Site Rengi

HABER ÖZETİ
Mehmet Akif Ersoy hakkındaki iddianame kabul edildi!. 226 yıl hapis cezası istendi!.
İb*nelerle dolu gemi Türkiye’den izin alamadığı için limansız kaldı!.
Barış Yarladaş’tan Özgür Özel hakkında bomba iddialar!.
KAAN’a F-110 motorları ABD’den için onay çıktı..
Bay Kemal CHP İstanbul İl Başkanlığına kendi posterini astırdı..
LGS sonuçları açıkladı..
S-400’lerin akibeti belli oldu..
Beyaz Saray’dan dikkat çeken fotoğraf paylaşımı..
Yeditepe Üniversitesi’ndeki Ayet düşmanlarına jet soruşturma!.
Ankara, NATO’ya ev sahipliği yaparken Çankaya Belediye Başkanı tatilde çıktı!.
Yargıtay kararı çıkmazsa Ağustos’ta yavru CHP’yi kuracaklarmış..
Yeditepe Üniversitesi mezuniyetinde pankart skandalı!. Ayeti engellediler!.
Türkiye ile İngiltere arasında savunma ve güvenlik ortaklığı anlaşması..
Mahkeme başkanı duruşma da küstahlık yapan İmamoğlu’nu fena haşladı!.
ABD Başkanı Trump F-35’lerin Türkiye’ye verileceğini açıkladı..
Yunan basını Erdoğan ile Trump’u yan yana gördükçe kuduruyor!.
Muhalefetin düştüğü içler acısı durum!. Erdoğan’ı Erdoğan’ın misafirlerine şikâyet etti!.
Dünya Erdoğan-Trump ikilisinin fotoğraf karelerini konuşuyor..
Trump Türkiye’ye karşı CAATSA yaptırımlarının kaldırılacağını açıkladı!.
Dünya Kupası’nda başarısız olan 13 teknik direktör istifa etti!.
Termometreler 40 dereceyi gösterecek!.
Netenyahu itini Türkiye’nin F-35’leri alma korkusu sardı!.
NATO Genel Sekreteri Rutte Ankara’da..
Kripto para piyasasındaki kayıp 1 trilyon doları geçti!.
ABD Başkanı Trump Anıtkabir ziyaretini iptal etii..
Venezuela’da ölü sayısı 3 bin 842’ye yükseldi!.
Usta oyuncu Zihni Göktay hayatını kaybetti..
Milli Eğitim Bakanı Tekin’den Laikleri kudurtacak müfredat değişiklikleri!.
Netenyahu iti ABD ile İsrail’in geleceğinden endişe ettiğini açıkladı!.
Özgür yine Ekrem’den talimat almaya gitti!.
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

Fransa’da ırkçılar Cami kundakladı!.

Fransa’da ırkçılar Cami kundakladı!.
06.05.2022
A+
A-

Fransa’nın doğusundaki Metz kentinde, Diyanet İşleri Türk İslam Birliğine (DİTİB) bağlı Merkez Cami ateşe verildi.

Fransa’nın doğusundaki Metz kentinde, Diyanet İşleri Türk İslam Birliğine (DİTİB) bağlı Merkez Cami kundaklandı.

Kimliği belirsiz kişilerce dün gece caminin duvarlarına bırakılan 3 molotofkokteylin ateşe verilmesiyle çıkan yangında camide büyük hasar oluştu.

DİTİB Metz Merkez Cami Dernek Başkanı Ali Durak da AA muhabirine yaptığı açıklamada, saldırının sabaha doğru yapıldığını söyledi.

Caminin camlarına molotofkokteyl bağlandığına fakat birinin düşmesiyle caminin tamamen yanmaktan son anda kurtulduğuna dikkati çeken Durak, dış cephede büyük hasar oluştuğunu, camların yandığını bildirdi.

Durak, böyle bir saldırıyı beklemediklerini belirterek, “Bunu beklemiyorduk çünkü biz içimize kapanık bir dernek değiliz. Burada Fransızlarla da beraber aktiviteler yapan bir derneğiz. İslami faaliyetlerle birlikte yardım kuruluşu olarak da çalışmalarımız oluyor.” dedi.

Durak, Metz kentinde ilk defa bir camiye saldırı düzenlendiğine işaret ederek, belediye başkanı başta olmak üzere belediyeden yetkililerin kendileriyle iletişime geçtiklerini kaydetti.

Fransa’da İslamofobi yükselişte

Fransa’daki Türk Müslüman Dernekleri Koordinasyon Komitesinden (CCMTF) yapılan açıklamada, ülkede Müslüman karşıtı, ırkçı ve yabancı düşmanı fikirlerin yükselişe geçtiği ve Müslüman toplumun hedef haline geldiği belirtildi.

Açıklamada, saldırının cumhurbaşkanı seçimleriyle daha da belirginleşen ve Fransa’daki Müslümanların yıllardır maruz kaldıkları İslamofobiyle ilişkili olduğu vurgulandı. Saldırının ülkede son dönemde camiler başta olmak üzere ibadethanelerin kapatılmasıyla İslamofobik saldırıların arttığı döneme denk gelmesine işaret edildi. Cami yöneticileri, saldırının faillerinin bir an önce bulunması çağrısı yaptı.

Öte yandan dernek temsilcilerinin daha önce güvenlik kameralarının cami ve çevresine takılması talebi Valilikçe gerekçe gösterilmeden reddedildi. Belediye öncülüğünde kınama eylemi düzenlenecek

Metz Belediye Başkanı François Grosdidier ise İslamofobik olarak nitelediği saldırıyı kınayarak dayanışma mesajı yayımladı. Saldırının “hoşgörünün hakim olduğu kentin ruhuna zarar verdiğini” dile getiren Grosdidier, kentte eylemi kınamak için cumartesi 12.00’da dayanışma mitingi düzenleyeceklerini aktardı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.