Oy tercihini açıkladı

Görüntülerin sosyal medyada gündem olmasından sonra Hayko Cepkin’den bir açıklama daha geldi.

Müziğini siyasetin merkezine oturttuğu için tepki çeken Cepkin açıklamasında, destekleyeceği adayı açıkladı.

“Oyum Kılıçdaroğlu’na”

Hayko Cepkin, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Kemal Kılıçdaroğlu’nu destekleyeceğini belirtirken, genel seçimlerde ise henüz karar vermediğini ve CHP, TİP veya İyi Parti’den birisini destekleyeceğini açıkladı.

Cepkin’den muhalefete uyarı

Cepkin, muhalefete de uyarılarda bulunarak, “Bu seçim kaybedilir ise, bu kez karşılarındaki en büyük muhalif olarak yerimi alacağımı da arz ederim. Çünkü başarısızlığa ya da hayal kırıklıklarına artık tahammülümüz kalmamıştır. Kazansanız dahi muhalif kalacağım. Çünkü sahnede olmak, sanatçı olmak bunu gerektirir.” diye konuştu.

“Kazansanız dahi muhalif kalacağım”

Hayko Cepkin, oy tercihini açıkladığı paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

Yasaklanan festivalleri, kaderine terk edilen, kapanan tiyatroları, salonları, intihar eden müzisyenleri, hala düzeltilmeyen saat yasaklarını, yapılamaz hale gelen üni. Şenliklerini ve nicelerini görmezden gelip, yapılan sahnelere minnet bekleyen, izin verdiklerine nimet gözü ile bakılmasını isteyenlere..

Parti adı zikretmeksizin kararsız seçmenin kararını verip gereğini yapmasını belirttim. Mis gibi etik bir açıklama. Çünkü şükür ki ‘her kesimden sevilen’ ve muhalif çizgisi de bilinen birisiyim. Madem söylediklerim manipüle ediliyor o halde daha net olayım. Bir oyum Kemal Kılıçdaroğlu’na. Bir oyum CHP, TİP ya da İyi Parti’ye.

Bu seçim önemli bir dönemeçtir. Bu da net. Muhalefete de şunu belirteyim. Bu seçim kaybedilir ise, bu kez karşılarındaki en büyük muhalif olarak yerimi alacağımı da, arz ederim. Çünkü başarısızlığa ya da hayal kırıklıklarına artık tahammülümüz kalmamıştır. Kazansanız dahi muhalif kalacağım. Çünkü sahnede olmak, sanatçı olmak bunu gerektirir.

Müzisyen Hayko Cepkin seçimlerde kime oy vereceğini açıkladı