Ferdi Zeyrek’in yerine geçecek isim belli oldu..
Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin yeni başkanı belli oldu. Ferdi Zeyrek’in yerine Akhisar Belediye Başkanı Besim Dutlulu seçildi. Zeyrek, evinde elektrik akımına kapılarak yaşamını yitirmişti..
Evinde elektrik akımına kapılarak hayatını kaybeden Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek‘in yerine gelen yeni belediye başkanı belli oldu. Belediye Meclisi’nde yapılan oylama sonucunda Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin yeni başkanı Akhisar Belediye Başkanı Besim Dutlulu oldu.
CHP’nin adayı Dutlulu oldu, diğer partiler aday çıkarmadı
Manisa Büyükşehir Belediyesi Meclisi, Başkanvekili Ahmet Anıl Ceylan başkanlığında, Belediye Kültür Sitesi Meclis Salonu’nda olağanüstü gündemle toplandı. CHP Grup Başkanvekili Lütfü Akdağ, adaylarının Akhisar Belediye Başkanı Besim Dutlulu olduğunu açıkladı. Mecliste grubu olan diğer partiler ise aday çıkarmadı.
88 meclis üyesinden 87’sinin katıldığı ve gizli oylamayla yapılan seçimin ilk turunda 85 oy alan Dutlulu, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanlığına seçildi.
Dutlulu, konuşmasında merhum başkan Ferdi Zeyrek’in ardından onun görevini üstlenmenin büyük bir sorumluluk gerektirdiğini belirterek, onun yarım bıraktığı hayalleri gerçekleştirmek için çalışacağını söyledi.
Görevi süresince Manisa’ya sahip çıkacağını, Manisa için çalışacağını ve parti ayırt etmeksizin hizmet edeceğini vurgulayan Dutlulu, Ferdi Zeyrek’in ailesinin de emanetleri olduğunu ifade etti.
Meclis toplantısına CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökan Zeybek, CHP Manisa milletvekilleri Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu ve Bekir Başevirgen ile CHP Manisa İl Başkanı İlksen Özalper de katıldı..