Site Rengi

HABER ÖZETİ
Pazar günü seçimler iptal edilirse ne olacak?.
ABD Başkanı Biden ile görüşmenin bedeli 500 bin dolar…
CHP’deki Kule Paralar skandalı Eko Başkanı fena köşeye sıkıştırdı!.
İnce’den Özel’e salvador!. SENİN DEMLENDİĞİNİ O ZAMANLARDAN BELLİYDİ!.
Seçim günü hava nasıl olacak?.
İYİ Parti lideri Akşener’den İmamoğlu ve Yavaş’a hainlik suçlaması!.
Altın fiyatları tüm zamanların rekorunu kırarak 2 bin 300 lirayı geçti..
Fatih Erbakan AK Parti’ye İstanbul adayını geri çekmek için şartlarını açıkladı!.
Seçim öncesi Sinan Oğan’dan AK Parti’ye destek açıklaması..
Seçim öncesi doğalgaz ve elektriğe “Zam Yok” açıklaması…
Emeklilere promosyon ödemelerine özel bankalarda dahil oldu..
Eylem Tok’un ehliyetsiz züppe oğluna defalarca hız cezası kesilmiş, okula arabasıyla gidiyormuş!.
Seçim günü oy kullanmaya gitmeyenlere uygulancak cezai işlem açıklandı!.
Seks skandalı sonrası Karabük Üniversitesi’nden yabancı öğrencilere sağlık raporu şartı!.
Yeniden Refah Partisi Ankara İl Teşkilatı topluca istifa edip AK Parti’ye katıldı!.
76 bin deprem ve afet konutu hak sahiplerine teslim edildi..
Emeklilere promosyon ödemeleri yarından itibaren başlıyor..
Ali Koç’tan kongreye çağrı: Gelin 2 Nisan’da Fenerbahçe’yi ligden çekelim!.
CHP’deki Kemalciler “SENİ SIRTINDAN HANÇERLEYENE OY YOK” pankartı ile İmamoğlu’na isyan bayrağı açtı!.
CHP’deki para kulelerinin gizemi ortaya çıktı!. Eko Başkan Bay Kemal’i devirmek için balya baya rüşvet dağıtmış!.
CHP’deki para kuleleri skandalında ses kayıtları ifşa oldu!.
Gazze’deki ateşkes çıkmaz girdi!. Kahpe İsrail heyeti Doha’dan ayrıldı!.
Kahpe İsrail şimdi de çadırlara sığınan Filistinlileri bombalıyor!.
Belçika’daki PKK’lı köpeklerin Türklere neden saldırdıkları belli oldu…
Pandemi uyarısı!. Yeniden kapanma olacak mı?.
Çiftçiler Brüksel’i savaş alanına çevirdiler!.
Hazırlık maçında Avusturya’dan 6 gol yedik!.
Kuveyt Dinarı değerli para birimi seçildi.. TL’nin tam 100 katı!.
Karabük Üniversitesi’ndeki fuhuş skandalı büyümeye devam ediyor!. Fuhuş şebekesi kurulduğu ortaya çıktı!.
MHP’li vekilden zam haberi bekleyen emeklilere ek iş tavsiyesi!. HER ŞEYİ DEVLETTEN BEKLEMEYİN!.
DOLAR 32,3770
EURO 35,0164
ALTIN 2.325,59
BIST 9.103,47

Gürcistan Başbakanı Garibashvili Ankara’da! Başkan Erdoğan’dan üçlü işbirliği açıklaması..

Gürcistan Başbakanı Garibashvili Ankara’da! Başkan Erdoğan’dan üçlü işbirliği açıklaması..
01.06.2021
A+
A-

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşmasından satır başları:

Sayın Başbakan Türkiye’yi yakından tanıyan bir liderdir. Bu yıl Ankara’daki ilk mukim diplomatik temsilcilik olan Gürcistan Büyükelçiliği’nin açılışının 100., Gürcistan’ın bağımsızlığının ise 30. yılını kutluyoruz.Sayın başbakanla bugün ülkelerimiz arasındaki konuları ikili anlamda ele fırsatı bulduk, ardından da heyetler arası değerlendirmemizi gerçekleştirdik. Türkiye son 14 yıldır Gürcistan’ın en büyük ticari ortağıdır.

Ticaret hacmimizde 2020’de biraz daralma olsa da hedefimizi şimdi 3 milyar dolara ulaşma olarak belirledik ve buna göre de çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Serbest ticaret anlaşmamızın kapsamının genişletilmesi amacıyla müzakerelerimizi sürdürüyoruz.

Komşumuz Gürcistan’la bölgemizin çehresini değiştiren büyük projelere birlikte imza attık. Enerji güvenliği konusunda stratejik öneme haiz Güney Gaz Koridoru’nu oluşturduk.

Bağlantı mekanizmalarının ve kombine ulaştırma koridorlarının geliştirilmesi bölgesel kalkınma açısından çok çok önemlidir. Bu kapsamda Türkiye üzerinden Kafkasya ve Orta Asya’yı aşarak Çin’e kadar ulaşan Hazar geçişli doğu-batı ortak koridorunu hayata geçirdik. Demir ipek yolu güzergahının da parçası olan Bakü-Tiflis-Kars demiryolundan ihracat trenlerimiz Rusya ve Çin’e sefer düzenliyor.

Marmaray’la Avrupa’ya bağlayarak ticari potansiyelini artırdığımız bu tren hattının daha etkin çalışması için görüş alışverişinde bulunduk. Sayın başbakanla FETÖ başta olmak üzere terör konusundaki mutabakatımızı da ele aldık.

Türkiye olarak Gürcistan’ın egemenliğine ve toprak bütünlüğüne desteğimizi her vesileyle bildiriyoruz. Abazya ve Güney … Gürcistan’ın toprak bütünlüğü içerisinde barışçıl yöntemlerle çözülmesi arzusunu bu vesileyle tekrarlamak istiyorum.

Komşumuzun Avrupa Atlantik yapılarıyla bütünleşme hedefine desteğimiz tamdır. Sayın başbakanla bölgesel meseleler hakkında da fikir teatisinde bulunduk.

ÜÇLÜ İŞBİRLİĞİ ÇAĞRISI

Türkiye Gürcistan’ı bölgesel işbirliğinin anahtarı olarak görüyor. Bölgesel sahiplenme ve kapsayıcı bölgesel işbirliği zaviyesinden müşterek çalışmalar yapabileceğimize inanıyorum. Azerbaycan’la güçlü işbirliğimiz bu bakımdan önemlidir. Bunun yanında, özellikle de Azerbaycan, Gürcistan, Ermenistan, böyle bir üçlü işbirliği veya Türkiye-Azerbaycan-Gürcistan işbirliği, bütün bunlara Türkiye olarak varız.

Ve bu yıl içerisinde de yüksek düzeyli stratejik konsey toplantımızı dışişleri bakanlarımızın belirleyeceği bir tarihte yapma kararlığını ortaya koyduk. Mevcut mekanizmalarımızı kararlı, ideal bir şekilde ortaya koyarak adımlarımızı atacağız.

Gürcistan Başbakanı Garibashvili’nin konuşmasından satır başları:

Gürcistan Başbakanı Garibashvili, Gürcistan için Türkiye’nin çok önemli bir dost ve stratejik ortak olduğunu belirterek, “(Erdoğan’a) Uzun yıllardır Türkiye’nin Gürcistan için 1 numaralı stratejik partner ve ticari partner olduğu konusundaki düşüncelerinize tamamen katılıyorum.” dedi.

İki ülke arasında Tiflis-Erzurum, Bakü-Tiflis-Kars ve Bakü-Tiflis-Ceyhan gibi ortak projeler bulunduğuna vurgu yapan Garibashvili, “Bugünkü görüşmenin çok verimli geçtiğini ve iki ülkenin gündeminde yer alan güncel konuları ele aldığımızı söylemek isterim.” ifadelerini kullandı.

Garibashvili, uluslararası platformlarda Gürcistan’a verdiği destek için Türkiye’ye teşekkür ederek, “Türkiye olarak tüm format ve düzeylerde Gürcistan’ın egemenliğini desteklediğiniz, desteğinizi esirgemediğiniz için ayrıca Gürcistan’ın NATO’ya üyeliğini desteklediğiniz için teşekkür ederim.” diye konuştu.

Başbakan Garibashvili, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Yüksek Düzeyli İş Birliği Konseyi’nin toplanması ile ilgili görüşlerine katıldığını ve bir sonraki görüşmeyi sabırsızlıkla beklediğini vurguladı.

Gürcistan, Türkiye ve Azerbaycan’ın aynı kaderi paylaştığına dikkati çeken Garibashvili, bu kaderin güçlü bağlarının olmasının, güzel iş birliği ve dostluğunun ise takdire şayan olduğunu dile getirdi.

Garibashvili, “Ortak gayretlerimizle ikili, üçlü ve çok taraflı formatları geliştirebilmemiz için güzel temellerin bulunduğunu söylemek istiyorum.” ifadesini kullandı.

Bölgesel konuları da ele aldıklarını aktaran Garibashvili, “Ülkemizdeki mevcut durumu ve işgal altındaki topraklar ile ilgili düşüncelerimizi aktardım. Tabi ki barışın hiçbir alternatifi bulunmamaktadır. Tüm çatışmalar kesinlikle barışçıl yollarla çözülmelidir.” değerlendirmesinde bulundu.

Garibashvili, bu iyimser yaklaşım ile sözlerini bitirmek istediğini belirterek, ortak güzel projeler yapılacağına inançlarının tam olduğunu ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı Tiflis’te görmeyi dilediklerini ifade etti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.