Site Rengi

HABER ÖZETİ
Bakan Fidan Gazze’ye asker göndermeye hazır olduğumuzu açıkladı..
İstanbul’da musluklardan çamur akıyor!.
Bulgaristan’ı 2-0 yenerek Play-Off’u garantiledik..
Şehidin tabutu başında utanmadan kahkahalar atan AK Partili isimden pişkin savunma!.
Yunanistan Türkiye’ye karşı İsrail silahları ile donatılıyor..
Barış Yarkadaş CHP’deki rüşvet çarkını deşifre etti!.
Zorunlu kış lastiği uygulaması başlıyor!.
Bitcoin mum gibi eriyor!.
Mansur şu iki kazık için belediye bütçesinden tam 2 milyar harcadı!.
Tam da Kadir Mısrığlu’nun dediği gibi “En Müslüman Benim” yarışına başladılar!.
Suça Sürüklenen Çocuklar düzenlemesi yargı paketinden çıkarıldı!.
Küçük kızı kaçırıp tecavüz eden sapığa iyi hal indirimi!.
İmamoğlu’nun sosyal medya hesaplarına erişim engeli..
20 askerimizin şehit olduğu askeri uçağın enkazı görüntülendi..
Kayyum olarak atanan Gürsel Tekin’in odasına girip çiş ve kakalarını yaptılar!.
Akaryakıta yine zam!.
Vergi borcu faizlerine indirim yapıldı..
Düşen askeri kargo uçağı ile ilgili tüm merak edilenler haberimizde…
ABD Gazze’ye askeri üs mü kuruyor…
70’den fazla futbolcu İsrail’in men edilmesi için UEFA Başkanına çağrı yaptı..
Ekrem’in ayağına gidip talimatı aldıktan sonra açıklama yaptı!.
Cumhur İttifakı zirvesi 18:00’da başlıyor..
20 askerin şehit olduğu askeri uçağın karakutusu bulundu..
Bakan yardımcısının teyzesi gümrük mallarını çalıp satmaktan tutuklandı!.
Türkiye’nin en ünlü iş insanlarını rüşvete bağladığı ortaya çıktı!.
Şehit olan 20 askerimizin isimleri belli oldu..
İBB’deki yolsuzluk ve rüşvet skandalında istenen cezalar belli oldu..
Düşen askeri kargo uçağımın enkazına ulaşıldı!.
İBB’deki 3 bin 900 sayfalık hırsızlık iddianamesi ile ilgili Özel’den ilk yorum..
CHP’li Başkan Ahmet Özer hakkında tahliye kararı..
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

Fransız basını yazdı! “Türkiye, Bayraktar TB2 ile Afrika’daki nüfuzunu genişletiyor!.”

Fransız basını yazdı! “Türkiye, Bayraktar TB2 ile Afrika’daki nüfuzunu genişletiyor!.”
29.01.2023
A+
A-

Fransız dergisi ‘Jeune Afrique’de yayımlanan bir haberde ‘Bayraktar TB2 insansız hava araçları, Türkiye’nin Afrika kıtasındaki nüfuzunu genişletmenin bir aracıdır’ denildi.

Son günlerde Fransız basınında Türkiye’nin Afrika ülkeleri ile olan ilişkilerindeki hızlı gelişim ve ‘Bayraktar TB2’ ile ilgili çıkan haberlerdeki artış dikkat çekiyor.

Fransız dergisi ‘Jeune Afrique’, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Türkiye’nin Afrika kıtasındaki etkisini genişletmek için “insansız hava aracı diplomasisine” güvendiğini belirttiği bir rapor yayınladı .

Dergi, raporunda birkaç yıl içinde Afrika’nın gözetleme, keşif ve saldırı amaçlı bu insansız hava araçları için bir laboratuvar haline geldiğini belirtti.

“Yirmi birinci yüzyılın ilk on yılının başından itibaren, Fas gibi bazı ülkeler kendi uçaklarını inşa etmek için yatırım yapmaya başlasa da, Afrika kıtasındaki ülkeler kendilerini çoğu İsrailli olan insansız keşif uçaklarıyla donatmaya başladılar” diyen dergi, Batılıların silahlı insansız hava araçları üzerindeki münhasır kontrolü elinde tutmak istediğini belirtti.

Türkiye’nin daha ucuz ekipman sunarak Afrika’daki silahlı insansız hava aracı pazarında artan bir paya sahip olduğuna dikkat çeken dergi, kurucuları arasında Türkiye Cumhurbaşkanı’nın damadının da bulunduğu “Baykar” firmasının tasarladığı “Bayraktar TB2” uçağıyla Ankara’nın kıtada çok sayıda anlaşma kazandığına dikkat çekti.

Dergi haberinde, geçen Aralık ayı sonunda Mali Savunma Bakanı Sadio Camara’nın Mopti Hava Üssü’nü ziyaret ederek Bamako ile Ankara ortaklığı kapsamında satın alınan Türk askeri drone “Bayraktar TB-2″yi incelediğini belirterek, “Batı Afrika’da Libya, Nijer, Nijerya, Etiyopya, Cibuti, Fas, Togo ve Burkina Faso’dan sonra Mali, bir yıldan kısa bir süre içinde Batı Afrika’da ölümcül silah Bayraktar TB2’yi tedarik eden sekizinci ülke oldu” dedi.

Öte yandan Afrika kıtası genelinde Bayraktar TB2 aldığı teyit edilen ülke sayısı ise10’a çıktı. TB2 toplamda 27 ülkeye ihraç edildi.

bay_1

Bayraktar TB2 SİHA’lar
başarısını ispatladı

Öte yandan Bayraktar TB2 SİHA; Libya, Azerbaycan ve Suriye’de yakalamış olduğu başarılar ve elektronik harp kapasitesi sayesinde bütün dünyanın ilgisini üstüne çekmiş durumda.

BAYKAR tarafından geliştirilerek kullanıma sunulan Bayraktar TB2 Taktik S/İHA Sistemi, kullanıcıya tüm çözümleri bir arada sunan, bütünleşik ağ tabanlı bir sistem mimarisi olarak öne çıkıyor. Sistem, Bayraktar TB2 S/İHA Platformu, Yer Kontrol İstasyonu, Yer Veri Terminali, Uzak Görüntü Terminali, İleri Üs ve Jeneratör ile Römork modüllerinden oluşuyor. Baykar’ın teknolojik kabiliyet ve yetenekleri sayesinde tüm sistem, yerli ve millî olarak üretildi.

Bayraktar TB2 Taktik Silahlı İnsansız Hava Aracı; keşif ve istihbarat görevleri için orta irtifa-uzun havada kalış süresi sınıfına giren (MALE) insansız hava aracı olarak biliniyor. Üç yedekli aviyonik sistemleri ve sensör füzyon mimarisi ile tamamen otonom taksi, kalkış, iniş ve normal seyir kabiliyetine sahip.

250 bin saatten fazla uçan TB2, Türk Silahlı Kuvvetleri, Jandarma ve Emniyet Müdürlüğü bünyesinde 2014’ten bu yana aktif olarak görev yapıyor. Şu anda 110 adet Bayraktar S/İHA Platformu envanterde Türkiye’ye hizmet etmeye devam ediyor. Bayraktar TB2, Türk havacılık tarihinde havada kalma süresi (27 saat 3 dakika) ve irtifa (27 bin 30 feet) rekorunu kırdı. Bayraktar TB2, bu ölçekte ihraç edilen ilk hava aracı ünvanını da taşıyor.

Keşif, sürekli havadan gözetleme ve istihbarat görevlerini başarıyla yerine getiren sistem; millî akıllı mühimmatlar ROKETSAN MAM-L ve MAM-C’nin entegrasyonuyla birlikte savaş alanlarının vazgeçilmez unsuru oldu.

Bayraktar TB2 SİHA, yerleşik lazer hedef işaretleyicisi ile hassas hedefleme yapabilir ve dört akıllı mühimmata kadar faydalı yükü hedefe ateşleyerek imha etmesini sağlayabilir.

Bayraktar TB2, hedefe yakın alanlara verilebilecek hasarları önlemek amacıyla hızlı “gör-ve-vur” özelliğine sahip tüm çözümleri sunan bir sistem olarak geliştirildi. Sistem, bu özellikleriyle sivil güvenliğini ön planda tutuyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.