Site Rengi

HABER ÖZETİ
Bir belediye daha AK Parti’ye geçiyor..
MHP Lideri Bahçeli muhalefetin ara seçim çağrısına kapıyı kapattı: Seçimler Zamanında Olacak..
İtalyan derginin İsrail şerefsizliklerini deşifre ettiği kapak dünyayı ayağa kaldırdı!.
İsrail ABD’den destek alıp Türkiye’ye saldırmak için lobi yapıyor..
Mansur Yavaş hakkında soruşturma izni verildi..
ABD 15 savaş gemisi ile Hürmüz Boğazı ablukasına başladı!.
İran ABD’den 270 milyar dolar savaş tazminatı istedi!.
Hürmüz Boğazı’ndaki ABD ablukası başladı!.
Yabancı turist rezervasyonları iptal oldu ama yerli turiste kuruş indirim yok!.
İran hezimeti ile kuduran Trump tüm tuşlara aynı anda basıyor..
Fenerbahçe 5’de 5 yaparsa şampiyonluğu ilan edecek..
İran darbesi ile kafayı yiyen Trump şimdi de kendisini Hz. İsa’nın yerine koydu!.
ABD’nin Hürmüz Boğazı’na Abluka açıklaması petrol fiyatlarını yeniden tırmandırdı!.
İngiltere Trump’ın Hürmüz Boğazı Abluka planına katılmayacağını açıkladı..
Çağrı Bey sondaj gemisi tarihi görev için yola çıktı..
İran’ın kabul etmediği Trump dayatması müzakere maddeleri belli oldu!.
MHP Lideri Bahçeli’den 3. Dünya Savaşı uyarısı!.
İran’dan ABD’ye rest: Savaşırlarsa Savaşırız!.
Galatasaray’a şampiyonluk yolunda Kocaelispor darbesi..
İRAN-ABD savaşının kaderini Çin füzeleri değiştirdi!.
Trump müzakere görülmeleri sonrası yeniden tehditler savurmaya başladı..
Yüzünün ve bacağının yaralı olduğu iddia edildi!.
İRAN ile ABD arasındaki müzakerelerden neden sonuç alınamadı?.
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı hedef alan İsrailli Bakana muhalefetten sert yanıt!.
İran ABD ile yürütülen barış ve ateşkes müzakerelerinin sona erdiğini duyurdu..
Belçika İsrail’e gönderilen kaçak askeri teçhizatlara el koydu!.
Üsküdar Belediyesi’ndeki milyonluk rüşvet çarkı deşifre oldu..
İRAN-ABD müzakerelerinde Hürmüz Boğazı krizi patlak verdi!.
Kahpe evladı Netenyahu rahat durmuyor!.
Fenerbahçe Kayserispor’u 4 golle geçti..
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

Fransız istihbaratçıdan küstah sözler! Türkiye’yi “sömürgeci” olmakla suçladı!. (video haber)

Fransız istihbaratçıdan küstah sözler! Türkiye’yi “sömürgeci” olmakla suçladı!. (video haber)
14.08.2020
A+
A-

Ülkesinin kanlı sömürge tarihini görmezden gelen Fransız İstihbaratçı Alain Juillet, Türkiye’yi Libya’da sömürgeci olmakla suçladı. Juillet, Türkiye’nin petrol bögelerinden yararlanmak amacıyla Libya’da çeşitli üsler kurduğunu iddia etti.

“Wights of Salem” adlı Youtube kanalında çevirilen videoda Fransız İstihbaratçı Alain Juillet, Türkiye’nin Libya ve Doğu Akdeniz’deki hedeflerini anlattı. Türkiye’nin 2011 yılından bu yana denizlerde genişleme arzusu içinde olduğunu söyleyen Juillet, Türkiye’nin Doğu Akdeniz’deki sondaj faaliyetlerinin yasadışı olduğunu ileri sürdü.

Ege’nin tamamen kendisine ait olduğunu iddia ederek Türkiye’yi kendi sınırlarına hapsetme planları yapan Yunanistan’ın Mısır ile yaptığı hukuksuz anlaşmayı görmezden gelen Juillet, Türkiye’nin Yunanistan’ın bölgedeki haklarını ihlal ettiğini dile getirdi.

Türkiye silah ambargosunu ihlal etti

Fransa’nın Rusya’nın ve bazı Batılı ülkelerin darbeci Hafter’e verdiği silah desteğini de görmezden gelen Fransız istihbaratçı Türkiye’nin Libya’ya uygulanan silah ambargosunu ihlal ettiğini iddia etti.

Geçtiğimiz aylarda Türkiye ve Fransa arasında yaşanan gemi krizini hatırlatan Juillet, Türkiye’nin Fransız gemisini taciz ettiğini ve bunun bir savaş eylemi teşkil ettiğini söyledi.

Juillet, “NATO’nun beyin ölümü gerçekleşti” diyen Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un yaşanan bu gelişme sonrası Türkiye’ye karşı NATO’yu harekete geçirmeye çağırdığını aktardı.

Ülkesinin ikiyüzlü tutumundan bahsetmeyen Juillet, akılalmaz sözler sarfederek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Avrupa ile gerilim çıkarma peşinde olduğunu ileri sürdü.

Sözünü tutmayan Avrupa Birliği’ni görmezden geldi

Mülteciler konusunda Türkiye’ye verdiği sözleri tutmayan Avrupa Birliği’ne tek kelam etmeyen Fransız istihbaratçı asıl sözünü tutmayanın Türkiye olduğu hezeyanında bulundu.

Verdiği sözlerin hiçbirini tutmayan ve Suriye meselesinde Türkiye’yi yalnız bırakan Avrupa Birliği’ne toz kondurmayan Juillet, Türkiye’nin Şubat 2020’de Avrupa’ya gitmek isteyen mültecilere sınır kapılarını açtığını ifade etti.

Fransız istihbaratçı, Türkiye’nin anlaşmaya aykırı bir şekilde göçmenleri siyasi çıkarlar uğruna Avrupa’ya baskı aracı olarak kullandığını iddia etti.

Türkiye’yi “sömürgecilikle” itham etti

Fransa’nın Libya meselesinde çeşitli hatalar yaptığını belirten Alain Juillet, Türkiye’nin bölgeye müdahale ederek dengeleri değiştirdiğini ve kendisine bağlı bir hükümet kurduğunu söyledi.

Ülkesinin Afrika ülkelerindeki kanlı sömürge tarihini unutan Fransız istihbaratçı Türkiye’yi “sömürgeci” olmakla suçladı. Juillet, Türkiye’nin petrol bögelerinden yararlanmak amacıyla Libya’da çeşitli üsler kurduğunu söyledi.

Rusya’nın Hafter’e desteği

Rus paralı asker grubu Wagner’in Libya’ya gelişiyle birlikte darbeci Hafter’in de ciddi manada güç kazandığını söyleyen Juillet, Rusya’nın ise bu grubun varlığını reddettiğini ifade etti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.