Site Rengi

HABER ÖZETİ
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Suriye Lideri Şara’ya ateşkes telefonu..
Türkiye ve ABD’den Suriye’deki ateşkes sonrası peş peşe açıklamalar!.
Petrol kuyularının kontrolü artık Suriye Devleti’nde..
Suriye’de ateşkes tamamen sağlandı..
Suriye’nin kaderini Cumhurbaşkanı Erdoğan belirledi!.
MHP Lideri Bahçeli’den Suriye için 8 maddelik yol haritası..
Deyrizor, SDG’den kurtarıldı..
İran’daki protestolarda binlerce kişi hayatını kaybetti!.
Gaziantep beraberliği sonrası Galatasaray’da istifa sesleri..
Meteoroloji’den Marmara ve Ege bölgesi için fırtına uyarısı!.
Trump, ABD’nin Grönland planına karşı çıkan ülkelere ek vergi getirildiğini duyurdu..
2025 yılında trafik kazalarında 3 bin 481 kişi yaşamını yitirdi..
ABD Başkanı Trump’tan Cumhurbaşkanı Erdoğan’a Gazze daveti..
Hamaney’den İran halkına ABD uyarısı!.
Milli Eğitim Bakanı Tekin’den CHP’nin karne palavrasına cevap!.
Tankların namlusu kalkınca YPG kaçacak delik aramaya başladı..
Kütahya Valisi iş beğenmeyen gençlere isyan etti!.
Ümit Karan Uyuşturucu İmâl Etmek ve Satma suçundan tutuklandı..
Eyüpspor’a kayyum atandı!.
Oktay Kaynarca’nın uyuşturucu testi negatif çıktı..
Rus büyükelçi Karlov suikastının planlayıcısı firari FETÖ’cü adını değiştirdi!.
Kent Kerhanesi’nin skandal detayları ortaya çıktı!.
İran’dan ABD’ye savaş resti!. SALDIRILARA ANINDA KARŞILIK VERİRİZ!.
ABD ile Danimarka, Grönland’ın satın alınması konusunu görüşecek..
Venezuela’nın Özgür Özel’i nobel ödülünü Trump’a verdi..
CHP’nin beceriksizlikleri bilbordlara yazılınca Özgür Özel küplere bindi!.
İmamoğlu ile yasak aşk yaşadığı iddia edilen voleybolcu gözaltında..
Rıza Pehlevi ABD’nin sadık köpeği olmak için kendini paralıyor!.
Haydut ABD çöktüğü Venezuela’da resmi petrol satışlarına başladı!.
Temassız kartlarda şifresiz işlem limiti yarın 2 bin 500 liraya çıkıyor..
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

Fransa devlet televizyonunda 5 saatlik özel yayın!. Avrupa’ya meydan okuyan Sultan Erdoğan’ı nasıl durdurabiliriz!.

Fransa devlet televizyonunda 5 saatlik özel yayın!. Avrupa’ya meydan okuyan Sultan Erdoğan’ı nasıl durdurabiliriz!.
24.03.2021
A+
A-

Coğrafyasında her geçen gün daha da güçlenen Recep Tayyip Erdoğan ile AK Parti yönetimindeki güçlü Türkiye, Fransız kanalında 5 saat süren özel bir yayınla tartışma konusu oldu!.

Fransız devlet televizyonu France TV’nin, Türkiye ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ilgili hazırladığı özel dosya yayınlandı.

Programla ilgili bir hafta boyunca gazetelerde ilanlara yer verilirken, radyolar ve televizyonlarda programın tanıtımı paylaşıldı.

“ERDOĞAN AVRUPA’YA MEYDAN OKUYOR”

Programın bir bölümünde 1.5 saatlik “Erdoğan: Avrupa’ya meydan okuyan Sultan” adlı dosyaya yer verildi.

Belgesel, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “son aylarda giderek gerginleşen” Avrupa Birliği (AB) ve Fransa ile ilişkilerini mercek altına aldı.

MACRON: TÜRKİYE SEÇİMLERE MÜDAHALE EDEBİLİR

Söz konusu yapımda, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ve eski Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy’nin görüşlerine yer verildi. Macron ve Sarkozy, Türkiye’nin jeopolitiğine ilişkin vizyonlarını sundu.

Türkiye’nin 2022 yılında Fransa’da düzenlenecek seçimlere müdahale etmesinden endişeli olduğunu belirten Macron, “Belli ki bir sonraki seçime müdahale etme girişimleri olacak. Tehditler örtülü değil.” dedi.

Fransız devlet televizyonunda Cumhurbaşkanı Erdoğan tartışması #1

ANKARA İLE DİYALOG VURGUSU

“Türkiye ile diyaloğa ihtiyacımız var. Avrupa’ya sırtını dönmesin diye her şey yapılmalı.” diyen Fransa Cumhurbaşkanı, Erdoğan ile yeniden ilişki geliştirme konusuyla ilgili olarak, “Bunun mümkün olduğuna inanmak istiyorum.” ifadesini kullandı.

Emmanuel Macron, Ankara’nın NATO’daki yerini netleştirmeleri gerektiğini savunarak, “Fransa çok net davrandı. Doğu Akdeniz’de tek taraflı eylemler olduğunda onları kınadık ve fırkateynler göndererek harekete geçtik.” diye konuştu.

Fransız devlet televizyonunda Cumhurbaşkanı Erdoğan tartışması #2

“İKİ TARAFTA DA YATIŞTIRMA ARZUSU VAR”

Programa katılarak görüşlerini paylaşan Le Figaro’nun İstanbul muhabiri Delphine Minoui, “Avrupa zirvesi yaklaşırken her iki tarafta da yatıştırma arzusu var, ancak iki taraf arasında devam eden bir iletişim savaşı var.” dedi.

Macron’u işaret eden Minoui, “Başkan’ın açıklamalarının ardından tepkiler olacaktır.” görüşünü paylaştı.

“TÜRKİYE’NİN SEÇİMLERE MÜDAHALE TEHDİDİ TARTIŞILMAZ”

Fransız gazeteci Jean-Dominique Merchet ise “Genel olarak, Emmanuel Macron’un politikası Türkiye’yle yüzleşme politikasıdır.” şeklinde konuştu.

Fransa’da cumhurbaşkanlığı seçimlerine değinen Robert Schuman Vakfı Başkanı Jean-Dominique Giuliani, “Bir sonraki seçimde Türkiye’nin müdahalesi tehdidi tartışılmaz.” iddiasını ortaya attı.

Fransız devlet televizyonunda Cumhurbaşkanı Erdoğan tartışması #3
Fransız devlet televizyonunda Cumhurbaşkanı Erdoğan tartışması #4
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.