Site Rengi

HABER ÖZETİ
Türk ve Müslüman düşmanı ABD’li senatör geberdi!.
Muhalefet cephesindeki “Kiralık Gazeteci” tartışması devam ediyor..
İran Hürmüz Boğazı’nı yediden kapattığını duyurdu..
ABD İran’a üçüncü defa saldırdı!.
1,5 milyon Suriyeli ülkesine döndü, 2,2 milyon Suriyeli kaldı!.
Netenyahu’nun pi*i ölüm korkusu yüzünden adını soyadını değiştirdi!.
Selahattin Demirtaş ağzıyla Erdoğan’a içi boş tehditler savurdu!.
Trump’ın İtalya ve İspanya liderleri ile kriz yaşamasına Erdoğan engel oldu..
Türkiye’den Venezuela’ya 30 ton insani yardım..
NATO Zirvesi’nde alkol ikramı yapıldı mı, yapılmadı mı!.
CHP’li Çankaya Belediyesi’ne yolsuzluk ve hırsızlık operasyonu..
Saadettin Saran ve Elâ Rümeysa Cebeci hakkında istenen cezalar belli oldu..
Mehmet Akif Ersoy hakkındaki iddianame kabul edildi!. 226 yıl hapis cezası istendi!.
İb*nelerle dolu gemi Türkiye’den izin alamadığı için limansız kaldı!.
Barış Yarladaş’tan Özgür Özel hakkında bomba iddialar!.
KAAN’a F-110 motorları ABD’den için onay çıktı..
Bay Kemal CHP İstanbul İl Başkanlığına kendi posterini astırdı..
LGS sonuçları açıkladı..
S-400’lerin akibeti belli oldu..
Beyaz Saray’dan dikkat çeken fotoğraf paylaşımı..
Yeditepe Üniversitesi’ndeki Ayet düşmanlarına jet soruşturma!.
Ankara, NATO’ya ev sahipliği yaparken Çankaya Belediye Başkanı tatilde çıktı!.
Yargıtay kararı çıkmazsa Ağustos’ta yavru CHP’yi kuracaklarmış..
Yeditepe Üniversitesi mezuniyetinde pankart skandalı!. Ayeti engellediler!.
Türkiye ile İngiltere arasında savunma ve güvenlik ortaklığı anlaşması..
Mahkeme başkanı duruşma da küstahlık yapan İmamoğlu’nu fena haşladı!.
ABD Başkanı Trump F-35’lerin Türkiye’ye verileceğini açıkladı..
Yunan basını Erdoğan ile Trump’u yan yana gördükçe kuduruyor!.
Muhalefetin düştüğü içler acısı durum!. Erdoğan’ı Erdoğan’ın misafirlerine şikâyet etti!.
Dünya Erdoğan-Trump ikilisinin fotoğraf karelerini konuşuyor..
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

TBMM hakkında ki iddialara açıklama geldi!.

TBMM hakkında ki iddialara açıklama geldi!.
15.08.2020
A+
A-

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) son iki günde 35 yeni covid-19 vakasının tespit edildiği ve tükendiği için KİT kalmadığı ileri sürülmüştü. Meclis Başkanlığı, iddiaları yalanladı.

Meclis yerleşkesinde son iki günde 35 yeni Kovid-19 vakasının tespit edildiği yönündeki iddialar üzerine Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlığından açıklama geldi.

“Azami hassasiyet gösteriliyor”

Koronavirüs pandemisinin başlamasından beri TBMM’de hijyere yönelik tedbirler alındığı bildirilen açıklamada, çalışanların durumdan olumsuz etkilenmemesi adına esnek çalışma modeline geçildiği, vekiller, personel ve personel ailelerine yönelik Kovid-19 testlerinin yaptırılması konusunda da azami hassasiyet gösterildiği belirtildi.

TBMM’de görülen vaka sayılarının da şeffaf şekilde kamuoyuna duyurulduğu bildirilirken, 6 Ağustos tarihinde TBMM Başkanı Mustafa Şentop tarafından da koronavirüs vaka sayılarına ilişkin bilgi verildiğine işaret edildi.

Salgının Türkiye genelindeki seyriyle paralel yeni vakaların da olduğu belirtilen açıklamada iddialar yalanlanarak, iddia edilen sayının son iki günü kapsamadığı, toplam aktif vaka sayısı olduğu kaydedildi.

TBMM’nin tatilde olması nedeniyle personelin de yoğun şekilde izin kullandığı bir dönemde olunmasının vaka sayılarını etkilediği bildirildi. Yeni çıkan vakaların izin dönüşü yapılan test sonuçlarıyla belirlendiği ifade edildi. Öte yandan, Meclis personeli arasında da esnek çalışma modeli uygulandığı vurgulandı.

KİT bulunmadığı iddiası da yalanlandı

Meclis Başkanlığı, sağlık çalışanlarının çalıştıkları hastanede KİT bulunmadığı için TBMM hastanesinde test yaptırdıkları ve TBMM’ye getirilen antikor testlerinin ‘iki saatte bittiği’ yönündeki iddiaların da gerçeği yansıtmadığını açıkladı.

Açıklamada, Meclis hastanesinin Sağlık Bakanlığının bir hastanesi olduğu, normal dönemlerde milletvekilleri ve personel ve ailelerine hizmet etmekteyken, pandemi döneminde diğer hastanelerle işbirliği içinde hareket edilip ihtiyaç duyulması durumunda hem test yaptırıldığı, hem de test yaptırılacak kişilerle ilgili yönlendirmeler yapılabildiği bildirildi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.