Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından yaralar sarılmaya başlandı.

11 ilde etkili olan afet için devlet-millet işbirliği içinde depremzedelerin ihtiyaçlarının giderilmesi için harekete geçildi.

Bu süreçte kahraman Mehmetçik de büyük bir mücadele ortaya koydu.

Çalışmalara destek veren güvenlik güçleri, aynı zamanda afet bölgesinde asayişi de sağlamak için devriye gezdi.

Sınır hattındaki hudut güvenliğini de koruyan Mehmetçik, terörle mücadelede de önemli bir yol katetti.

Afet bölgesi ve hudut güvenliği Mehmetçik’e emanet

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar da sınır hattı ve sınır ötesindeki birliklerin komutanlarının katılımı ile video telekonferans toplantısı gerçekleştirdi.

Bakan Akar, burada depremlerin hemen ardından Türk Silahlı Kuvvetlerinin, Kara, Deniz ve Hava Kuvvetlerinin tüm unsurlarının, karargah ve birliklerinin ilk andan itibaren görevinin başında olduğunu vurguladı.

Askeri personel 326 kişiyi enkaz altından sağ çıkardı

Mehmetçik’in, terörle mücadele ve hudut güvenliğinde olduğu gibi ilk andan itibaren depremle mücadelede de yapılması gereken ne varsa yaptığını ve yapmaya devam ettiği de belirtildi.

Deprem bölgesinde, 57 tabur ve 100 arama kurtarma timi toplam 40 binden fazla asker, uzman ve teknik personelin görev yaptığını aktaran Akar, 29 arama kurtarma köpeğinin de bulunduğu teknik personel dahil 2 bin 368 arama kurtarma personelinin 326 kişiyi enkaz altından sağ çıkardığını, 2 bin 457 vatandaşın cenazesine ulaştığını belirtti.

“Milletimizi terör belasından kurtarmakta kararlıyız”

Tüm bu çalışmaların yanı sıra terörle mücadele, hudut güvenliği, semalarda, denizlerde hak, alaka ve menfaatlerin korunması için gerçekleştirilen faaliyetlerin aynı kararlılıkla sürdüğüne dikkati çeken Akar, yaraların sarılması, acıların hafifletilmesi için Türk Silahlı Kuvvetlerinin tüm imkanlarını seferber ettiğini, gece-gündüz çalıştığını vurguladı.

Akar, “Asil milletimizi, 85 milyon vatandaşımızı 40 yıldan beri başımıza musallat olan bu terör belasından kurtarmakta kararlıyız.” diye konuştu.

” Biz hudutlarımızın güvenliğini sağlamak için çalışıyoruz”

Teröristlerin tek çıkar yolunu “Türk adaletine teslim olmak” olarak açıklayan Akar, şu ifadeleri kullandı:

Irak, Suriye başta olmak üzere komşularımızın sınırlarına, egemenlik haklarına saygılıyız. Bizim hiçbir şekilde kimsenin toprağında gözümüz yok. Biz hudutlarımızın ve 85 milyon vatandaşımızın güvenliğini sağlamak için çalışıyoruz. Başka da bir amacımız yok.

“261 terörist etkisiz hale getirildi”

Terörle mücadeleye ilişkin son durumu da aktaran Bakan Akar, şöyle konuştu:

24 Temmuz 2015’te terörle mücadelede yeni dönem başladı. O günden bugüne 37 bin 601 terörist etkisiz hale getirildi. Irak ve Suriye’nin kuzeyinde 1 Ocak’tan itibaren 261 terörist etkisiz hale getirildi. Terör yuvalarını, inlerini, barınaklarını teröristlerin başına yıktık, yıkmaya devam edeceğiz.

“302 kilometrelik alan teröristlerden temizlendi”

Irak’ın kuzeyindeki Zap bölgesine gerçekleştirilen Pençe Kilit Operasyonu’nda önemli başarılar sağlandığını aktaran Akar sözlerine şöyle devam etti:

Teröristlerin ‘girilemez’ dediği alanları Mehmetçik, teröristlerden büyük ölçüde temizledi. Irak sınırındaki gözetlemesi ve kontrolü zor olan 302 kilometrelik alan, teröristlerden büyük ölçüde temizlenerek kontrol altına alındı, güvenlik ileriden sağlanır hale geldi. Pençe Kilit Operasyonu’nda bugüne kadar 523 terörist etkisiz hale getirildi. Teslim olmalar, çözülmeler artarak devam ediyor.