Site Rengi

HABER ÖZETİ
Kıçını başını açıp keriz silkeleyen hesaplar kapatılmaya devam ediyor..
Serbest bırakılan avukat yine torbacılık yaparken yakalandı!.
Bu gece gelecek zam ile birlikte motorin 100 TL’yi geçecek!.
Husiler ABD ve İsrail’e köpeklik yapan Arapları vurmaya devam ediyor..
Silivri Bülbülü Özgür bugün de Fransızlara sürtündü!.
Yunan basını: Türkiye’ye çok yönlü hamlelerine karşı tek sığınağımız İsrail..
ABD İsrail’e 2,8 milyar dolarlık bomba satıyor!.
Kurtlar Vadisi’nin senaristi Osman Sınav FETÖ tarafından tehdit edilmiş!.
AK Parti Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Adaylığının Önünde Bir Engel Olmadığını Açıkladı..
Sapıklara yapılan operasyona ilk tepki yine aynı güruhtan!.
Tırıvırı Haydar’ın altın şovu elinde patladı!.
Tarladan 10 liraya alınan ürünü 100 liraya satan kabzımallar gözaltında!.
Kılıçdaroğlu’nun kurultaydaki ilk rakibi belli oldu..
LGBT’li sapkınlara yapılan operasyon AB’yi rahatsız etmiş!.
Adalet Bakanı Gürlek’i durdurabilene aşkolsun!.
Yargıtay’dan Özgür Özel’e “Partinin İsmini Değiştirin” tebligatı!.
CHP için kurultay takvimi işleme başladı..
LGBT derneklerine yurt dışından akan milyonlar deşifre oldu!.
Kurtlar Vadisi senaristlerinin FETÖ bağlantıları deşifre ediliyor..
Belçika’da İslam karşıtı alçak provokasyon!.
Kiralık sosyal konut başvuruları bugün başlıyor..
Kaşif Kozinoğlu soruşturmasında Kurtlar Vadisi senaristleri ifadeye çağrılacak!.
FETÖ’nün yarım kalan intikamını almak için aparat olarak kullanılıyormuş!.
Kılıçdaroğlu sahaya inip ilk seçim startını veriyor..
Sapkın fenomenin sosyal medya hesabına erişim engeli!.
DEM Parti heyeti Pazartesi İmralı’ya gidiyor..
Melih Gökçek’ten Bülent Arınç’a zehir zemberek sözler!.
“Kiralık” diyerek devletten saklamaya kalktığı 44 milyonluk altın kömürlükten çıktı!.
Ve motorin 100 TL’ye dayandı!.
Trump İran’da savaş’ın biteceğini ve petrol fiyatlarının düşeceğini açıkladı..
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

FETÖ’nün yeğeni itirafçı oldu!. 212 kişiyi gammazladı!.

FETÖ’nün yeğeni itirafçı oldu!. 212 kişiyi gammazladı!.
03.02.2022
A+
A-

MİT tarafından yakalandığı Kenya’dan Türkiye’ye getirilen ve yargılanmasına devam edilen terör örgütü elebaşı Fetullah Gülen’in yeğeni Selahaddin Gülen, FETÖ’yle bağlantılı 212 kişinin ismini verdiğini belirtti!.

Milli İstihbarat Teşkilatı Başkanlığının (MİT) operasyonuyla Türkiye’ye getirilen Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) yöneticilerinden, terör örgütü elebaşı Fetullah Gülen’in yeğeni Selahaddin Gülen’in yargılanmasına devam edildi. Etkin pişmanlıktan yararlanmak istediğini söyleyen Gülen, “212 kişinin ismini verdim ve bunları teşhis ettim. Bunun dikkate alınmasını talep ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Ankara 27. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya, tutuklu sanık Gülen ile avukatı katıldı. Mahkeme Başkanı, önceki celse alınan ara karar gereği dava dosyasına gelen evrakı okudu, ardından savunma yapması için Gülen’e söz verdi.

Etkin pişmanlıktan yararlanmak istedi..

Soruşturma aşamasında örgüte dair bildiklerini samimi şekilde itiraf ettiğini ileri süren Gülen, etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanmak istediğini söyleyerek, tahliye ve beraat talebinde bulundu.

MİT tarafından yakalandığı Kenya’ya evlenmek için gittiğini öne süren Gülen, darbe girişiminin ardından örgütün buradaki yapılanmasına yönelik faaliyette bulunduğu iddiasının gerçeği yansıtmadığını, mesaj kayıtlarında da bu durumun görüleceğini savundu.

“212 kişinin ismini verdim”

Gülen, “Kenya’da evlendim, eşim Türk vatandaşıdır. Yaklaşık 7 ay bu ülkede kaldıktan sonra Türkiye’ye getirildim. Gözaltındayken örgüte dair bildiğim her şeyi anlattım. 212 kişinin ismini verdim ve bunları teşhis ettim. Bunun dikkate alınmasını talep ediyorum.” diye konuştu.

Sanık avukatı da müvekkilinin Kenya’ya evlenmek için gittiğini, örgütsel bir misyonunun bulunmadığını, bu durumun sanığa ait dijital materyallerdeki belgelere de yansıdığını iddia etti.

Tahliyesi talebinde bulundu..

Müvekkilinin itirafçı olduğunu belirten avukat, sanığın etkin pişmanlık hükümlerinden yararlandırılarak tahliyesini istedi. Beyanların ardından ara karar açıklayan mahkeme, sanığın tutukluluk halinin devamına karar verdi.

Esasa ilişkin mütalaasını hazırlaması için dosyanın Cumhuriyet Savcısına verilmesine karar verildi. Duruşmaya, 22 Mart’ta devam edilecek.

Davanın geçmişi..

İddianameye göre, örgüt yöneticileri arasında yer alan terör örgütü elebaşı Fetullah Gülen’in yeğeni Selahaddin Gülen’in, örgüt elebaşının talimatı üzerine FETÖ’nün mahrem yapılanmasının yardımıyla yurt dışına kaçtığı tespit edilmiş, örgütün sözde istişare heyeti üyeleri ve üst düzey sorumlularıyla da ilişkili olduğu belirlenmişti.

MİT’in operasyonuyla Türkiye’ye getirilen Gülen, savcılık ifadesinde etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanmak istediğini belirtmiş, örgüt elebaşının yaşadığı Pensilvanya’daki kamp ve örgütsel yapılanmaya ilişkin itiraflarda bulunmuştu.

Sanık Gülen hakkında, “silahlı terör örgütü kurma ve yönetme” suçundan 22 yıl 6 aya kadar hapis cezası talep ediliyor..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.