Site Rengi

HABER ÖZETİ
ABD’nin İran savaşındaki zararı ve kayıpları 2 milyar doları aştı!.
İran’dan hayatının darbesini yiyen Trump cadı avına başladı!.
Hürmüz Boğazı tamamen kilitlendi..
Özkan Yalım’ın Özgür Özel’e rüşvet olarak verdiği makam aracının belgesi ortaya çıktı!.
Mustafa Bozbey tutuklandı!. Bursa Büyükşehir Belediyesi AK Parti’ye geçiyor..
Pentagon ABD halkını kandırmaya devam ediyor!.
Elektrik ve Doğalgaza yüzde 25 zam!.
Adı Yasak Aşk skandalına karışan AK Partili başkan anında ihraç edildi!.
İran düşürdüğü ABD uçaklarının kaybolan pilotlarını getirene ödül vereceğini açıkladı..
Başkanın pavyonunda çalışan elemanları maaşlarını Uşak belediyesinden almışlar!.
Trump’ı “İran’ı Yendik, Batırdık, Bitirdik” yalanlarını ABD istihbarat raporları ortaya çıkardı!.
İran İsrail’in İHA fabrikasını havaya uçurdu..
ABD Savaş Bakanı Hegseth istedi Kara Kuvvetleri Komutanı görevden alındı..
İBB davasında 18 sanık tahliye edildi..
İran ABD’ye ait bir savaş uçağını daha düşürdü..
ABD’nin kara harekâtı tehdidine İran’dan jet yanıt: Hazırız, Gelin Bekliyoruz!.
Trump’ın “Savaşa Devam” açıklaması altını düşürüp brent petrolü uçurdu!.
ABD’de de geçen ay 2 dolar olan galon benzin fiyatı 6 dolara yaklaştı!.
Devrik Lider Esed’in eşi Esma Esed’in İngiliz Derin Devleti’ne çalıştığı ortaya çıktı!.
İran vurdukça Trump başıboş köpekler gibi havlamaya devam ediyor!.
İstenmeyen SMS dönemi kapanıyor..
İran Trump’un açıklamasını yalanlayarak “Ateşkes Talebinde Bulunmadık” dedi!.
İsrailliler İran füzelerinin korkusuyla sığınaklardan çıkamıyorlar..
Şamil Tayyar’dan Merkez Bankası Başkan Yardımcısına sert ayar: Haddini Bil, İşine Bak!.
CHP’li belediyelere yapılan operasyonları eleştirenlerden çark üstüne çark!.
Trump şimdi de ABD’yi NATO’dan çıkarma tehdidine sarıldı..
Skandalları perdelemeye çalışan CHP Ara Seçim kurnazlığı..
ABD Başkanı Trump savaşı 2-3 hafta içinde bitireceklerini söyledi..
Türkiye’nin kasasına girecek para miktarı belli oldu..
Ve Türkiye 24 yıl sonra Dünya Kupası’na gidiyor..
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

Ekrem İmamoğlu başkanlığında ki İBB kadroları CHP’lilerle doluyor!.

Ekrem İmamoğlu başkanlığında ki İBB kadroları CHP’lilerle doluyor!.
09.05.2021
A+
A-

CHP’li İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun her fırsatta dile getirdiği liyakat konusu İBB’de rafa kalktı. CHP’li İstanbul Büyükşehir Belediyesi, iştiraki olan kurumları CHP’li isimlerle doldurmaya devam ediyor. İmamoğlu’nun belediye iştiraklerine CHP’li isimleri danışman adı altında atayarak kayırdığı ortaya çıktı. Son dakika bilgisine göre İmamoğlu’nun CHP Eyüp İlçe Başkanı Sinan Akçiçek’i İmar A.Ş’ye danışman olarak atadığı öğrenildi. İmamoğlu’nun aynı zamanda daha önce İBB meclis üyeliği yapmış lise mezunu CHP’li İsmail Söylemez’i de BELBİM A.Ş.’ye yönetim kurulu üyesi olarak atadığı ortaya çıktı.

Belediyede işe alımlar için “Kimsenin dayısı yok, liyakat var” şeklinde paylaşımlar yaparak şeffaf yönetimden söz eden İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun CHP’li isimleri danışman adı altında belediye iştiraklerinde işe yerleştirdiği ortaya çıktı.

Sabah’ın haberine göre İmamoğlu’nun, 2016 yılında Hendek olaylarında CHP’nin bölgeye gönderdiği heyet içinde bulunan ve özerklik çağrısında bulunan eski CHP Eyüp İlçe Başkanı Sinan Akçiçek’i İmar A.Ş ye danışman olarak atadığı öğrenildi. İmamoğlu’nun aynı zamanda daha önce İBB meclis üyeliği yapmış lise mezunu CHP’li İsmail Söylemez’i de BELBİM A.Ş.’ye yönetim kurulu üyesi olarak atadığı öğrenildi. Her iki ismin de CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun memleketi Tuncelili olması da dikkatlerden kaçmadı.

CHP’DE KIYAK DANIŞMANLIK
30 Nisan’da yaptığı paylaşım ile İmamoğlu tarafından atandığı yeni görevini sosyal medya hesabından takipçilerine duyuran Akçiçek, İmamoğlu ile birlikte çektirdiği bir fotoğrafı paylaştı. Akçiçek fotoğrafın altına yazdığı notta şu ifadeleri kullandı: “İBB Başkanımız Sayın Ekrem İmamoğlu tarafından İBB iştiraklerinden İmar A.Ş.’ye başkan danışmanı olarak atanmış bulunmaktayım. Beni bu göreve layık gören Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Ekrem İmamoğlu’na teşekkür ederim.”
Akçiçek’in İmar A.Ş. yanında Kiptaş ve Bimtaş şirketlerinde de danışman olarak görev yapacağı iddia edildi.

ÖZERLİK İSTEMİŞTİ
Hendek operasyonları sırasında Diyarbakır Sur’a gelerek incelemelerde bulunan CHP heyeti içerisinde bulunan CHP Eyüp İlçe Başkanı Sinan Akçiçek, özerklik şartının mutlaka hayata geçmesi gerektiğini ifade etmişti.

Akçiçek, o günlerde bir gazete haberine yansıyan demecinde şu ifadeleri kullanmıştı: “Yerel yönetimler, özerklikler şartının muhakkak hayata geçmesi gerekiyor. Bu sadece bölge için değil Türkiye’deki bütün belediyelerde uygulanması gereken bir şart. Bunun bir an önce hayata geçmesini istiyoruz. Bu olursa sorunların çözüleceğine inanıyoruz. Akçiçek, yerel yönetimler özerkliklerini doğru buluyoruz.”

Yine benzer şekilde, eski İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Beyoğlu Belediyesi Meclis Üyesi CHP’li İsmail Söylemez’in de İBB iştiraki BELBİM A.Ş.’ye yönetim kurulu üyesi olarak atandığı ortaya çıktı. Aldığı eğitimin atandığı kurumla hiçbir ilgisi olamayan Söylemez lise mezunu olduğu öğrenildi. CHP Beyoğlu Basın Yayından Sorumlu İlçe Başkan Yardımcısı Atakan Taşbilek’in 30 Nisan’da sosyal medya hesabında yaptığı paylaşımda atama haberi şöyle duyuruldu: “Eski CHP İBB meclis üyemiz sevgili abim(kanaat önderi) İsmail Söylemez İBB iştiraki BELBİM A,Ş.’ye yönetim kurulu üyesi olarak atanmıştır.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.