Site Rengi

HABER ÖZETİ
Asgari ücrete ara zam yapılacak mı?.
Öğrencilerin kabusu olan integral konusu müfredattan çıkarıldı!.
Türkiye faiz belasına bulaştıkça gavur övgüler yağdırmaya devam ediyor!.
Kahpe ABD’den demokrasi dersi!. Filistin protestocuları için keskin nişancılar yerleştirdiler!.
İstiklâl Bombacısı kahpeyi asmayıp ömür boyu besleyeceğiz!.
CHP ile Saadet Partisi arasında “Seçimler Bitti, Milletvekilimi Geri Yolla” görüşmesi!.
Kamu da talanın boyutu ortaya çıktı!. 500 makam aracı satışta!.
Yurt genelinde çöl tozu etkisi sürüyor!. Meteoroloji’den 35 ile sarı kodlu uyarı!.
ABD’nin İsrail’i protesto eden öğrencilere uyguladığı şiddet dünya basınında!.
Arapça soruya tercüme isteyen Ali Erbaş’ın Fransızca hutbesi de olay oldu!.
SGK’dan annelere 325 euro bakıcı desteği…
Yeni eğitim müfredatı yarın açıklanıyor…
Diyarbakır Barosu petrol arama çalışmalarının iptali için dava açtı…
AK Partili Mücahit Birinci’den Arapça bilmeyen Ali Erbaş’a istifa çağrısı!.
Sabiha Gökçen Havalimanı’nda vatandaş resmen kazıklanıyor!.
Yeniden Refah Partisi’nden Yeni Anayasa açıklaması…
Dilan ve Engin Polat çiftinin aylık gelirleri sadece 200 bin liracıkmış!.
Paşinyan’dan ezber bozan Ermeni Soykırımı çıkışı!.
Merkez Bankası faizi yüzde 50’de sabit bıraktı…
Atı alan Üsküdar’ı geçti, devlet daha yeni fiyat denetimine başladı!.
Mustafa Varank’tan Deniz Zeyrek’e Hodri Meydan!. 2 GÜN GEÇTİ, HAYSİYETİN VARSA AÇIKLA!.
Muhalefeti şaşırtan anket!.
Mehmet Ali Yılmaz’ın ölüm nedeni belli oldu…
Tavuk eti fiyatları son 5 ayda yüzde 200 zamlandı!.
Afrika’dan gelen çöl tozu tüm ülkeyi etkisi altına aldı!.
Meral Akşener’i evine gönderecek kurultay için zaman yaklaşıyor!.
ABD Başkanı Biden TikTok’u resmen yasaklayan imzayı attı!.
TFF’den çok konuşulacak karar!. Hakemler Özelleştiriliyor!.
Fahiş fiyat vurgununa son!. Ambalajlara fiyat etiketi zorunluluğu geliyor!.
CHP’li Başkan Cumhurbaşkanı danışmanı Oktay Saral’ı rezil rüsva etti!.
DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2.439,70
BIST 9.915,62

İBB’den yine toplu taşıma rezaleti! Sosyal mesafe hiçe sayıldı, İstanbullular isyan etti!.

İBB’den yine toplu taşıma rezaleti! Sosyal mesafe hiçe sayıldı, İstanbullular isyan etti!.
01.06.2020
A+
A-

Koronavirüs salgını sürecinde toplu taşıma seferlerini azaltarak adeta hastalığa davetiye çıkaran CHP’li Ekrem İmamoğlu yönetimindeki İBB, normalleşme sürecinin başladığı ilk günde de çuvalladı. İmamoğlu’na sosyal medya üzerinden çok sayıda tepki yağdı. Bir sosyal medya kullanıcısı Beylikdüzü’nden bindiği metrobüsün fotoğraflarını paylaşarak, hınca hınç dolu olan metrobüste koronavirüs tedbirlerinin hiçe sayıldığını ve metrobüste nefes bile alınmadığını dile getirdi.

Koronavirüs salgını başladığından bu yana İstanbullu, toplu taşıma araçlarında sefer sayısının azaltılmasından kaynaklı büyük sorunlar yaşadı. Dolu dolu olan metrobüs, otobüs ve metro görüntülerine karşı CHP’li İstanbul Büyükşehir Belediyesi sefer sayılarını attırmadı. Hatta sosyal medyadan sefer sayılarının attırılması noktasında birçok talep olmasına rağmen bilinçli bir şekilde bu talebi karşılamadı. İBB Beyaz Masa’ya da birçok şikâyet iletildiği halde hiçbir şikâyete karşı bir adım bile atılmadı.

Sosyal mesafe hiçe sayıldı

CHP’li İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) Kovid-19 pandemisinin ardından normalleşmenin başlangıç tarihi olan 1 Haziran için toplu taşıma araçlarında koronavirüs önlemleri almadığına dair görüntüler sosyal medyada yer almaya başladı. CHP’li Ekrem İmamoğlu’na İstanbullular tarafından sosyal medyadan tepki mesajları atıldı.

Nefessiz kaldı

İstanbul Beylikdüzü Beykent’ten metrobüse binen Merve Sefa Öğet, dolu dolu olan metrobüsün görüntülerini paylaştı. Metrobüste koronavirüs tedbirleri kapsamında sosyal mesafeye uyulmadığını, yolcuların nefes bile almakta zorluk çektiğini, metrobüsün hınca hınç dolu olduğunu anlatan Öğet, sosyal medyada koronavirüs tedbiri alınmayan metrobüsün tıklım tıklım halini gösteren fotoğraf karelerini paylaştı.

Boş olması gereken koltuklar dolu

Sosyal medyada belli isimlere de metrobüsün koronavirüs tedbiri alınmayan halini gönderen Öğet şunları yazdı: “Lütfen bunu yaymama yardımcı olun. Beylikdüzü Beykent’ten metrobüse bindim, durum bu. Boş olması gereken koltuklar dolu. Mesafe adına bir şey yok herkes dip dibe. Sosyal mesafe ağlıyor şu an. Nefes alacak yer kalmadı Küçükçekmece’ye kadar. Şoför hala yolcu alıyor! Sözüm ona koltukların birer tanesi boş. Adı sosyal mesafe. Ama ayakta 72 kişi var. Teşekkürler #pazartesi yazıklar olsun @ekrem_imamoglu sizin yönettiğiniz İstanbul anca bu kadar olur. Nefes nefese dip dibe metrobüs. Adamlar dibimizde ama sosyal mesafe koruyoruz! #pazartesi #MaskeyeDevam sosyal mesafenin gözleri yaşlı.

Ve sosyal mesafe adına ayrılan koltuklarda doldu. Ne bekliyordunuz ki? Ayakta nefes alacak yer kalmadı. #MaskeyeDevam #MaskeniTakMesafeniKoru maske var, mesafe yok!”

“Herkes dib dibe canımız tehlikede”

“Bu şoför kimseyi dinlemiyor.. Alabildiğine doldurdu metrobüsü, koltuklar full dolu. Çözüm hiç beklemedik ibb başkanından. Zaten potansiyale sahip değil, en azından birilerinin yaptıklarını bozmasaydı. Rezaletin tam ortasındayız. Lütfen bu tweti yaymama yardımcı olun. Metrobüs alabildiğine dolu, bu görüntünden sonra boş kalması gereken koltuklarda doldu. Sosyal mesafe hak getire. Herkes dip dibe. Şoförün umrunda değil. Canımız tehlikede. Maske var, mesafe yok..! #pazartesi #MaskeyeDevam”

“Bu kötü hizmeti hak etmiyoruz”

“Onu seçenlere bu muameleyi yapsınlar. Biz bu kötü hizmeti hak etmiyoruz. İnsanların canı söz konusu, başlarım misyonlarına. Ne şoförün umrunda ne yolcuların ne ibb başkanının. Ohh ne ala..! #pazartesi Ben de bir an bekliyoruz diyecektim.. Sonra düşündüm ki; kimdeeeen ne bekliyoruz.. #pazartesi #MaskeyeDevam Beylikdüzünde arsa al inşaat dik demiyoruz ki bizi dinlesin, İstanbul’a hizmet et diyoruz tabi ki dinlemez. İşi bu değil”

“İBB’nin yatırım yapması şart”

İBB meclis üyesi Mücahid Birinci ise sosyal medyadan İBB’nin toplu ulaşımdaki durumu hakkında şu yorumu yazdı: “Eğer mevcut sistem, tam kapasite kullanılsa bile, şehir içi taşımacılığında, yolcuların sosyal mesafeyi korumasına yetmiyorsa, İBB’nin yeni otobüs alımı ve vagon sayılarının artırılması noktasında yatırım yapması şart. Buradan uyarıyorum.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.