Site Rengi

HABER ÖZETİ
Mehmet Şimşek’ten vatandaşa saç baş yolduran açıklama!.
Altınbaş Holding’in sahibi Nusret Altınbaş gözaltına alındı..
Fon üzerinden çaldıkları 3 milyarı iade etmek için başvuru yaptılar!.
Medeniyetin beşiği Paris’te son durum!.
Sergen Yalçın’ın A Milli Takımdan alacağı maaş yıllık 125 milyon!.
Brent petrol fiyatları son 6 ayın zirvesinde!.
Genel Sağlık Sigortası borçlarına af geliyor..
Kılıçdaroğlu CHP’nin kasasından çalınan 5 milyonu geri istedi!.
Zonguldak’taki maden faciasında 3 işçi hayatını kaybetti!.
Meteoroloji’den sağanak yağış uyarısı!.
Volkswagen batarya sorunu nedeniyle 72 binden fazla aracı geri çağırdı!.
Çukurova Belediye Başkanı yolsuzluktan tutuklandı!.
Fon teklifi Meclis’ten geçti..
Bankaların faiz kararlarınsan sonra altın be gümüş çakıldı!.
Havalimanlarındaki fahiş fiyatlar vatandaşı isyan noktasına gerirdi!.
55 bin 755 fon mağdurlarına 49,7 milyar ödeme yapıldı..
Merkez Bankası politika faizini yüzde 36’ya indirdi..
Mustafa Sarıgül’ün korumasıyla çıkan seks kaseti skandalı yeniden gündemde!.
Gözler Merkez Bankası’nın bugün açıklayacağı faiz kararında..
14 tane memuru 7 tane müdür yönetiyor!.
Emir Sarıgül kara para aklama soruşturması kapsamında tutuklandı!.
Galatasaray Şampiyonlar Ligi’nde Lille’yi 4 golle geçti..
Paris’teki olaylarda tutuklu sayısı 174’e yükseldi!.
Aliyev iti başörtüsü yasağını eleştiren 30 Türkün ülkeye girişini yasakladı!.
Altınbaş Holding’in patronu da fon vurguncusu çıktı!.
AYM Yeni Parti’nin isim değişikliği hakkında kararını verdi..
İtalya’da yağmacılara karşı ordu sokağa iniyor!.
CHP’li Tanju Özcan yolsuzluktan 7 yıl 3 ay hapse mahkûm edildi!.
Türkiye’nin en önemli kurulunun başına bir İngiliz geldi!.
Sergen Yalçın A Milli Takımı çalıştırmaya resmen başladı..
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

Hamas’tan Arap ve İslam ülkelerine İsrail çağrısı…

Hamas’tan Arap ve İslam ülkelerine İsrail çağrısı…
19.06.2020
A+
A-

Arap ve İslam ülkelerine İsrail’le normalleşmenin reddedilmesini isteyen Hamas, İsrailli yetkilileri kabul etmeme çağrısı yaptı.

Hamas Sözcüsü Abdullatif el-Kanu, İsrail istihbarat servisi Mossad’ın Başkanı Yossi Cohen’in bazı Arap ve İslam ülkelerini ziyaret etmeyi planladığına ilişkin basında çıkan haberler üzerine yazılı açıklama yaptı.

Cohen’in ziyaret planına karşı uyarıda bulunan Kanu, “Bu seyahatler gerçekleşirse Filistin halkına karşı suç işlenmiş olur. Arap ve İslam ülkeleri, bunu reddederek tüm kapılarını işgalci İsrail’e ve liderlerine kapatmalıdır.” ifadelerini kullandı.

Söz konusu ziyaret programını İsrail’in işgal altındaki Batı Şeria’da yer alan bazı bölgeleri “ilhak” planını hayata geçirmek için başarısız bir girişim olarak niteleyen Kanu, “İşgalci İsrail liderlerinin Arap ve İslam ülkelerinin başkentlerine kabul edilmesi Filistin halkının sırtına saplanan zehirli bir hançerdir.” değerlendirmesinde bulundu.

İsrail’in bu seyahatlerle Filistin toprakları üzerinde sahte bir meşruiyet kazanma çabasında olduğunu belirten Kanu, Arap ve İslam ülkelerinin İsrail’le normalleşmeyi reddetmesi gerektiğini vurguladı.

İsrail Kamu Yayın Kuruluşu (KAN) pazar günü, Mossad Başkanı Yossi Cohen’in aralarında Mısır ve Ürdün’ün de bulunduğu bazı Arap ülkeleri liderleri ve yetkilileriyle bir dizi görüşme yapmayı planladığını duyurmuştu.

Cohen’in görüşmelerle ilhak planının hayata geçmesi durumunda bu ülkelerden gelecek tepkileri azaltmayı planladığı ifade edilmişti.

İsrail’in Batı Şeria’daki bölgeleri “ilhak” planı

ABD Başkanı Donald Trump’ın, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile 28 Ocak’ta Beyaz Saray’da düzenlediği basın toplantısında açıkladığı sözde Orta Doğu barış planında, Batı Şeria’daki yasa dışı Yahudi yerleşim yerlerinin “İsrail’in toprağı” olarak kabul edilmesi ve Tel Aviv yönetiminin Filistin’e ait Ürdün Vadisi üzerindeki hakimiyetini sürdürmesi maddeleri yer alıyordu.

ABD ve İsrailli yetkililerden oluşan ortak komisyon, sözde barış planının ardından söz konusu bölgelerin “ilhakı” için Batı Şeria’da haritalandırma sürecine başlamıştı.

Netanyahu ile Mavi-Beyaz İttifakı lideri Benny Gantz’ın imzaladığı koalisyon anlaşmasına göre, İsrail Başbakanı 1 Temmuz’dan itibaren Batı Şeria’daki yasa dışı Yahudi yerleşim birimleri ve Ürdün Vadisi’nin “ilhakını” kabine veya meclisin onayına sunabilecek.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.