Site Rengi

HABER ÖZETİ
İtsever dernekler ile mama lobilerinin karşılıklı rüşvet ağları deşifre oldu!.
İstanbul’da bu akşam trafik çilesi yaşanacak!.
Trump İran’a yakın zamada saldırı olmayacağını açıkladı..
Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Oktay Saral Aliyev’in talimatı ile görevden alındı!.
Tepkiler sonrası serbest bırakılan AK Partili eski vekil hakkında yakalama kararı!.
Amerika Türkiye’nin TOKİ’deki başarısını manşetlere taşıdı..
Mustafa Sandal’ın kaynanasının 3 milyon dolarına el konuldu!.
Mehmet Şimşek’ten vatandaşa saç baş yolduran açıklama!.
Altınbaş Holding’in sahibi Nusret Altınbaş gözaltına alındı..
Fon üzerinden çaldıkları 3 milyarı iade etmek için başvuru yaptılar!.
Medeniyetin beşiği Paris’te son durum!.
Sergen Yalçın’ın A Milli Takımdan alacağı maaş yıllık 125 milyon!.
Brent petrol fiyatları son 6 ayın zirvesinde!.
Genel Sağlık Sigortası borçlarına af geliyor..
Kılıçdaroğlu CHP’nin kasasından çalınan 5 milyonu geri istedi!.
Zonguldak’taki maden faciasında 3 işçi hayatını kaybetti!.
Meteoroloji’den sağanak yağış uyarısı!.
Volkswagen batarya sorunu nedeniyle 72 binden fazla aracı geri çağırdı!.
Çukurova Belediye Başkanı yolsuzluktan tutuklandı!.
Fon teklifi Meclis’ten geçti..
Bankaların faiz kararlarınsan sonra altın be gümüş çakıldı!.
Havalimanlarındaki fahiş fiyatlar vatandaşı isyan noktasına gerirdi!.
55 bin 755 fon mağdurlarına 49,7 milyar ödeme yapıldı..
Merkez Bankası politika faizini yüzde 36’ya indirdi..
Mustafa Sarıgül’ün korumasıyla çıkan seks kaseti skandalı yeniden gündemde!.
Gözler Merkez Bankası’nın bugün açıklayacağı faiz kararında..
14 tane memuru 7 tane müdür yönetiyor!.
Emir Sarıgül kara para aklama soruşturması kapsamında tutuklandı!.
Galatasaray Şampiyonlar Ligi’nde Lille’yi 4 golle geçti..
Paris’teki olaylarda tutuklu sayısı 174’e yükseldi!.
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

Eski CIA Ajanından 11 Eylül itirafı! “Usame bin Ladin’i öldürecektik, Clinton engel oldu!.”

Eski CIA Ajanından 11 Eylül itirafı! “Usame bin Ladin’i öldürecektik, Clinton engel oldu!.”
22.04.2020
A+
A-

ABD’de yaklaşık 3 bin kişinin ölümüne neden olan ve ülkedeki en büyük terör saldırıları olarak tarihe geçen 11 Eylül saldırısına ilişkin ABD’nin Merkezi İstihbarat Teşkilatı eski ajanı Bob Grenier’den itiraf geldi. Grenier, “El Kaide lideri Usame bin Ladin’i öldürecektik ama ABD eski Başkanı Bill Clinton engel oldu. Usame bin Ladin’i öldürseydik 11 Eylül olmazdı” dedi.

ABD’de yaklaşık 3 bin kişinin ölümüne neden olan ve ülkedeki en büyük terör saldırıları olarak tarihe geçen 11 Eylül saldırısına ilişkin ABD’nin Merkezi İstihbarat Teşkilatı (CIA) eski ajanı Bob Grenier’den itiraf geldi.

Foto - Grenier,

Grenier, “El Kaide lideri Usame bin Ladin’i öldürecektik ama ABD eski Başkanı Bill Clinton engel oldu.Onu öldürseydik 11 Eylül olmazdı” dedi.

Foto - Dünyanın seyrini değiştiren11 Eylül 2001 saldırılarının üzerinden 18 yıl geçmesine rağmen etkileri hala devam ediyor. ABD'de yaklaşık 3 bin kişinin ölümüne neden olan ve ülkedeki en büyük terör saldırıları olarak tarihe geçen 11 Eylül saldırısına ilişkin bir belgesel yayımlandı. Belgeselde konuşan CIA eski İslamabad Şefi Bob Grenie'den 11 Eylül saldırısına ilişkin itiraf geldi.

Dünyanın seyrini değiştiren11 Eylül 2001 saldırılarının üzerinden 18 yıl geçmesine rağmen etkileri hala devam ediyor. ABD’de yaklaşık 3 bin kişinin ölümüne neden olan ve ülkedeki en büyük terör saldırıları olarak tarihe geçen 11 Eylül saldırısına ilişkin bir belgesel yayımlandı. Belgeselde konuşan CIA eski İslamabad Şefi Bob Grenie’den 11 Eylül saldırısına ilişkin itiraf geldi.

Savaş belgeseli The Longest War’daki bilgilere göre CIA yetkilileri, El-Kaide terör örgütünün eski lideri Usame bin Ladin’in 11 Eylül saldırısından önce öldürülebileceğini ancak ABD eski Başkanı Bill Clinton’ın imzaladığı yasa tasarısı nedeniyle bunu yapamadıklarını öne sürdü.

Foto - Belgeselde konuşan eski CIA İslamabad Şefi Bob Grenier, CIA’nin tek elinin arkadan bağlı şekilde ABD’ye tehdit oluşturanların durdurulmasının istendiğini ifade ederek, “Bill Clinton’ın imzaladığı tasarıya göre bin Ladin’e karşı ‘ölümcül eylemler’ yapabilirdik, ancak bin Laden'e yönelik saldırımızın amacı onu öldürmek olamazdı. ABD’ye yönelik tehdidin bir elimiz arkamızda bağlanmış bir şekilde ortadan kaldırmamız istendi” dedi.

Belgeselde konuşan eski CIA İslamabad Şefi Bob Grenier, CIA’nin tek elinin arkadan bağlı şekilde ABD’ye tehdit oluşturanların durdurulmasının istendiğini ifade ederek, “Bill Clinton’ın imzaladığı tasarıya göre bin Ladin’e karşı ‘ölümcül eylemler’ yapabilirdik, ancak bin Laden’e yönelik saldırımızın amacı onu öldürmek olamazdı. ABD’ye yönelik tehdidin bir elimiz arkamızda bağlanmış bir şekilde ortadan kaldırmamız istendi” dedi.

Foto - Grenier, 20 Aralık 1998’de alınan istihbarata göre Usame bin Ladin’in Afganistan’da bulunan Kandehar ilçesinde olduğunu belirtti.

Grenier, 20 Aralık 1998’de alınan istihbarata göre Usame bin Ladin’in Afganistan’da bulunan Kandehar ilçesinde olduğunu belirtti.

Kandehar ilçesinden çıkış yoluna patlayıcı döşeyerek, bin Ladin’in geçişi sırasında patlatılmasının planlandığını belirten Grenier, “Ancak bunun kesinlikle mümkün olmadığı ve bunu gerçekleştirmemiz halinde hapis cezası alabileceğimiz söylendi” diye konuştu.

Öte yandan, 11 Eylül saldırılarından birkaç saat önce ABD eski Başkanı Bill Clinton’ın, bin Ladin’i ortadan kaldırabileceği ancak bunu ‘olası sivil ölümler’ nedeniyle yapmadığı ifade edildi.

Foto - Clinton’a ait olduğu belirtilen ses kaydında ise “Usame bin Ladin hakkında çok düşündüm. Onu bir keresinde yakalıyordum. Az kalsın yakalıyordum. Yakalayabilirdim, onu öldürebilirdim ancak Afganistan’da Kandehar adında küçük bir kasabayı yok etmem ve 300 masum kadın ve çocuğu öldürmem gerekiyordu. Bunu yaparsam ondan daha iyi olmazdım. Bu sebeple yapmadım” dediği belirtildi.

Clinton’a ait olduğu belirtilen ses kaydında ise “Usame bin Ladin hakkında çok düşündüm. Onu bir keresinde yakalıyordum. Az kalsın yakalıyordum. Yakalayabilirdim, onu öldürebilirdim ancak Afganistan’da Kandehar adında küçük bir kasabayı yok etmem ve 300 masum kadın ve çocuğu öldürmem gerekiyordu. Bunu yaparsam ondan daha iyi olmazdım. Bu sebeple yapmadım” dediği belirtildi.

Foto - 11 Eylül'de ne olmuştu? Amerikan finans sisteminin kalbi New York, 11 Eylül sabahı İkiz Kuleler'e yönelik terör saldırılarına uyandı. Newark, Boston ve Washington'dan havalanıp San Francisco ve Los Angeles'a giden 4 yolcu uçağının kaçırılmasının ardından Los Angeles'a giden Amerikan Airlines'a ait kaçırılan yolcu uçağı, yerel saatle 08.46'da İkiz Kuleler'in kuzey yönündeki binasına çarptı.

11 Eylül’de ne olmuştu? Amerikan finans sisteminin kalbi New York, 11 Eylül sabahı İkiz Kuleler’e yönelik terör saldırılarına uyandı. Newark, Boston ve Washington’dan havalanıp San Francisco ve Los Angeles’a giden 4 yolcu uçağının kaçırılmasının ardından Los Angeles’a giden Amerikan Airlines’a ait kaçırılan yolcu uçağı, yerel saatle 08.46’da İkiz Kuleler’in kuzey yönündeki binasına çarptı.

Foto - İkiz kuleler hem ABD hem de tüm dünyanın canlı yayında izlediği saldırıların ardından milyonların gözü önünde dakikalar içinde yerle bir oldu ve Manhattan Adası toz bulutlarına büründü. İkiz Kuleler'e saldırıların ardından kaçırılan bir diğer uçak ise ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) binasına çarptı.

İkiz kuleler hem ABD hem de tüm dünyanın canlı yayında izlediği saldırıların ardından milyonların gözü önünde dakikalar içinde yerle bir oldu ve Manhattan Adası toz bulutlarına büründü. İkiz Kuleler’e saldırıların ardından kaçırılan bir diğer uçak ise ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) binasına çarptı.

Foto - İkiz kuleler hem ABD hem de tüm dünyanın canlı yayında izlediği saldırıların ardından milyonların gözü önünde dakikalar içinde yerle bir oldu ve Manhattan Adası toz bulutlarına büründü. İkiz Kuleler'e saldırıların ardından kaçırılan bir diğer uçak ise ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) binasına çarptı.

İkiz kuleler hem ABD hem de tüm dünyanın canlı yayında izlediği saldırıların ardından milyonların gözü önünde dakikalar içinde yerle bir oldu ve Manhattan Adası toz bulutlarına büründü. İkiz Kuleler’e saldırıların ardından kaçırılan bir diğer uçak ise ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) binasına çarptı.

Foto - Kaçırılan son uçak ise Pennsylvania eyaleti kırsalında F-16'lar tarafından düşürüldü. 11 Eylül saldırıları sonucu uçakları kaçıran 19 saldırgan hariç, New York, Washington and Pennsylvania'da toplam 2 bin 977 kişi hayatını kaybetti. Saldırılarıysa El-Kaide terör örgütünün lideri Usame Bin Ladin üstlendi.

Kaçırılan son uçak ise Pennsylvania eyaleti kırsalında F-16’lar tarafından düşürüldü. 11 Eylül saldırıları sonucu uçakları kaçıran 19 saldırgan hariç, New York, Washington and Pennsylvania’da toplam 2 bin 977 kişi hayatını kaybetti. Saldırılarıysa El-Kaide terör örgütünün lideri Usame Bin Ladin üstlendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.