Site Rengi

HABER ÖZETİ
850 milyarlık fon vurgununun ayrıntıları ortaya çıktı!.
Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığına usülsüz geçiş yapan 6 bin 134 kişinin vatandaşlığı iptal edildi!.
Bitcoin sert yükselişlerle 85 bin dolara çıktı!.
New York’taki Türk Evi’nde Cumhurbaşkanı Erdoğan’a coşkulu karşılama..
Berlin’de Türk aday seçim kazanınca Yahudiler kudurdu!.
Borsa da vatandaşın iç edilen 850 milyarı iyice çıkmaza girdi!.
Süper Lig’in yeni lideri Amedspor oldu..
Fenerbahçe Eyüpspor’u 8 golle sahaya gömdü!.
Alihan Kuriş’ten “CHP’ye Oy Vermeyenleri Cemaatten Kovun” talimatı!.
Meloni Türkiye’nin cinsel sapıklara yönelik operasyonlarını kınayan AB’ye destek vermedi!.
Kopenhag Stockholm Büyükelçileri güven mektubu sunmaya kuyruklu uşak frakıyla gitti!.
“Atatürk Olmasaydı Adınız Yorgo Olurdu” diyenlerin Yunanistan aşkı depreşti!.
Cumhurbaşkanı Erdoğan 16. defa BM Genel Kurulu’na hitap edecek..
“Ben Kaybetmem” diyerek hakim savcı odalarında tol kesen avukat tutuklandı!.
Alihan Kuriş çetesine operasyonlar devam ediyor..
Salah Galatasaray’ı bozguna uğrattı!.
İsrail bağlantılı dolandırcılık şebekesine büyük darbe!.
ABD Başkanı Trump Gröland için Danimarka ile anlaştığını açıkladı..
Washington Post: Pentagon’un açıkladığından daha fazla ABD askeri öldü!.
Çiftçiden 5 liraya alıp vatandaşa 100 liraya ürün satan çakallar tutuklandı!.
Yeni Parti Genel Müdürünün Cuma Namazı pozları!.
TOKİ’den borcunu erken kapatana yüzde 25 indirim!.
BAE’den dikkat çekici Türkiye-İsrail karşılaştırması!.
Netenyahu itinin partisi mum gibi erimeye devam ediyor..
Adalet Bakanlığı sapıkların üzerine gittikçe Avrupa kuduz köpek gibi havlıyor..
CHP’ye kayyum olarak atanan Gürsel Tekin’in görevine son verildi..
Cumhurbaşkanı Erdoğan ABD Başkanı Trump ile New York’ta görüşecek..
Erdoğan 2028’de son kez Cumhurbaşkanı adayı olacak..
Kaşif Kozinoğlu dosyasını kapatan iki savcıya gözaltı!.
İstanbul Borsası’nı speküle eden şirketler tasfiye ediliyor..
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

EPGİS’den benzin, motorin ve LPG fiyatları ile ilgili açıklama!. “Kısa zamanda çok ciddi indirimler bekliyoruz!.”

EPGİS’den benzin, motorin ve LPG fiyatları ile ilgili açıklama!. “Kısa zamanda çok ciddi indirimler bekliyoruz!.”
21.12.2021
A+
A-

Başkan Erdoğan’ın dün akşam Kabine Toplantısı’nın ardından yaptığı açıklamayla dolar tepetaklak olurken, akaryakıt sektöründen ilk indirim haberi geldi. EPGİS Başkanı Başkanı Fesih Aktaş, “Cumhurbaşkanımızın açıklamalarının ardından hesaplamalarımıza göre akaryakıt fiyatlarına kısa zamanda yansıyacak ciddi bir düşüş bekliyoruz” dedi!.

Sektör temsilcileri akaryakıt fiyatlarında ‘ciddi düşüş’ bekliyor
Enerji sektörü temsilcileri, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın dün akşam Kabine Toplantısı’nın ardından yaptığı açıklamalarla döviz kurlarında başlayan düşüşün akaryakıt fiyatlarına olumlu yansıyacağını belirtti.Enerji sektörü temsilcileri, dün akşam Kabine Toplantısı’nın ardından döviz kurlarında başlayan düşüşün akaryakıt fiyatlarına olumlu yansıyacağını ifade etti.

Dolar ve Euro tepetaklak oldu

Açıklama öncesinde 18,3674 ile zirveden işlem gören dolar/TL, konuşma sonrası hızla düşüşe geçti ve yüzde 33,2 değer kaybederek 12,2756’ya kadar geriledi. Yeni güne de değer kaybıyla başlayan dolar son 1 ayın en düşük seviyesi olan 11,1234’ü gördü. Dolar bugün saat 12:30 itibariyle 12.50 lira, euro ise 14 lira seviyelerinden işlem görüyordu.

EPGİS Başkanı: Kısa zamanda ciddi bir düşüş bekliyoruz

Enerji Petrol Gaz İkmal İstasyonları İşveren Sendikası (EPGİS) Başkanı Fesih Aktaş, dolarda yaşanan sert düşüşün akaryakıt fiyatlarını da etkileyeceğini belirterek, “Cumhurbaşkanımızın açıklamalarının ardından hesaplamalarımıza göre akaryakıt fiyatlarına kısa zamanda yansıyacak ciddi bir düşüş bekliyoruz” dedi.

Benzin, motorin ve LPG’ye yansıyacak

Aktaş, kurdaki düşüş nedeniyle bu hafta içinde benzin, motorin ve LPG ürünlerinin tamamına yansıyacak bir indirim beklendiğini söyledi. Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu, döviz kurunda yaşanan düşüşe bağlı olarak akaryakıt fiyatlarına dün geceden itibaren yansıyacak artışların durdurulduğunu açıklamıştı.

Dövizdeki düşüş enerji piyasasına yansıyacak

Global Enerji Derneği Başkanı Murat Dilek de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın dün açıkladığı ekonomik tedbirlerin, her sektörü olduğu gibi enerji sektörünü de doğrudan etkilediğini bildirdi.

Dövizdeki düşüşün, enerji piyasasındaki fiyatlandırmalara da yansıyacağına işaret eden Dilek, “Dün atılan adımlarla akaryakıtta fiyatın düşmesi bekleniyor. Bu, enerji sektörünün reel piyasaya desteği olarak yorumlanmalı, biz öyle yorumluyoruz. Akaryakıt fiyatlarındaki düşüşün yüzde 15’lere varacağını düşünüyorum. Adımlar piyasayı pozitif etkiledi” diye konuştu.

Dilek, son dönemde piyasadaki spekülasyonlara rağmen enerji sektörünün yeni yatırımlara odaklandığını da sözlerine ekledi..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.