Yarın 28 Mayıs seçimleri için hazırlıklar devam ederken, ilk turun yankıları sürüyor.

TBMM’de Cumhur İttifakı çoğunluğu alırken, Cumhurbaşkanlığı seçiminde ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kemal Kılıçdaroğlu’na 3 milyona fark attı.

Bunun üzerine muhalefette dengeler bozuldu ve moral bozukluğu hakim olmaya başladı.

6’lı masa liderleri ise oluşan olumsuz havayı yok etmek için harekete geçti.

Muhalefet kanadından sık sık seçmenlere sandık uyarısı yapılırken, bir uyarı da CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’ndan geldi.

“Tükürüğünüzü ziyan etmeyin”

‘Yüzlerine tükürün’ ifadelerini kullanan Kaftancıoğlu, şu paylaşımda bulundu:

Tüm sandık başkanları, görevlileri ve müşahitler:

Kolluk kuvvetleri 142 belgesinin orijinali(ıslak imzalı) ile oy kullanabilirler ve belgeyi sandık başkanına teslim etmek zorundadırlar!
Belgeyi çok dikkatle inceleyin. Fotokopi ya da başka bir belgeyle sandığınızda oy kullanmak isteyen olursa asla izin vermeyin
Yakaladığınız olduğunda tutanak tutun. Okul avukatınızla görüşüp hızlıca kişi hakkında suç duyurusunda bulunmayı ihmal etmeyin.
Suratına da tükürebilirsiniz diyeceğim ama tükürüğünüzü ziyan etmeyin. Utanması olmayan ahlaksız yapar bunu zira:(

Süleyman Soylu'dan Canan Kaftancıoğlu'na: 'Militan'

“Ortakları PKK, FETÖ, DHKP-C, MLKP…”

Bu sözlere ise İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tepkisiz kalamadı.

Bakan Soylu da yaptığı paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

Türk Polisine hakaret etmek için fırsat kollayan Kaftancıoğlu denilen militan,
yıllardır seçim günleri oy kullanan ve seçimin güvenliğini sağlayan polisimizin yüzüne tükürülmesini söylüyor.
Ortakları PKK, FETÖ, DHKP-C, MLKP olunca…

Süleyman Soylu'dan Canan Kaftancıoğlu'na: 'Militan'

EGM’den suç duyurusu

Bunun üzerine Kaftancıoğlu’nun paylaşımına Emniyet Genel Müdürlüğü’nden de tepki geldi.

Açıklamada şöyle denildi:

Canan Kaftancıoğlu’nun sosyal medya hesabında yer alan kahraman polisimize ve kahraman jandarmamıza ağır hakaret içeren ve tümüyle uydurma olan iftira hakkında açıklama yapma gereği duyulmuştur. Türk polisine ve Türk jandarmasına hakaret etmek için fırsat kollayan Kaftancıoğlu, asla gerçek olmayan ve kendisi tarafından uydurulan bir isnat ve iftira üzerinden seçimin güvenliğini sağlayan kahraman polisimiz ve kahraman jandarmamızı hedef aldı ve yüzüne tükürülmesi gerektiği alçaklığında bulundu. Kaftancıoğlu’nun ifadeleri, algı operasyonu oluşturmaya yönelik düpedüz bir yalandır. Bu yalan, iftira ve hakareti kabul etmiyoruz, müfterinin kendisine iade ediyoruz. Vatandaşlarımızın zihnini bulandırma amacı taşıyan ve dezenformasyonun tipik bir örneği olan paylaşım, Canan Kaftancıoğlu’nun tıynetini de açıkça ortaya koymaktadır. Terörle mücadelede ve kamu düzeninde destan yazan kahramanlarımızdan duyduğu ve tarafımızca bilinen rahatsızlığını bir kez de bu yolla gözler önüne sermiştir. Kaftancıoğlu ve türevleri, ne yaparlarsa yapsınlar bizi yolumuzdan alıkoyamayacak, tüm girişimlerine rağmen terörle mücadelemizi sekteye uğratamayacaklardır. Yüzüne tükürülmesi gereken Kaftancıoğlu’nun ifade ettiği gibi kahraman polisimiz ve kahraman jandarmamız değil kendisinin kol kola gezdiği, yakın dostluk kurduğu terör örgütleridir. İftiraları ve yalanları nedeniyle Kaftancıoğlu hakkında suç duyurusunda bulunulacaktır.

Süleyman Soylu'dan Canan Kaftancıoğlu'na: 'Militan'