Site Rengi

HABER ÖZETİ
Mehmet Akif Ersoy cezaevinden açıklama yaptı..
2026’da emlak vergisi 3 katına çıkıyor..
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Uluslararası toplumun Filistin’e borcunu ödeme vakti gelmiştir..
Trump Gazze Barış Gücü’nün başına ABD’li generali atayacak..
İSPARK’a yüzde 62 zam!.
Putin’den Trump’ı küplere bindirecek Venezuela açıklaması!.
Sağcılığın ahlaksızlık olduğunu savunan Ahlaksız Enver tutuklandı!.
Merkez Bankası faizi %38’e indirdi..
Orta Doğu’dan umudunu kesen ABD Latin Amerika kaynaklarına göz dikti!.
TBMM’de iğrenç taciz skandalı!.
Eski spikerden Mehmet Akif Ersoy hakkında skandal iddialar: BU SAPIK HERİFİN TACİZLERİ YÜZÜNDEN KITA DEĞİŞTİRDİM!.
Güllü’yü kızının aşağı attığı TÜBİTAK raporu ile ortaya çıktı!.
Mehmet Akif Ersoy hakkında ağzıları açık bırakan fuhuş çetesi ve uyuşturucu iddiaları!.
Gazeteci Mehmet Akif Ersoy tutuklanma talebi ile mahkemeye sevk edildi!.
FED faiz kararını açıkladı..
Ahmet Çakar ve eşinin dudak uçuklatan para trafiği MASAK raporunda!.
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Terörsüz Türkiye mesajı: Kararlıyız, Sabırlıyız, Samimiyiz..
Kahpe İsrail’i Türkiye korkusu sardı!.
CHP’li vekilin 15 Temmuz iddiasına Efkan Ala’dan sert yanıt: iddianı ispat etmezsen şerefsizsin!.
Bedelli Askerlik ücretine rekor zam!.
Güllü’nün kızı yurt dışına kaçarken gözaltına alındı!.
Mehmet Akif Ersoy uyuşturucu soruşturması kapsamında gözaltına alındı!.
İmamoğlu’nu eleştiren vekili baskı ile istifa ettirdiler!.
Bütün adliyelerin emanet birimlerinde denetimler başlıyor..
Özgür Özel’i terleten sorular: 150 milyon dolarlık villalar nasıl 15 milyona devredilmiş!.
Vatandaşlık maaşı geliyor…
Türkiye’den PKK’nın uzantısı SDG’ye son uyarı!.
Merkez bankalarının bankasından altın için “Balon” uyarısı!.
Kahpe İsrail Türkiye’nin Somali ile işbirliğinden rahatsız!.
Çiftçiye Meclis’te ÖTV’siz mazot mazot Cumhur İttifakı tarafından reddedildi!.
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

EKREM BAŞKANIMIZ KIVIRMAYA BAŞLADI!. “YAPTIK DEMEDİK Kİ AÇIYORUZ DEDİK!.”

EKREM BAŞKANIMIZ KIVIRMAYA BAŞLADI!. “YAPTIK DEMEDİK Kİ AÇIYORUZ DEDİK!.”
26.10.2019
A+
A-

AK Parti döneminde yapılan Kemerburgaz Uluslararası Kent Ormanı projesinin kendileri tarafından gerçekleştirilmiş gibi lanse eden CHP’li Ekrem İmamoğlu, kendini savundu..

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Kemerburgaz Kent Ormanı tartışmaları için, “Yaptık demedik ki açıyoruz dedik. Halkımıza açıyoruz. Yapanlara da teşekkür ettik. ‘Niye açmadınız iki yıldır?’ diye de sorguluyoruz. İnsanlarımıza bu alanları hızlıca açmak, tadını, keyfini çıkarmak lazım. Hayat geçiyor.” dedi.

Kemerburgaz Kent Ormanı açılışında konuşan İmamoğlu, şehri yeşille donatmış bir belediye başkanı olarak anılmak istediğini ve önceliğinin bu olduğunu söyledi.

Beton yığını haline dönen kentlerde nefes alacak alanlar oluşturmak zorunda olduklarını ifade eden İmamoğlu, “Bir yeşil kent var etme çabamızı da en önemli vizyon olarak İstanbul’umuzun geleceğine not ettik.” diye konuştu.

 

Seçim öncesi 15 yaşam vadisi oluşturacakları sözünü verdiklerini hatırlatan İmamoğlu, şehrin çeşitli noktalarında yeşil alanla ilgili projelerini başlattıklarını kaydetti.

Kemerburgaz Kent Ormanı projesinin altı yıl önce Tarım ve Orman Bakanlığından tahsis edilen 5,6 milyon metrekarelik alanda başlatıldığını dile getiren İmamoğlu, şöyle konuştu:

Altı yıldır burası yapılmaya çalışılıyordu ama bir türlü açılamamış. Tahsis süresi de 8 yıl. Biz bu sürenin bitmesine iki yıl kala hızlıca 1,6 milyon metrekarelik alanı ’29 Ekim’e yetiştireceğiz’ dedik arkadaşlara. Burası tahsis edildikten hemen sonra projelendirilerek inşasına da başlanmış. Buradan Sayın Kadir Topbaş‘a da teşekkür ediyorum. Ama iki yıldır hiçbir şey yapılmamış. Belki Topbaş devam etseydi açardı. Yoğun çalışma yaptı arkadaşlarım ve iki ayda büyük eksiklikleri ve organizasyon sıkıntılarını tamamlayarak, bugün tümüyle korunaklı, Avrupai standartlarda hizmet alan bir bölüm haline getirdik burayı.

“Kötü bir şey demedik ki”

İmamoğlu, önümüzdeki yıl 29 Ekim’de de kent ormanının kalan kısmını tamamlayacaklarını, Maslak’taki 1 milyon 100 bin metrekarelik ormanlık alanı ise 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı’nda açacaklarını kaydetti.

Kemerburgaz Kent Ormanı ile ilgili afiş ve reklamlarda yer alan “İmara değil halka açıyoruz” sloganına yönelik tepkilere de ilişkin İmamoğlu, şunları söyledi:

Sloganımıza takılmışlar. Kötü bir şey demedik ki. Bu bir felsefe. Yani Orman Bakanlığı’na teşekkür ederiz, burayı bize tahsis etti. Bir açıklama yapmışlar, ‘Burası ormandır, bir daha imara açılmaz zaten’ diye. Biliyoruz onu, biz bir felsefeyi anlatmaya çalıştık. Böyle bir açıklamaya gerek yoktu. ‘Yaptık’ demedik ki ‘açıyoruz’ dedik. Halkımıza açıyoruz. Yapanlara da teşekkür ettik. ‘Niye açmadınız iki yıldır’ diye de sorguluyoruz. İnsanlarımıza bu alanları hızlıca açmak, tadını, keyfini çıkarmak lazım. Hayat geçiyor.

Konuşmaların ardından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İBB Başkanı İmamoğlu ve protokol üyeleri Gazi Koşusu’nda derece alan yarışmacılara ödüllerini verdi, Kemerburgaz Kent Ormanı’nın açılışını gerçekleştirdi.

Açılış programına eski belediye başkanları Nurettin Sözen ve Ali Müfit Gürtuna ile bazı CHP’li milletvekilleri de katıldı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.