Site Rengi

HABER ÖZETİ
Almanya, Fransa ve İsveç’ten “İran’ı Terk Edin” uyarısı!.
Ronaldo takım arkadaşları ile birlikte oruç tuttu!.
Trump İran’a saldırma girişiminin halâ gündeminde olduğunu açıkladı..
İran’dan BM’ye mektup: Saldırı durumunda meşru müdafaa hakkımızı kullanacağız..
Laik Atak geçiren ADD’den Bakan Tekin hakkında suç duyurusu..
DEM Parti ortak rapor sonrası taleplerini sıraladı..
ABD Başkanı Trump İran’a 10 gün süre verdiklerini açıkladı..
Bakan Fidan Türkiye’nün Gazze’ye asker göndermeye hazır olduğunu açıkladı..
5 ilin vali atamaları Resmi Gazete’de..
Fenerbahçe, Nottingham Forest’a 3-0 mağlup oldu..
Milletin dini inançlarına küfür edip yakalanınca “Sarhoştum” diyen alçak tutuklandı!.
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na Fatih Dönmez atandı..
Suç çetesine köstebeklik yapan polisler gözaltında..
İngiltere eski Prensi Andrew, Epstein dosyasından gözaltına alındı..
ABD Orta Doğu’yu kana bulamaya hazırlanıyor!.
Bakan Tekin Ramazan etkinliklerini hedef alanları topa tuttu..
Terörsüz Türkiye komisyonu raporunu tamamladı..
İngiliz Kraliyet ailesinde Epstein depremi!.
Eski İsrail başbakanından Erdoğan itirafı: ÇOK TEHLİKELİ BİR LİDER!.
Galatasaray Juventus’u sahaya gömdü..
Okullardaki Ramazan etkinlikleri yine birilerine laik ataklar geçirtti!.
Hangi ülke de kaç saat oruç tutulacak…
İran ABD ile müzakerelerde anlaştığını duyurdu..
İ*beniliği yayıp özendirene hapis cezası geliyor..
İçişleri Bakanı Çiftçi, 1 milyon 236 bin Suriyelinin geri döndüğünü açıkladı..
Devlet Bahçeli’den CHP’ye: İstanbul’da tezgahınız bozuldu öfkeniz buna mı..
AK Parti’den erken seçim açıklaması..
Katar’daki askeri darbeye Türkiye engel olmuş..
Yıldız Tilbe Gazze’de 100 bin kişiye iftar verecek..
CHP’li Başkan Lâl Denizli uyuşturucu kapsamında ifadeye çağrıldı..
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

Gezi İmamı İhsan Eliaçık, Ali Erbaş’ı Bağdadi’ye benzetti!.

Gezi İmamı İhsan Eliaçık, Ali Erbaş’ı Bağdadi’ye benzetti!.
25.07.2020
A+
A-

Dini değerlerin arkasına sığınıp siyaset yapanlar, dini değerlerin arkasına sığınıp terör estirenler üzerinden örnek vererek skandal ifadeler kullanmaktan imtina etmiyor. “Gezi İmamı” İhsan Eliaçık, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın kılıçla hutbe okumasını hazmedemeyip, DEAŞ eski elebaşısı Bağdadi üzerinden rezil bir ifade kullandı.

Terör örgütü DEAŞ, Din-i Mübin-i İslam’ı kullanarak yıllarca terör estirdi. Küresel güçlerin İslam’ı lekelemek için kullandığı kukla örgüt DEAŞ, Kur’an-ı Kerim’in yasaklamasına rağmen insanları katletti, bölgede masum kanı akıttı.

Öte yandan, dinin arkasına sığınan birtakım ilahiyatçılar ise, İslam’ı siyasi emelleri için kullanmaktan imtina etmiyor. İslam’ı diline dolama hususunda DEAŞ’tan farklı olmayan ve dinimizi sadece kendi emelleri uğruna kullanan bu zihniyet, haliyle yerli ve milli bir duruş sergilemeyi de beceremiyor.

İslam’ı kendi kitlesi için değiştire değiştire farklı bir din haline getiren reformist zihniyetin önde gelenlerinden sözde ilahiyatçı İhsan Eliaçık, Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi’nin ibadete açılması konusunda Yunan’ı aratmayan ifadeler kullandı.

Erbaş’a ‘Bağdadi’ benzetmesi

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş’ın kılıçla hutbe okumasını “firavun adeti” olarak yorumlayan “Gezi İmamı” Eliaçık, aynı zamanda, insanları din ile  aldatıp kendi safına çekmeye çalışan teröristbaşı Bağdadi’nin hutbede kılıç kullanmasını hatırlatarak rezil sözler sarf etti.

Twitter hesabından bir mesaj paylaşan İhsan Eliaçık, “Kılıçla hutbenin Kur’an’la bir alakası yok. Mısır Firavunlarına ve Moğol savaş geleneğine özentiden gelmektedir ve çok yanlış bir uygulamadır. Böylesi yanlış akıp gelen tarihsel uygulamaların önünü kesmek gerekir. IŞİD lideri de Bağdat’ta elinde kılıçla hutbe okumuştu.” diye yazdı.

(yeni akit)

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.