Site Rengi

HABER ÖZETİ
Derbinin faturası Todesco’ya kesildi..
Adnan Oktar’ın avukatları gece yarısı cezaevinde CHP’li Özkan Yalım’ı ziyaret etti..
Ateşkes kararına rağmen Kahpe İsrail Lübnan’ı bombalamaya devam ediyor..
Asgari ücrete mecbur olan yoksulun aklı ile alay ediyorlar..
İran-ABD savaşının Körfez ülkelerine zararı milyarlarca doları buldu!.
Trump’ın Epstein pislikleri ortalığa saçılınca kendini savunmaya başladı!.
Düzmece suikast girişimi sonrası Trump’tan yeni talimat..
Kahpe İsrail ateşkesi bozup yine Lübnan’a saldırmaya başladı!.
Galatasaray şampiyonluğu garantiledi..
Cep telefonlarına çıkarılabilir batarya zorunluluğu geliyor..
Haydutluk taslayan Trump silah sesi korkusuyla yere kapaklandı!.
Trump’un katıldığı yemeğe silahlı saldırı girişimi!.
Trump kendi çalıp kendi oynamaya devam ediyor!.
Bay Kemâl’i satan satana!.
İran ve Libya’da kuyruğu sıkışan Kahpe İsrail yine Gazze’yi hedef almaya hazırlanıyor..
Mehter Marşı çalınca sırt dönen CHP’liler Yunan sirtakisi çalınca alkış tuttu!.
Esed’in Tedamun Kasabı yakalandı!.
Ela Rümeysa Cebeci ev hapsi şartı ile tahliye edildi!.
Yurt dışından parasını getirene 20 yol vergi muafiyeti!.
Kahpe ABD Orta Doğu’ya 3 savaş gemisi konuşlandırdı!.
Mehter Marşı’na sırt dönen CHP’lilerden trajikomik savunma!.
CHP’deki rüşvet çarkı tüm detayları ile ortaya çıktı!.
Donald Trump’tan Hürmüz açıklaması: Donanmaya “Vur” emri verdim!.
Mehter Marşı çalmaya başlayınca ecdad düşmanı CHP’liler sırtlarını döndü!.
Azerbaycan’dan İsrail’e Resmi Bağımsızlık Günü kutlaması!.
Rüşvet ve yolsuzluktan tutuklanan CHP’li Başkan görevden uzaklaştırıldı..
15 yaş altı için sosyal medya yasağı Meclis’ten geçti..
İran’dan net mesaj: Abluka Devam Ederken Hürmüz’ün Açılması İmkânsız!.
CHP’li A.M. Başarır’dan gazeteci Zihni Çakıra alçakça hakaret!.
Merkez Bankası faizi sabit tuttu..
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

Filistin ile İsrail arasındaki ilk rehin takası gerçekleşti..

Filistin ile İsrail arasındaki ilk rehin takası gerçekleşti..

Hamas ile Kahpe İsrail arasında varılan ateşkes anlaşması gereği, üç İsrailli esiri Kızılhaç’a teslim etti.. Esir takası anlaşmasının birinci aşaması kapsamında üç rehineye karşılık 90 Filistinli mahkum serbest bırakılacak..

Gazze kentindeki Saraya Meydanı’nda hazır bulunan Kızılhaç ekibi, üç İsrailli kadın esiri Hamas’ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları’ndan teslim aldı.

Öte yandan İsrail ordusundan yapılan yazılı açıklamaya göre, Kızılhaç, üç İsrailli esirin kendilerine teslim edildiğini ve Gazze Şeridi’ndeki İsrail güçlerine doğru yola çıktığını bildirdi.

Hamas, yaptığı açıklamada rehineler Romi Gonen, Emily Damari ve Doron Steinbrecher’i bugün serbest bırakacağını duyurmuştu.

Üç kadının Hamas tarafından Kızılhaç tesisine götürüldüğü ve teslim edildiği aktarıldı. İsrail basını, takasın gerçekleştiğini doğruladı. Al Jazeera, rehinelerin teslim edildiği görüntüleri paylaştı.

Rehinelerin helikopterle İsrail’e taşınacağı duyuruldu. İsrail basını, rehinelerin aile üyelerinin Gazze sınırındaki takas alanına gelmesi için çağrıda bulunduğunu aktardı.

Üç kadın 7 Ekim 2023 tarihinde, Hamas’ın yaklaşık 1.200 kişiyi öldürdüğü ve 251 kişinin rehin alındığı saldırı sırasında rehin alınmıştı.

Gonen 7 Ekim 2023’te Nova festivalinden, çifte İngiliz vatandaşı Damari ve Steinbrecher ise İsrailli yerleşimcilerin bulunduğu Kfar Aza’daki evlerinden kaçırılmıştı.

İsrail’in de 90 Filistinli mahkumu serbest bırakması bekleniyor. İsrail’in gözaltı merkezlerinde tuttuğu, bugün serbest bırakılacak mahkumların çoğunluğunun kadın ve çocuk olduğu belirtildi.

İsrail’in serbest bırakılacak mahkumların listesinin önümüzdeki saatlerde açıklaması bekleniyor..

FİLİSTİNLİLER SERBEST BIRAKILACAK

İsrail Hapishane Servisi, Hamas ile yapılan rehine-ateşkes anlaşmasının bir parçası olarak 90 Filistinli mahkumun serbest bırakılmasına hazırlanıyor.

Kurum sözcüsü, “Hapishane Servisi, rehine takası kapsamında çeşitli cezaevlerinden serbest bırakılacak mahkumlarının listesini aldı,” şeklinde bir açıklama yaptı..

Serbest bırakılacak 90 mahkumun listesi paylaşıldı. Mahkumlar, Hapishane Servisi tarafından Batı Şeria’da bulunan Ofer Hapishanesi’ne nakledildi. Üzerinde Kızılhaç arması taşıyan büyük otobüslerin Ofer hapishanesine girdiği görüldü.

Burada Kızıl Haç temsilcileri tarafından kimlik doğrulaması yapılacak ve mahkumlar, üç İsrailli rehine İsrail’e teslim edildikten sonra serbest bırakılacak. İsrail basınana göre, mahkumların 78’i Batı Şeria’ya, 12’si ise Doğu Kudüs’e götürülecek.

Batı Şeria’ya gönderilenler, Kızıl Haç tarafından belirlenen noktalardan, Doğu Kudüs’e gönderilenler ise İsrail polisi tarafından serbest bırakılacak.

Hamas listeyle ilgili şikayette bulundu. Listedeki bazı isimlerin yanlış olduğunu belirten Filistinli örgüt bu konunun görüşüldüğünü belirtti.

KUTLAMALARA YASAK, TAARRUZA HAZIRLIK

İsrail ordusu, “mahkumların serbest bırakılmasının ardından yapılacak kutlamalar ve yürüyüşleri engellemek için adımlar atılacak,” denildi.

İsrail iç güvenlik istihbarat servisi Şin Bet’in, serbest bırakılması beklenen Filistinli mahkumların ailelerini bu konuda uyardığı bildirildi.

İsrail ordusu ayrıca, Batı Şeria’daki güvenlik önlemlerini artırarak bölgeye ek birlikler sevk ettiğini duyurdu.

Ordu sözcüsü “olası saldırıları önlemek amacıyla savunma önlemleri güçlendirilirken, Hamas’ın Batı Şeria’da bir varlık oluşturmasını engellemek için saldırı planlarının hazırlandığı” ifade edildi.

İsrail ordusu, bu eylemlerin Filistin Yönetimi’yle birlikte düzenlendiğini iddia etti..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.