Site Rengi

HABER ÖZETİ
ABD’de hava sahası krizi!.
İmamoğlu’nun babasına ve oğluna yurt dışı çıkış yasağı..
Venezuela’nın yeraltı kaynaklarına çökmeye kalkan ABD Çin’e tosladı!.
Bahçeli’nin gördüğü lüzum üzerine Demirtaş tahliye ediliyor!.
Selahattin Demirtaş’tan Devlet Bahçeli’ye teşekkür mektubu..
Motosikletler için koruyucu ekipman zorunluluğu getirildi..
CHP’nin şaibeli kurultay davası yine ertelendi..
Bahçeli kurmaylarını İmralı’ya gönderiyor..
MHP Lideri Bahçeli’den Adalet Bakanlığı’na Selahattin Demirtaş talimatı!.
Deprem yardımlarına çöken AK Partili vekile Merkez Bankası’ndan kıyak ihale!.
Trump Veneuzela’nın yeraltı kaynaklarının peşinde!.
Ekrem’in sahte diplomasının detayları belli oldu…
2026 yılı trafik cezaları tarifesi belli oldu..
ChatGPT’ye sağlık ve hukuk konularında danışmanlık dönemi sona erdi!.
Alman Başbakan Erdoğan’dan fırçayı yiyince çantasını açamamış!.
Kahpe İsrail ateşkes anlaşmasını 194 defa ihlal etti!.
Venezuellalı muhalif kahpe darbe yapması için ABD’ye adeta yalvarıyor!.
Yeni hafta soğuk ve yağışlı hava ile başlıyor..
CHP’nin yere göğe sığdıramadığı İngiliz Kemâl’in gerçek yüzü ortaya çıktı!.
Sağlık raporu alamayan Hacı olamayacak..
Reha Muhtar THY’nin kara listesine alındı!.
60 il de kesintisiz afet iletişim sistemi devreye giriyor!.
Peygamberler şehri Şanlıurfa Cadılar Bayramı kepazeliği!.
Torex vurguncusu Faruk Fatih Özer cezaevinde ölü bulundu!.
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Cumhur İttifakı mesajı…
Ayasofyayı yakmaya çalışan alçak pişman değilmiş!.
Bahis skandalı ile ilgili 3 bin 700 kişi incelemeye alındı..
TOGG Avrupa’da ilk müşterilerine teslim edilmeye başladı..
Telefon dolandırıcılığı mağduru vatandaş parasını bankadan faiziyle geri aldı..
Kartalkaya davasında verilen cezalar belli oldu..
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’ndan Fatih Sultan Mehmet’e saygısızlık… (video haber)

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’ndan Fatih Sultan Mehmet’e saygısızlık… (video haber)
30.05.2020
A+
A-

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, TELE1’de katıldığı canlı yayın programında “Atatürk’ün vasiyeti üzerine Fatih Sultan Mehmet’in büyük bir heykelini, kente yakışacak bir noktada inşa etmeyi planladıklarını” açıkladı. İmamoğlu’nun Fatih Sultan Mehmet’e saygı anlayışının “heykel dikmek” olmasına tepkiler sürerken ikinci bir skandal patlak verdi. İBB Başkanı İmamoğlu’nun Fatih Sultan Mehmet’in türbesini ellerini arkaya bağlı şekilde dolaştığı, türbenin içinde de bağdaş kurarak oturduğu görüntüler sosyal medyada büyük tepki topladı. Kullanıcılar, söz konusu görüntülere “Sen kimsin de esnaf denetleyen zabıta gibi Fatih Sultan Mehmet Han’ın kabrini zafer kazanmış bizanslı gibi geziyorsun. Haddini bil!” yorumunda bulundu.

CHP yandaşı tutumuyla bilinen TELE1’de gazeteci Uğur Dündar’ın sunduğu ve Atatürk tüccarı Yılmaz Özdil’in de yorumcu olarak katıldığı Demokrasi Arenası’nın konuğu, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’ydu.

VİZYONU HEYKELDEN ÖTEYE GEÇMİYOR!
Ekrem İmamoğlu, Mustafa Kemal Atatürk’ün Fatih Sultan Mehmet’in bir heykelinin yapılabileceğini söylediğini, yer tarifi olarak da Ayasofya Camisi yanındaki meydan, Kız Kulesi Rumeli Hısarı ya da Fatih’in gemilerini kızakla geçirdiği denizi gösterdiğinin bir kitapta yer aldığını belirtti. İmamoğlu’nun Fatih Sultan Mehmet’e hizmet anlayışının heykel dikmekten öteye geçmemesi tepki topladı.

BİR SKANDAL DAHA PATLAK VERDİ
İmamoğlu’nun heykel vizyonsuzluğuna tepki sürerken bir skandal daha patlak verdi. Sosyal medyada paylaşılan görüntülerde, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun İstanbul’un Fatihi Fatih Sultan Mehmet Han’ın türbesinde ellerini arkadan bağlayarak dakikalarca saygısızca dolaştığı görüldü.

BAĞDAŞ KURUP OTURDU
İmamoğlu’nun saygısızlığı bununla da sınırlı kalmadı. İBB Başkanı, türbede de dua esnasında bağdaş kurarak oturdu.

SOSYAL MEDYADAN TEPKİ YAĞDI
İmamoğlu’nun saygısızlığına sosyal medya kullanıcılarından tepki yağdı. Twitter’da birçok kişi, İmamoğlu’nun sırf oy alabilmek için Fatih Sultan Sultan Mehmet’in heykelini dikeceğini açıkladığını belirtti. Kullanıcılar, İmamoğlu’nun türbe etrafında elleri arkasından bağlı şekilde dolaşmasına da tepki göstererek “Aynısı saygısızlığı Anıtkabir’de yapabilir misin?” sorusunu yönelttiler.



(takvim)

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.