Site Rengi

HABER ÖZETİ
Aston Villa Fenerbahçe’yi sahaya gömdü!.
İstanbul sele teslim!.
İstanbul’da eğitime şiddetli yağış ve fırtına engeli!.
Azerbaycan’dan başötüsü yasağından sonra Türkiye’ye ikinci kazık!.
Kılıçdaroğlu ile HALK TV arasında kavga büyüyor!.
Piyasaların gözü kulağı ABD’den gelecek kritik verilerde..
Özgür Özel’den HALK TV’ye kayyum atanmasına sert tepki!.
HALK TV patronunun tüm şirketlerine el konuldu..
HALK TV’ye kayyum atandı..
Aslan ağır yaralı!.
Kılıçdaoğlu’ndan Aliyev’e başörtüsü tepkisi!.
Bakan Yardımcısı fon meselesinden tutuklandı!.
Balıkçılardan “Vatandaş Ucuza Palamut Yemesin” çağrısı!.
QR kod okutmayana sigara satışı yapılmayacak!.
Özgür Özel Türk askerinin Yemen’e gitmesine karşı olduklarını açıkladı..
Savcılık fon vurguncularına paraları iade etmek için davet gönderdi!.
16 il için kuvvetli yağış ve fırtına uyarısı!.
PKK Kuzey Irak’taki kampları boşaltmaya başladı..
Başörtüsü yasağı başlayan Azerbaycan’da Eski Türkiye görüntüleri!.
Son anket sonuçları açıklandı!.
16 günde vatandaşın 401 milyarını çalan şerefsizler kim!.
AK Parti’de onca torpil skandalı üzerine bir skandal daha!.
İstanbul’da art arda korkutan depremler!.
Katliam gibi kazada ölü sayısı 11’e yükseldi!.
Yabancı menşeili elektrikli araçları Türk Savunma Sanayii tesislerine girişleri yasaklandı!.
Sağlık Bakanlığının duyurduğu uygulamaya ilk itiraz Cumhurbaşkanı Danışmanından geldi!.
Yahşihan’ın tapusunu üzerine geçiren AK Partili Başkan görevden uzaklaştırıldı..
Kahpe İsrail 3 yıl da tam 22 bin çocuk öldürdü!.
Başörtüsü yasağını onaylayan Aliyev gelen tepkiler üzerine Müslüman Lider rollerine büründü!.
Ataşehir Belediyesi AK Parti’ye geçti..
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

HDP yöneticilerinden evlat nöbetindeki acılı babaya tehdit..

HDP yöneticilerinden evlat nöbetindeki acılı babaya tehdit..
03.08.2020
A+
A-

HDP İl Başkanlığı binası önünde oturma eylemi yapan ailelerin evlat nöbeti 336’ncı gününe girdi. Oğlu Yusuf için oturma eylemi yapan baba Begdaş, HDP il binası önündeki eylemi sırasında HDP yöneticilerinin kendisine, ‘Sen daha ölmemişsin. Ölmen gerekirdi.’ ifadelerini kullandığını, dün gece de siyah bir otomobilin içindeki 3 kişi tarafından tehdit edildiğini söyledi.

Dağa kaçırılan çocuklarına kavuşma ümidiyle HDP İl Başkanlığı binası önünde oturma eylemi yapan Diyarbakır anneleri, Kurban Bayramı’nda da evlatlarının yolunu gözlüyor.

Çocuklarının dağa kaçırılmasından HDP’yi sorumlu tutan Diyarbakır annelerinin 3 Eylül 2019’da başlattığı oturma eylemi 336’ncı gününe girdi.

Ellerinde çocuklarının fotoğrafıyla bekleyişini sürdüren annelerden Solmaz Övünç, oğlu Baran’a kavuşmak için eylemi sürdürdüğünü belirterek, “Oğlumu HDP’den istiyorum. HDP oğlumu nasıl götürmüşse öyle de getirsin.” dedi.

Evladına kavuşana kadar eyleme devam etmekte kararlı olduğunu ifade eden Övünç, “HDP oğlumu kandırdı. Oğlumun hasretinden yanıyorum. Oğlumun büyüdüğünü görmedim. Onlarda (HDP ve PKK) biraz vicdan, merhamet, Allah korkusu varsa çocuğumu bırakırlar. 11 ay oldu buradayım, 11 yıl da geçse buradan gitmeyeceğim, kararlıyım.” diye konuştu.

Baba Şevket Altıntaş da oğlu Müslüm için eylemi sürdürdüğünü ifade ederek, 6 senedir çocuğundan haber alamadığını belirtti.

“Çocuğumla bayramı geçirmeyi özledim. Ne yazık ki bayramı bize böyle yaşattılar. Bayramımız zehir oldu.” ifadelerini kullanan Altıntaş, şöyle konuştu:

“Bugün bayramın 4. günü. Ne yazık ki bugün de hüsrana uğradık. Ufak bir umut vardı içimizde. Bunların amacı çocuklarımızı katletmek, bizleri perişan etmek. Mahşerde iki elim yakalarında olacak.”

– BABA BEGDAŞ: “TEHDİT EDİLDİM”

Oğlu Yusuf için oturma eylemi yapan baba Celil Begdaş, daha önce HDP il binası önündeki eylemi sırasında HDP yöneticilerinin kendisine, “Sen daha ölmemişsin. Ölmen gerekirdi.” ifadelerini kullandığını ileri sürdü.

Bunun üzerine Diyarbakır Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunduğunu anlatan Begdaş, dün gece de evine giderken siyah bir otomobilin içindeki 3 kişi tarafından tehdit edildiğini iddia etti.

Şahısların kendisine, “HDP il binasının önüne gitme, gerekeni yaparız.” dediğini aktaran Begdaş, tehditlerden korkmadığını, eyleme kararlıkla devam edeceğini bildirdi.

Öte yandan HDP il binası önünde eylem yapan aileler “Kahrolsun PKK” sloganı atarak, Begdaş’a destek verdi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.