamoğlu’na siyasi yasak getirildi..
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

Dünyada bu kadar yavaş yıkım görülmedi! Yılmaz Özdil’in villasının yıkımı yavaşlıkta rekor kıracak!. (video haber)

Dünyada bu kadar yavaş yıkım görülmedi! Yılmaz Özdil’in villasının yıkımı yavaşlıkta rekor kıracak!. (video haber)
09.06.2020
A+
A-

Kaçak villa skandalı ile gündeme bomba gibi düşen Sözcü gazetesi yazarı Yılmaz Özdil’in Muğla Bodrum’daki villa eklentilerinin yıkım işlemleri hala devam ediyor. Yıkımın bu kadar uzun sürmesi büyük tepki çekerken firari olarak aranan Can Dündar’ın Bodrum’da bulunan milyon dolarlık villalarının sadece pergoleleri yıkıldı.

Bodrum’un Bitez Mahallesi Aktur sitesinde Gazeteci Yılmaz Özdil’in deniz manzaralı villasının bir bölümünün kaçak olduğu tespit edilmişti. Özdil’in 142,5 metrekare ofis olarak satın alığı yapıyı ek kaçak inşaatlarla 310 metrekarelik bir villaya çevirdiği evininde 11 gündür yıkımı sürüyor.

Yıkım işlemi yapan işçiler Özdil’in arabasını koyduğu otoparkın ve otopark alt kısmında bulunan müştemilatın yıkımını gerçekleştiriyor.

Beton kırma makinesiyle otoparkın üst kısmını, müştemilatın tavanının yıkımını gerçekleştiriyor. Yıkım işlemin yapan ekipler yıkım işlemini en yavaş yapan ekip olarak rekor kırmaya kararlılar. Jeneratör odasının ise tamamen yıkıldığı görüldü.

Bodrum Belediye ekipleri yıkımın 1 hafta daha süreceğini söylerken Çevre İl Müdürlüğü ise yıkımın takipçisi olduklarını, Özdil’in bir kısmının daha yıkılması gerektiğini ifade ettiler.

11 GÜNDE YIKIMI TAMAMLAYAMADILAR…
Özdil’in 142,5 metrekare ofis olarak satın alığı yapıyı ek kaçak inşaatlarla 310 metrekarelik bir villaya çevirdiği evininde 11 gündür yıkım işlemi sürüyor. Yıkım işlemini yapan özel yapı firmasının ekipleri Yılmaz Özdil’in villasındaki yıkımın 11. Gününde villanın müştemilat kısmının yıkımını hala tamamlayamadılar.

Bodrum Belediyesi ekiplerini ise yıkım çalışmalarını sadece ilk gün takip ettiği görüldü. Yaşanan gelişmeleri izleyen vatandaşlar ise tepkilerini şöyle ifade ettiler:

“Bu evler sıradan bir vatandaşın olsa, kepçe ve dozerle yerle bir ederlerdi. CHP’li Bodrum belediyesi yıkım tiyatrosundan sonra çifte standardı ile gündemde. Belediye Özdil’in çatısındaki kiremitleri kırmadan sökmek için bayağı çaba göstermişti. Muğla Çevre Müdürlüğü devreye girmezse bu tiyatro günlerce devam eder”

Özdil’in imar affına başvurduğu söyleyerek yalan beyanda bulunduğu gerekçesiyle villaya aldığı yapı kayıt belgesi de iptal edilmişti.

YIKIM KOMEDİSİNE DEVAM…
Can Dündar’ın Bodrum’un en gözde mahallelerinden biri olan Kumbahçe Mahallesi’nde bulunan lüks villasının 28 metrekaresinin orman arazisini, 188 metrekaresinin ise Hazine arazisini işgal ettiği ortaya çıkan evinin kaçak bölümlerinin yıkımı ise 5 gündür devam ediyor.

Can Dündar’ın Bodrum’un en gözde mahallelerinden biri olan Kumbahçe Mahallesi’nde bulunan lüks villasının 28 metrekaresinin orman arazisini, 188 metrekaresinin ise Hazine arazisini işgal ettiğini evinin kaçak bölümlerinin yıkımı devam ediyor.

Sabah saatlerinde Dündar’ın villasına gelen ekipleri evin ön cephesinde bulunan pergolelerin yıkımını tamamladı.
İşçiler daha sonra Dündar’ın bahçesine inerek Orman arazisine ait olan bölümlerin yıkımına başladı.

Muğla Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü ve Bodrum Belediyesi koordinesi ile yıkımına başlanan villanın ‘havuz, pergole, asma balkon ve çardak’ bölümleri 5 gündür 6 işçi tarafından yıkılıyor.


Yapılan incelemelerin ardından, işgal edilen devlet arazileri ve kaçak olarak yapılan ‘havuz, pergole, asma balkon ve çardak’ bölümlerinin hiçbirinin ‘Yapı Kayıt Belgesi’ olmadığı ortaya çıktı.

Dündar’ın evi uydu fotoğraflarıyla incelenmiş ve yapı kayıt belgesi almadan villasına eklentiler yapmıştı.
Bodrum’un Bitez Mahallesi Aktur sitesinde Gazeteci Yılmaz Özdil’in deniz manzaralı villasının bir bölümünün kaçak olduğu tespit edilmişti.

Muğla Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü ve Bodrum Belediyesi koordinesi ile yıkımına başlanan villanın ‘havuz, pergole, asma balkon ve çardak’ bölümleri 4 gündür 6 işçi tarafından yıkılıyor.

Yapılan incelemelerin ardından, işgal edilen devlet arazileri ve kaçak olarak yapılan ‘havuz, pergole, asma balkon ve çardak’ bölümlerinin hiçbirinin ‘Yapı Kayıt Belgesi’ olmadığı ortaya çıkmıştı.

Dündar’ın evi uydu fotoğraflarıyla incelenmiş ve yapı kayıt belgesi almadan villasına eklentiler yapmıştı.
Muğla’nın Bodrum ilçesinde, firari gazeteci Can Dündar’ın villasının kaçak olan sundurma, çardak ve havuz ile bahçe duvarının yıkımına yönelik harekete geçilmişti.

148 BİN LİRA CEZA KESİLDİ…
Bodrum Orman İşletme Müdürlüğü’nce 1184 ada ve 4’üncü paftada bulunan, 5 milyon lira değerindeki 376 metrekarelik deniz manzaralı villanın bahçe duvarının, ormanlık alanı işgal ettiği, 27 metrekarelik orman arazisinin bahçeye katıldığı tespit edilmişti.

Orman mühendislerinin gerçekleştirdiği harita ölçümleri sonucu belirlenen işgal, suç zabıt tutanağı altına alınmıştı.
Villanın 188 metrekarelik kısmının ise hazine arazisi içinde yer alması nedeniyle Bodrum Milli Emlak Müdürlüğü’ne ihbarname gönderilmişti. Muğla Orman Bölge Müdürlüğü’nce yapılan inceleme sonrası hazırlanan tutanaktaki tespitlerde şunlara yer verilmişti:
“Ruhsata aykırı olarak 27 metrekare orman alanı işgal edilmiş.

Orman arazisi duvarla çevrilip villaya katılmış. Villaya kaçak eklenti olarak yine orman alanı içine havuz yapılmış. Villanın 188 metrekarelik kısmı ise maliye hazinesi arazisi içerisinde kalmaktadır.”

Bodrum Cumhuriyet Başsavcılığı’nca soruşturma başlatılırken, villanın bazı bölümlerinin kaçak olduğunun ortaya çıkması üzerine Çevre ve Şehircilik Bakanlığı harekete geçti.

Yapılan incelemeler sonucu Can- Dilek Dündar çiftine, işgal ettikleri 188 metrekarelik hazine arazisini 15 günde tahliye etmeleri için ihbarname gönderildi.

(Sabah)

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.