Site Rengi

HABER ÖZETİ
Sedat Peker’e küfür ve hakaretler yağdıran müptezele kurşun yağmuru!.
CHP yine Beyaz Türklere teslim edildi!.
DEM Parti’den Terörsüz Türkiye açıklaması: 86 Milyon Kazandı..
Ahbap soruşturması büyüyerek devam ediyor!.
Ahbap’tan sonra İtsever Dernekler de vurgun yapma peşine düştü!.
Kabine İran-ABD Savaşı ve ekonomi başlığı ile toplanıyor..
Bitcoin kritik eşikte!.
AB euro banknotların tasarımını değiştiriyor..
CHP’li vekilin aklı ile Vali’yi görevden alıp dünyanın diline düştük!.
İran ABD’nin 11 savaş uçağını ve 17 İHA’sını düşürdüğünü açıkladı..
A.M. Başarır’ı safdışı bırakan Özel’in A Takımı belli oldu!.
Kılıçdaroğlu’ndan Yeni Parti için ilk yorum: Arınma Büyük Ölçüde Gerçekleşti!.
Kumarbaz Levent’e kimin ne kadar bağış yaptığı ortaya çıktı..
Trump 2028 seçimlerinde tekrar aday olacağını açıkladı..
Muhsin Yazıcıoğlu’nu FETÖ’nün öldürdüğü kesinleşti!.
Ahbap operasyonu ne zaman ve nasıl başladı?.
İnsan sağlığını hiçe sayan Tahsildaroğlu peynirleri için toplatılma kararı!.
Ekremcilerin partisinin logosu Yeni Rakı’dan!.
Toplu istifalardan sonra Bay Kemâl’e 44 vekil kaldı..
Ayasofya’nın Camii-Kebir’e dönüşünün 6. yılı mübarek olsun..
Trump’ın elini kolunu bağlayacak İran çatlağı!.
Motorine kazık gibi bir zam daha!.
İran ile ABD arasında tansiyon yükseldikçe petrol fiyatları yeni rekorlar kırıyor!.
“Paraları Ahbap’a Yatırın” çağrısı yapanlar tek tek ifadeye çağrılıyor!.
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay AK Parti’ye mi geçiyor?.
Merkez Bankası faizi sabit bıraktı!.
Özgür Özel’i satan satana!.
0,20 promil alkollü trafiğe çıkanın ehliyetine el konulacak!.
Ahbapçılar için hesap vakti!.
FİFA Başkanının Trump yalakalığı boşuna değilmiş!.
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

FETÖ’nün “altın nesil” olarak nitelendirdiği isimleri ByLock şifreleri ele verdi!.

FETÖ’nün “altın nesil” olarak nitelendirdiği isimleri ByLock şifreleri ele verdi!.
11.10.2020
A+
A-

Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) “altın nesil” olarak nitelendirdiği isimlerden Ceylan ve Salmaner’i ByLock şifreleri ele verdi.

Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) “altın nesil” olarak nitelendirdiği isimlerden Ceylan ve Salmaner’i kullandıklarını inkar ettikleri ByLock programı için isim ve soyadlarının yanı sıra memleketlerinin plaka koduyla işe başlangıç tarihlerini “kullanıcı adı” ve “şifre” yaptıkları ortaya çıktı

AA’da yer alan habere göre FETÖ’nün altın çocukları Ceylan ve Salmaner, hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca 2017’de “anayasal düzeni ihlale teşebbüs” ve “silahlı terör örgütü yöneticisi olmak” suçlarında soruşturma başlatıldı.

PROGRAMLARI KULLANMADIKLARINI İDDİA ETTİLER

O tarihlerde adreslerinde bulunamayan FETÖ firarileri, emniyetin fiziki ve teknik takip sonucu 3 yılın ardından 8 Ekim’de Etimesgut’taki hücre evinde yakalandı.

İki şüpheli, emniyet ve savcılık ifadelerinde, FETÖ üyesi olmadıklarını, ByLock başta olmak üzere örgüte ait haberleşme programlarını kullanmadıklarını iddia etti.

Ancak soruşturma dosyasında yer alan ByLock analiz raporu, eski birinci sınıf emniyet müdürlerini yalanladı.

26 AĞUSTOS 2014’TE BYLOCK ŞİFRESİNİ AKTİFLEŞTİRDİ

Rapora göre Ceylan ve Salmaner, ByLock kullanıcı adı ve şifresi için kendi isim, soyadları ile memleketlerinin plaka kodu, işe başlangıç tarihi ve görev yerlerinin adlarını tercih etti.

Şüpheli Ceylan, 160454 ID ByLock hesabını 26 Ağustos 2014’te aktifleştirdi.

Kullanıcı adını, memleketi Afyonkarahisar ve plaka kodundan esinlenerek “karahisar03” olarak belirleyen Ceylan, o tarihte ikamet ettiği Ankara’nın İncek semtinin ismini kullanarak “incek2014” şifresini oluşturdu.

İŞE GİRİŞ YILI ŞİFRESİ OLDU

Şüpheli Hüsrev Salmaner de örgüt üyeleriyle irtibat için “119021” ve “122730” İD numaralı iki ByLock hesabı kullandı.

“husrev87” kullanıcı adını tercih eden Salmaner, yine isminin baş harfi ve işe giriş yılı olan 1987’den yararlanarak “h878787@” şifresini oluşturdu.

İfadesinde söz konusu programı kullanmadığını iddia eden Salmaner, “Hiçbir zaman ByLock kullanmadım. Kullanıcı adı bana ait değildir. Programı kullanmış olsam karışık bir şifre kullanırdım. Muhtemelen ismim her yerde geçmesi nedeniyle teknolojiden faydalanan birilerinin yapmış olduğunu düşünüyorum.” savunmasını yaptı.

DARBE GİRİŞİMİNDEN ÖNCE EMEKLİ EDİLDİLER

Cemil Ceylan, Kilis ve Edirne İl Emniyet Müdürlüğü yaptıktan sonra Emniyet Genel Müdürlüğü Strateji Geliştirme Daire Başkanlığına atandı.

Hüsrev Salmaner de 2011-2014 yılları arasında Artvin İl Emniyet Müdürü olarak görev yaptı.

İki şüpheli, 2015’te çıkarılan KHK ile resen emekli edilen 1776 emniyet müdürü arasında yer aldı. Darbe girişiminden sonra Ceylan ve Salmaner’in rütbeleri geri alındı.

FETÖ’nün emniyet mahrem yapılanmasına yönelik soruşturmada ele geçirilen dijital belgelerde, Ceylan ve Salmaner’in “A5” olarak kodlandıkları, bunun da örgüte sadakat ve bağlılığı en üst seviyede olan kişiler için kullanıldığı ortaya çıkmıştı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.