Site Rengi

HABER ÖZETİ
Pazar günü seçimler iptal edilirse ne olacak?.
ABD Başkanı Biden ile görüşmenin bedeli 500 bin dolar…
CHP’deki Kule Paralar skandalı Eko Başkanı fena köşeye sıkıştırdı!.
İnce’den Özel’e salvador!. SENİN DEMLENDİĞİNİ O ZAMANLARDAN BELLİYDİ!.
Seçim günü hava nasıl olacak?.
İYİ Parti lideri Akşener’den İmamoğlu ve Yavaş’a hainlik suçlaması!.
Altın fiyatları tüm zamanların rekorunu kırarak 2 bin 300 lirayı geçti..
Fatih Erbakan AK Parti’ye İstanbul adayını geri çekmek için şartlarını açıkladı!.
Seçim öncesi Sinan Oğan’dan AK Parti’ye destek açıklaması..
Seçim öncesi doğalgaz ve elektriğe “Zam Yok” açıklaması…
Emeklilere promosyon ödemelerine özel bankalarda dahil oldu..
Eylem Tok’un ehliyetsiz züppe oğluna defalarca hız cezası kesilmiş, okula arabasıyla gidiyormuş!.
Seçim günü oy kullanmaya gitmeyenlere uygulancak cezai işlem açıklandı!.
Seks skandalı sonrası Karabük Üniversitesi’nden yabancı öğrencilere sağlık raporu şartı!.
Yeniden Refah Partisi Ankara İl Teşkilatı topluca istifa edip AK Parti’ye katıldı!.
76 bin deprem ve afet konutu hak sahiplerine teslim edildi..
Emeklilere promosyon ödemeleri yarından itibaren başlıyor..
Ali Koç’tan kongreye çağrı: Gelin 2 Nisan’da Fenerbahçe’yi ligden çekelim!.
CHP’deki Kemalciler “SENİ SIRTINDAN HANÇERLEYENE OY YOK” pankartı ile İmamoğlu’na isyan bayrağı açtı!.
CHP’deki para kulelerinin gizemi ortaya çıktı!. Eko Başkan Bay Kemal’i devirmek için balya baya rüşvet dağıtmış!.
CHP’deki para kuleleri skandalında ses kayıtları ifşa oldu!.
Gazze’deki ateşkes çıkmaz girdi!. Kahpe İsrail heyeti Doha’dan ayrıldı!.
Kahpe İsrail şimdi de çadırlara sığınan Filistinlileri bombalıyor!.
Belçika’daki PKK’lı köpeklerin Türklere neden saldırdıkları belli oldu…
Pandemi uyarısı!. Yeniden kapanma olacak mı?.
Çiftçiler Brüksel’i savaş alanına çevirdiler!.
Hazırlık maçında Avusturya’dan 6 gol yedik!.
Kuveyt Dinarı değerli para birimi seçildi.. TL’nin tam 100 katı!.
Karabük Üniversitesi’ndeki fuhuş skandalı büyümeye devam ediyor!. Fuhuş şebekesi kurulduğu ortaya çıktı!.
MHP’li vekilden zam haberi bekleyen emeklilere ek iş tavsiyesi!. HER ŞEYİ DEVLETTEN BEKLEMEYİN!.
DOLAR 32,3695
EURO 35,0258
ALTIN 2.325,72
BIST 9.120,09

FETÖ İTİNİN BAHÇELİ İLE İLGİLİ ATTIĞI TWEETİ BEĞENEN ABD BÜYÜKELÇİĞİ’NDEKİ ŞEREFSİZ KİM?.

FETÖ İTİNİN BAHÇELİ İLE İLGİLİ ATTIĞI TWEETİ BEĞENEN ABD BÜYÜKELÇİĞİ’NDEKİ ŞEREFSİZ KİM?.
08.10.2019
A+
A-

ABD Büyükelçiliği’nin Twitter hesabından, FETÖ firarisi Ergun Babahan’ın Twitter’da Bahçeli’nin sağlığına gönderme yaparak yazdığı “Türkiye halkları Bahçeli’siz bir siyaset dönemine hazır olmalı” mesajını beğenmesi, müttefik görünümlü düşman ABD’nin sinsi oyununu bir kez daha ortaya koydu. ABD Büyükelçiliği’nin FETÖ firarisinin mesajını beğenmesi; “Elçilikteki hain kim?” sorusunu akıllara getirdi..

Fetullahçıların ipini elinde tutan ABD suçüstü yakalanmanın telaşıyla birbiriyle çelişen diplomatik hamlelere imza atıyor. Bahçeli’siz siyaset hayali kuran FETÖ’cü bir tweetini beğenen skandala imza atan ABD’nin Türkiye Büyükelçiliği tarafından “yanlışlıkla oldu, özür dileriz” açıklaması yapıldı. Ancak ne yanlışlık bahanesi ne de dilenen kuru özür, kirli ittifakın emellerini saklayabildi.

Kuru özürle kurtulamazsınız

Fetullahçı Terör Örgütü firarisi Ergun Babahan, 20 Temmuz 2016 Cumartesi günü Bodrum’dan gemiyle yurt dışına kaçmıştı. Babahan, önceki gün “Türkiye halkları Bahçeli’siz bir siyaset dönemine hazır olmalı” paylaşımı yaptı. ABD’nin Türkiye Büyükelçiliği resmi Twitter hesabı da, firari FETÖ’cü Babahan’ın Bahçeli’yle ilgili attığı skandal tweeti beğendi. Elçilik daha sonra yaptığı açıklamayla özür diledi ancak bu açıklama tepkileri dindirmedi. Yapılan açıklamada, “Bugün büyükelçiliğimizin Twitter hesabından ilgisiz bir mesaj yanlışlıkla beğenilmiştir. Söz konusu hatadan ve yaratmış olabileceği kafa karışıklığından dolayı özür diliyoruz” denildi.

ABD Büyükelçiliği’nin Twitter hesabından Bahçeli’siz bir siyaset hayal eden paylaşımının beğenilmesi; müttefik görünümlü düşman ABD’nin sinsi oyununu bir kez daha ortaya koydu. Diplomatik krize yol açan paylaşım sonrası Türkiye ayağa kalkarken, birçok konuda diplomatik teamülleri zorlayan ABD’nin Türkiye büyükelçiliği ise şaibelerin merkezi haline dönüştü.

Metin Topuz’u kaptırdılar

2 yıl önce İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü soruşturma kapsamında tutuklanan ABD’nin İstanbul Konsolosluğu irtibat görevlisi Metin Topuz’un dikkat çeken bağlantıları ortaya çıkmıştı. AK Parti Hükümeti’ne yönelik yargı darbesi öncesi FETÖ’cü polislerle görüştüğü belirlenen Topuz’un, İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne giderek kumpasının başındaki isimlerden eski Mali Şube Müdürü Yakup Saygılı ile görüştüğü belirlenmişti. Darbe girişiminin başrol isimlerinden Organize Şube eski Müdürü Nazmi Ardıç ile 11 dakika 48 saniye görüşme yapan Topuz’un firari Zekeriya Öz’ün A1 Blok 428 numaralı odasındaki direkt telefon hattı ile de pek çok kez irtibat kurduğu HTS belgelerine yansıdı. Görüşmelerin 17/25 Aralık kumpasının hemen öncesinde yoğunlaştığı tespit edildi. Amerika’nın suçüstü yakalanmasıyla doruk noktasına yükselen krizde, ABD diplomat olmayan konsolosluk görevlilerine soruşturma açılmasını bahane ederek, Türkiye’ye vize ambargosu başlattı. ABD İstanbul Başkonsolosluğu görevlisi FETÖ’cü Metin Topuz, 1,5 yılı aşkın tutuklu bulunuyor. Askeri ve siyasi casusluk ve Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya yönelik faaliyette bulunma suçlamaları yöneltilen Topuz hakkında 20 yıldan 35 yıla kadar hapis cezası isteniyor.

Adil Öksüz’ü bırakmadılar

ABD İstanbul Başkonsolosluğu da 15 Temmuz’daki darbe girişiminde kritik bir telefon araması yapmıştı. Akıncı Üssü’nde darbeyi yöneten FETÖ’nün hava kuvvetleri imamı Adil Öksüz’ün 21 Temmuz 2016’da ABD İstanbul Başkonsolosluğu’ndan arandığı belirlenmişti. Saat 10.22’de gerçekleştiği ortaya çıkan görüşmeyle ilgili ABD Ankara Büyükelçiliği, vizesini iptal ettiklerini bildirmek için Adil Öksüz’ü aradıklarını iddia eden bir açıklama yapmıştı. Metin Topuz’un açığa çıkmasıyla büyük bir şok yaşayan ABD’liler, tespit edilen ikinci ajan Nazmi Mete Cantürk de bir süre ABD Konsolosluğu’nda himaye edildi.

Bazen Gezi’ye bazen de Ermeni’ye

Gezi Parkı Olayları ile Türkiye’nin karıştırılmak istendiği dönemde çapulcuları gazlayan ABD Büyükelçiliği, resmi Twitter hesabı üzerinden Gezicilerin kullandığı Twitter hesabının paylaşımı retweet edildi. Gezicilerin barınma noktası haline gelen Divan Otel ile ilgili atılan, “Divan Otel 5 Yıldızlı değil, artık Ay Yıldızlı bir oteldir! Helal sana Ali Koç” yazan @GeziParkii isimli twitter hesabını retweet eden Amerika’nın İstanbul Konsolosluğu’nun resmi Twitter hesabı da Ali Koç’a ve Divan Otel’e destek verdi.

Sözde Ermeni soykırımına da destek veren elçilik, gelen tepkiler üzerine geri adım atarak, özür diledi. ABD elçiliği daha sonra da Barbaros Şansal’ın Türk Büyükelçiliği’nin bir paylaşımının altında yapılan yorumlardaki küfürünü beğendi. Aynı sefaretin bu sefer de FETÖ firarisinin mesajını beğenmesi; “Elçilikteki hain kim?” sorusunu akıllara getirdi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.