Site Rengi

HABER ÖZETİ
CHP’li Tanju Özcan yolsuzluktan 7 yıl 3 ay hapse mahkûm edildi!.
Türkiye’nin en önemli kurulunun başına bir İngiliz geldi!.
Sergen Yalçın A Milli Takımı çalıştırmaya resmen başladı..
Mekke Anlaşması kanun teklifi Meclis’te..
Kışlaya yapılan villaları AK Partili vekiller ve bürokratlar havada kapmış!.
30 milyon rüşveti alan SPK Başkanı helâllik istemiş!.
Alev topuna dönen Fransa’da sokağa çıkma yasağı ilan edildi!.
Salah’lı Karadeniz fırtınası önüne geleni deviriyor!.
Mahkemeye sevk edilen Murat Ağırel, Aylin Kotil ve Ömer Sarıgül tutuklandı!.
Sarıgüller kara para aklamaktan tutuklanma talebi ile mahkemeye sevk edildi!.
Esenyurt Belediyesi’ne kayyum olarak atanan bu rüşvetçi hırsız kimin referansı ile geldi!.
Özgür Özel erken seçime kapıları kapattı!.
Milyonlarca euroluk Sarıgüller operasyonunda 17 kişi gözaltına alındı!.
Fsansız polisi göstericileri bayıltana kadar dövüp gözaltına alıyor!.
Çaldıkları milyarları yakalanınca iade edenlere hapis cezası yok!.
Tam 132 defa sahte zeytinyağı üretmekten işlem yapıldı ama yine de tutuklanmadı!.
Sarı Yelekliler Avrupa Baharı’nın startını verdi!.
Fon skandalı AK Parti’ye yüzde 6 oy kaybettirdi!.
Üniversiteli köpekperestler sokak köpekleri için polise saldırdı!.
Paris sokakları savaş alanına döndü!.
Arda Güler, imzalı formasını hafızlık öğrencilerine hediye etti..
İBB HALK Ekmeğin adım adım iflasa sürüklenişi!.
Sarıgüllülerin kara para aklama videosu ortaya çıktı!.
Küçük kız çocuklarını yarı çıplak soyup pedofili sapıkların önüne atacaklardı!.
Firari Emir Sarıgül’ün babası Mustafa Sarıgül’ün konutuna saklandığı tespit edildi!.
AKOM’dan İstanbullulara Turuncu Kodlu şiddetli yağış uyarısı!.
Milyarlar buhar olup uçtuktan sonra gelen düzenleme!.
Murat Ağırel ve Sarıgül takımına kara para aklamaktan gözaltı kararı!.
Fatma Betül Sayan Kaya’nın hırsızlığı AK Parti’ye en ağır darbeyi vurdu!.
Fon skandalı Bakan Yardımcısını koltuğundan etti!.
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

Ekrem Başkana çağrı: “Beceremiyorsan Erdoğan’dan yardım iste!.”

Ekrem Başkana çağrı: “Beceremiyorsan Erdoğan’dan yardım iste!.”
05.12.2019
A+
A-

TBMM‘de basın toplantısı düzenleyen eski Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, şovlar yapmaktan İstanbul’a vakit ayıramayan CHP’li Ekrem İmamoğlu ve ekibine çağrı yaptı. Eroğlu, “Hiç kimsenin İstanbul’u susuz bırakma hakkı yoktur. Beceremiyorlarsa Erdoğan’dan yardım isteyebilirler” dedi..

AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Veysel Eroğlu, “Hiç kimsenin İstanbul’u susuz bırakma hakkı yoktur. Beceremiyorlarsa Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’dan yardım isteyebilirler.” dedi.

Eroğlu, Meclis’te düzenlediği basın toplantısında, İstanbul’un içme suyu durumuna ilişkin değerlendirmede bulundu.

İstanbul’da 1994 öncesi susuzluğun, karikatürlere konu olduğunu söyleyen Eroğlu, “Bidon şehirdi, kavgalar olurdu. İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSKİ) tankerlerle su dağıtırdı. Tankerlerin arkasında insanlar ezilirdi. Su durakları vardı. İnsanlar güğümlerle, tankerlerle su temin etmeye çalışıyorlardı. Lokantalarda su bulunmadığı için bulaşıklar bezle silinirdi. Bu yüzden bulaşıcı hastalıklar ortaya çıktı.” diye konuştu.

Gazetelerin, İstanbul’da yoğun hava kirliliği nedeniyle promosyon olarak gaz maskesi dağıttığını hatırlatan Eroğlu, “Haliç’in durumu büyük felaketti. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın, o dönem Haliç’i gördüğünde ‘Veysel Hoca, Haliç’i kurtaralım.’ dediğini hatırlıyorum. Cumhurbaşkanımızın talimatıyla Haliç’i kurtardık.” ifadelerini kullandı.

İstanbul’da 1994 sonrası yapılan çalışmaları anlatan Eroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, “Gel, İstanbul’un su sorununu çözelim.” dedikten sonra kendisini, 5 Mayıs 1994’te İSKİ’de bulduğunu belirtti.

İstanbul’un nüfusunun o dönem 6,5 milyon olduğunu söyleyen Eroğlu, “ilistire dönen su şebekesi” nedeniyle içme suyunun yüzde 65’inin kaybolduğunu aktardı.

İstanbul’un su sorunu çözmek için “7 dereden 7 tepeye su götürdüklerini” ifade eden Eroğlu, “Istranca derelerinin ilk barajı olan Düzdere Barajı’nın temelini, 21 Temmuz 1994’te attık. Yıldırım hızıyla 7 derenin suyunu İstanbul’a akıttık. Barajları öyle hızlı yaptık ki Kazandere Barajı’nı 145 günde inşa ederek dünya rekoruna imza attık.” şeklinde konuştu.

“Dev isale hatları inşa ettik”

İstanbul’da, dünyanın en ileri teknolojiye sahip içme suyu temin sistemini yaptıklarını, 2 bin 602 kilometre isale hattı inşa ettiklerini dile getiren Eroğlu, “İstanbul’u susuz bırakmamak için hem borcu ödedik hem de 600 dev tesis inşa ettik. Dünyanın en ileri içme suyu arıtma tesislerini İstanbul’a kazandırdık. Şu anda kapasite günlük 4,4 milyon metreküptür.” ifadelerini kullandı.

Eroğlu, yaptıkları içme suyu arıtma tesislerinin çıkış suyunda ve şebekede, 163 parametrenin analizinin yapılabildiğini, İstanbul’a TSE, Dünya Sağlık Teşkilatı, ABD Çevre Koruma Ajansı ve AB standartlarına uygun su verildiğini belirtti.

“İstanbul’un içme suyu şebekesi 200 yıl dayanıklı”

İstanbul’a her noktaya su ulaştırmak için 300 bin kilowatt gücünde 79 terfi merkezi ve 800 bin metreküp suyu depolayabilecek 61 büyük su haznesi inşa ettiklerini anlatan Eroğlu, şöyle devam etti:

“İstanbul’da adeta eleğe dönmüş olan içme suyu şebekelerini yeniledik ve şebeke olmayan bölgelere boru döşedik. İstanbul’da şebeke uzunluğu 19 bin 146 kilometredir. Bu şebeke 200 yıl dayanıklı. İsale hatları, terfi merkezleri, artıma tesisi, depolar, her şey mükemmel. Uyduruk boru kullanmadık, en kaliteli boruyu kullandık ve tamamını yeniledik. Kaçak yüzde 65’ti, 100 metreküp suyun yüzde 65’i kayboluyordu. Fiziki kaybı yüzde 6’ya indirdik. Oradan 5-6 baraj kazandık. İnşa ettiğimiz şebeke hattının uzunluğu Ekvator’un çevresinin yarısı kadardır. Öyle bir su kumanda sistemi kurdum ki Türkiye’nin en muhteşemi, uzay üssü gibi. Su kaynaklarının optimum kullanılması için modern SCADA sistemini kurduk. 1996’da her şey avucumuzun içindeydi.”

Daha önce yalnızca Aksaray’da İstanbul abonelerine hizmet verilmeye çalışılırken, günümüzde İstanbul’a yayılan 30 İSKİ şube müdürlüğünde müşteri hizmetlerinin sunulduğuna dikkati çeken Eroğlu, “En ileri bilgi işlem merkezini kurduk. Yabancı yazılımları çöpe attık, kendi yazılımlarımızı yazdık. İleri teknolojiyle müşteri memnuniyetinde yüzde 97’ye ulaşıldı.” dedi.

“Planlarımız hazır”

“Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanıyken hükümetten İSKİ için bir kuruş bile gelmediğini” aktaran Eroğlu, “Bütün tesisleri, barajları, isale hatlarını, arıtma tesislerini biz yaptık. Çok enteresan, İSKİ’nin parasına el koymak için özel kanun bile çıkardılar.” diye konuştu.

İstanbul’a, dünyanın en ileri altyapı tesislerinin inşa edildiğini belirten Eroğlu, şunları kaydetti:

“İstanbul dünyanın incisidir. Hiç kimsenin İstanbul’u susuz bırakma hakkı yoktur. Beceremiyorlarsa Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’dan yardım isteyebilirler. Ayrım yapmıyoruz çünkü Cumhurbaşkanımız, 81 milyonun cumhurbaşkanı. Mühendislikte bir söz var, ‘laf artı iş, eşittir sabit.’ Çok iş yapacaksan, az konuşacaksın. Anadolu’da da şu söz var, ‘oynamasını bilmeyen gelin yerim dar dermiş.’ Burada her şey var, yer de dar değil.

İstanbullu merak etmesin. İstanbul’un su meselesini kökünden çözen Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan var. İstanbul’un ve Türkiye’nin hizmetkarı Veysel Eroğlu var. Ne gerekiyorsa yaparız. Ben de zaten bir haftadır çalışıyorum. A, B ve C planlarımızda hazır.”

Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Eroğlu, “İstanbul’da çözüm olmazsa ne kadar süre öngörüyorsunuz?” sorusuna, “Bu, meslek sırrı. Onu İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı’na sorun. Talep edilirse Cumhurbaşkanımızın talimatıyla her türlü desteği veririz. Çözümümüz var.” karşılığını verdi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.