Site Rengi

HABER ÖZETİ
Kılıçdaroğlu’na hakaret eden Mine Kırıkkanat Cumhuriyet Gazetesi’nden kovuldu!.
Fenerbahçe’de seçim tarihi belli oldu..
Kayyum atanan Halfeti Belediyesi’ne yolsuzluk operasyonu..
Fenerbahçe’de Todesco sonrası İsmail Kartal ve Aykut Kocaman isimleri öne çıktı..
Fenerbahçe seçime gidiyor..
Derbinin faturası Todesco’ya kesildi..
Adnan Oktar’ın avukatları gece yarısı cezaevinde CHP’li Özkan Yalım’ı ziyaret etti..
Ateşkes kararına rağmen Kahpe İsrail Lübnan’ı bombalamaya devam ediyor..
Asgari ücrete mecbur olan yoksulun aklı ile alay ediyorlar..
İran-ABD savaşının Körfez ülkelerine zararı milyarlarca doları buldu!.
Trump’ın Epstein pislikleri ortalığa saçılınca kendini savunmaya başladı!.
Düzmece suikast girişimi sonrası Trump’tan yeni talimat..
Kahpe İsrail ateşkesi bozup yine Lübnan’a saldırmaya başladı!.
Galatasaray şampiyonluğu garantiledi..
Cep telefonlarına çıkarılabilir batarya zorunluluğu geliyor..
Haydutluk taslayan Trump silah sesi korkusuyla yere kapaklandı!.
Trump’un katıldığı yemeğe silahlı saldırı girişimi!.
Trump kendi çalıp kendi oynamaya devam ediyor!.
Bay Kemâl’i satan satana!.
İran ve Libya’da kuyruğu sıkışan Kahpe İsrail yine Gazze’yi hedef almaya hazırlanıyor..
Mehter Marşı çalınca sırt dönen CHP’liler Yunan sirtakisi çalınca alkış tuttu!.
Esed’in Tedamun Kasabı yakalandı!.
Ela Rümeysa Cebeci ev hapsi şartı ile tahliye edildi!.
Yurt dışından parasını getirene 20 yol vergi muafiyeti!.
Kahpe ABD Orta Doğu’ya 3 savaş gemisi konuşlandırdı!.
Mehter Marşı’na sırt dönen CHP’lilerden trajikomik savunma!.
CHP’deki rüşvet çarkı tüm detayları ile ortaya çıktı!.
Donald Trump’tan Hürmüz açıklaması: Donanmaya “Vur” emri verdim!.
Mehter Marşı çalmaya başlayınca ecdad düşmanı CHP’liler sırtlarını döndü!.
Azerbaycan’dan İsrail’e Resmi Bağımsızlık Günü kutlaması!.
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

Eski tip sürücü belgeleri için son tarih 31 Ekim!.

Eski tip sürücü belgeleri için son tarih 31 Ekim!.
01.10.2025
A+
A-

Eski tip sürücü belgelerinin yenilenmesi için belirlenen tarihin 31 Ekim olduğunu hatırlatan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, bu sürenin uzatılmayacağını aktardı. Bu tarihe kadar yenileme işlemini tamamlamayanlar, indirimli ücret avantajını kaybedecek ve eski ehliyetler geçersiz sayılacak!.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, eski tip sürücü belgelerinin yenilenmesi için son tarihin 31 Ekim 2025 olduğunu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla hatırlattı.

Bakan Yerlikaya, sürenin daha fazla uzatılmayacağını vurgulayarak, vatandaşları nüfus müdürlüklerinden randevu alarak işlemlerini bir an önce tamamlamaya çağırdı.

Hala 2 milyon 33 bin 472 kişinin eski tip ehliyet kullandığı belirtilirken, sürenin uzatılmasıyla başvuru taleplerinde ciddi bir düşüş yaşandığı ifade edildi.

BAŞVURU YOĞUNLUĞU AZALDI

Temmuz 2024’te 1 milyon 424 bin 516 başvuruyla günlük ortalama 64 bin 750 ehliyet yenilenirken, uzatma kararının ardından ağustosta bu sayı 96 bin 134’e (günlük ortalama 4 bin 577), eylülde ise 60 bin 703’e (günlük ortalama 2 bin 890) geriledi.

Yerlikaya, vatandaşların mağduriyet yaşamaması için işlemleri son tarihe bırakmamaları gerektiğini belirtti.

YENİLEME ÜCRETİ ARTIYOR

Karayolları Trafik Yönetmeliği’nin geçici 10. maddesi uyarınca, eski tip sürücü belgeleri 31 Ekim 2025’ten sonra geçersiz sayılacak.

Şu an 15 lira (13 lira değerli kağıt bedeli + 2 lira vakıf payı) olan yenileme ücreti, 31 Ekim 2025 itibarıyla B sınıfı sürücü belgeleri için 7 bin 438 liraya yükselecek.

Yetkililer, yoğunluk ve olası mağduriyetlerin önüne geçmek için vatandaşların başvurularını erken yapmalarını öneriyor.

ESKİ TİP EHLİYET NASIL YENİLENİR?

Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü’nün belirttiği 5 adımda yenileme işlemi şu şekilde gerçekleştiriliyor:

Randevu Alımı: NVİ İnternet Portalı (https://randevu.nvi.gov.tr), Alo 199 Çağrı Merkezi veya NVİ Mobil Uygulaması üzerinden randevu alınmalı.

Gerekli Belgeler: Eski sürücü belgesi, 15 lira ödeme dekontu (Gelir İdaresi Başkanlığı’nın https://ivd.gib.gov.tr adresinden veya anlaşmalı bankalardan ödenebilir), 2 yıl geçerli sürücü sağlık raporu ve son 6 ayda çekilmiş 1 biyometrik fotoğraf hazırlanmalı.

Başvuru: Randevuyla veya randevusuz (bekleme süresi dikkate alınarak) herhangi bir nüfus müdürlüğüne başvuru yapılmalı.

Kişiselleştirme ve Geçici Belge: Başvuru sonrası ehliyetler en geç 2 iş gününde kişiselleştiriliyor. Bu süreçte e-Devlet veya nüfus müdürlüklerinden alınan geçici belgeyle araç kullanımı mümkün.

Teslimat: Yeni ehliyet, PTT aracılığıyla başvuru sırasında belirtilen adrese veya belirlenen 2 kişiden birine teslim ediliyor. Teslimat süreleri il merkezlerinde 1 gün, diğer illerde 2 gün, ilçelerde ise 4 gün olarak belirtiliyor.

Vatandaşların, 31 Ekim 2025’e kadar işlemlerini tamamlayarak hem indirimli ücretten faydalanmaları hem de ehliyetlerinin geçersiz hale gelmesini önlemeleri gerekiyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.