Site Rengi

HABER ÖZETİ
İran ABD ile müzakere masasına oturmayı reddedi!.
Kahpe İsrail 100 bin yedek askeri acil göreve çağırdı!.
İngiltere üslerini ABD’ye açma kararı aldı!.
Saldırılara misilleme yapan İran ABD üslerini vuruyor..
Trump İran’ın 9 donanma gemisini batırdıklarını açıkladı..
ABD Başkanı Trump Hamaney operasyonunun ayrıntılarını paylaştı..
Öldürülen Hamaney’in yerine geçen isim belli oldu..
İran Hamaney’in öldüğünü doğruladı..
İran Hamaney’in öldürülüp öldürülediğine net cevap veremedi..
ABD ile İsrail’in saldırılarında 200’ü aşkın İranlı hayatını kaybetti!.
İran’daki kahpe soylu muhalifler İsrail ve ABD’nin ülkelerine saldırmasını sevinç çığlıkları ile kutladı!.
İran’dan İsrail ile Orta Doğu’daki ABD üslerine saldırı!.
ABD İran’a savaş başlattıklarını resmen ilan etti..
CHP’li Tanju Özcan gözaltına alındı..
ABD İsrail ile birlikte İran’a saldırmaya başladı..
15 yaşından küçük çocuklara sosyal medya yasağı Meclis’te..
“Erdoğan’ın Diploması Yok” yalanlarını eski CHP’li vekil teker teker çürüttü!.
CHP’li Belediye Başkanından Murat Kurum’a anlamlı teşekkür..
Öcalan’dan “Şiddete Bağlı Siyaseti Kapatıyoruz” mesajı..
Pakistan ile Afganistan arasındaki çatışmalarda ölü sayısı 180’i aştı!.
ABD temsilciler meclisi Trump’un savaş yetkilerini kısıtlamaya hazırlanıyor..
Emekli ikramiyesine yüzde 25 zam..
Şimdi de “Türkiye S-400’leri Somali’ye gönderilecek” yalanını servis ettiler..
Üniversite öğrencilerine af düzenlemesi geliyor..
Irak ve Suriye’den umudunu kesen ABD şimdi de Güney Kıbrıs askerlerine eğitim vermeye başladı..
Netenyahu itinden Osmanlı İmparatorluğu hakkında işgâlci iftirası!.
Galatasaray Juventus’u kendi sahasında da bozguna uğrattı..
Milletin kazıklayan özel okullara jet soruşturma..
Cumhurbaşkanı Erdoğan Ramazan etkinliklerini eleştirenleri ters köşeye yatırdı!.
Meksika’daki kartel çatışmaları nedeni ile9 bin 500 asker sahaya indi..
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

Hulusi Akar’dan, Rus köpeği Esad’a Hatay cevabı! “Sarhoş narası..”

Hulusi Akar’dan, Rus köpeği Esad’a Hatay cevabı! “Sarhoş narası..”
04.12.2021
A+
A-

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, beraberinde Türk Silahlı Kuvvetleri komuta kademesi ile Suriye sınır hattındaki birliklerde inceleme ve denetlemelerde bulundu.

Bakan Akar, beraberinde Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Musa Avsever, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Adnan Özbal ve Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz ile Hatay’a geldi.

Hatay Havalimanı’nda Vali Rahmi Doğan ve diğer yetkililer tarafından karşılanan Akar, 6. Kolordu Komutanlığı Bahar Kalkanı Harekat Bölgesi Sektör Komutanlığı’na gitti. Daha sonra Harekat Merkezi’ne geçen Bakan Akar ve TSK komuta kademesi, faaliyetlere ve sahadaki son duruma ilişkin bilgi aldı, talimatlar verdi.

031220211825512284512

Bakan Akar ve komutanlar, daha sonra sınır hattı ve sınır ötesinde görevli birliklerin komutanları ile video konferans yöntemiyle toplantı yaptı.

Bu arada ziyaretin Suriye’de Esed rejimi sözde halk meclisinin Hatay’ı ve Türkiye’nin bütünlüğünü hedef alan açıklamalarının ardından yapılması dikkati çekti.

“Terörist neredeyse hedefimiz orası”

Sınır hattı ve sınır ötesinde görevli birliklerin komutanlarıyla video konferans yoluyla bir araya geldiği toplantıda, sahadaki son duruma ilişkin bilgi alan Bakan Akar’a birlik komutanları, “Komandolarımızın moral ve motivasyonu en yüksek düzeydedir. Verilecek her türlü göreve hazırız.” dedi.

Çeşitli talimatlar veren Bakan Akar, Türk Silahlı Kuvvetlerinin, cumhuriyet tarihinin en yoğun dönemini yaşadığını belirtti.

2021_12_akar5

Irak’ın kuzeyi ve Suriye’nin kuzeyinde terörle mücadelenin artan bir şiddet ve tempoda, taarruzi bir anlayışla devam ettiğini vurgulayan Akar, “Yeni terörle mücadele konsepti kapsamında terörist neredeyse hedefimiz orası. En son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar faaliyetlerimiz devam edecek. Biz bütün komşularımızın hudutlarına saygılıyız. Bizim yaptığımız şey hudutlarımızın ve halkımızın güvenliğidir.” diye konuştu.

“Sarhoş narası”

Diğer savunma ve güvenlik konularına da değinen Bakan Akar, sözlerinin sonunda Suriye’de Beşşar Esed rejiminin sözde halk meclisinin Türkiye’nin bütünlüğünü hedef alan açıklamalarına ilişkin, şunları söyledi:

“Hatay ilimizle alakalı pervasız, anlamsız bir takım açıklamalar duyuyoruz. Kendini bilmezlerin yaptığı birtakım açıklamalar var. Bu tür açıklamaların sarhoş narası, koma halindeki birinin sayıklamasından farkı yok, bunun hiçbir değeri, kıymeti harbiyesi yok. Bizim kimsenin toprağında gözümüz yok ancak bizim toprağımızda gözü olanların da gözlerinin ne hale geldiğini tarihi okuyanlar görür.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.